V Toskánsku na okruhu Mugello skončil poslední závod Drexler Formula Cupu, a tak se budou jezdci honorovat na konci závodní sezóny. Drexler, formule, F1, Cup, 2023. Mugello, Itálie | Constructors F1

etina English Rusky

V Toskánsku na okruhu Mugello skončil poslední závod Drexler Formula Cupu, a tak se budou jezdci honorovat na konci závodní sezóny. Drexler, formule, F1, Cup, 2023. Mugello, Itálie | Constructors F1 Constructors F1

V Toskánsku na okruhu Mugello skončil poslední závod Drexler Formula Cupu, a tak se budou jezdci honorovat na konci závodní sezóny.

Vláďa Rožánek | 11.11.23 | Aktuálně

Drexler Formula Cupu 2023

Drexler Formula Cup 2023 ocení Bertu, Toblera a Turchetta.

Sezóna Drexler Formula Cupu navštívila světoznámé závodní okruhy a svoje síly na některé z nich spojila se závody italské série Zinox F2000 Trophy, nebo FIA CEZ. Letošní sezóna začala závody v Mugellu, a také na něm posledním závodem skončila. Hostem Formula Cupu byly však i autodromy Imola, Hochenheimring, Red Bull Ring, Hungaroring, Spa, a dokonce i naše Brno. V závěru sezóny se objevilo i více českých jezdců, a také se jejich účast proměnila v jeden hezký medailový počin.

V Drexler Formel F3 Cupu dominoval Maďar Berta a trochu překvapivě letos vymazal jinak velmi úspěšného Švýcara Sandro Zellera. Benjamin Berta s formulí Dallara 316 Mercedes si s náskokem 44 bodů zajistil letošní ocenění krále F3 Cupu. Velmi hezky však jezdila i žena ve startovním poli Juju Noda z Japonska s vozem Dallada F320 Volkswagen, když vyhrála závody na Imole, ve Spa, ale také v Brně.

Sandro Zeller s Dallarou F316 Mercedes skončil letos až třetí a musel se sklonit před svými závodními kolegy, což u něj nebývalo zvykem. Jeho tituly z předešlých sezón však nejdou zapomenout.

Na šestém místě se pak umístil další Maďar Janoš Magyár s Tatuusem FM Honda. Dvanácté místo zaujal nakonec Ir Cian Carey s Dallarou 317 Mercedes a ve dvou kláních jsme viděli i Kanaďana Victora Smialka v barvách Rennsport Wachter. Žádný z Čechů se v hlavní kategorii Drexler Cupu letos neumístil.

Hned čtyři čeští zástupci se však objevili v Drexler F3 Trophy 2023. Králem této kategorie se letos stává Švýcar Marcel Tobler s vozem Dallara F308 Mercedes, i když čtyři podniky vynechal a na Imole nezískal ani bod. Na závodech v Red Bull Ringu, Spa i Hockenheimu kraloval s plným počtem bodů, a to mu na výhru v F3 Trophy stačilo. V této kategorii bodovalo letos 33 jezdců. V posledních dvou kláních sezóny 2023 v Brně a Mugellu se objevil Václav Šáfář z GT Motorsportu na Dallara 309 VW a tyto závody, které už Tobler neabsolvoval v této kategorii zvítězil a získal 100 bodů, a to mu na Itala Solfaroliho s Dallarou 312 Toyota nakonec stačilo a uhájil krásné druhé místo v F3 Trophy pro rok 2023. Čtvrté místo získal už letitý závodník s formulemi Luca Iannaccone s Dallarou 308 Mercedes a Němec André Petropoulos skončil šestý.

Václav Laušman ze stáje Sape Motorsport s Dallarou F317 Toyota skončil v hodnocení sezóny 2023 na desátém místě, Tom Beckhäuser na dvaadvacátém místě a Tomáš Chabr svým jediným závodem v Mugellu skončil osmadvacátý.

V Drexler Formel Light Cupu letos oslavuje Ital Fábio Turchetto s vozem Formel Renault 2,0, který porazil druhého Rakušana Norberta Groera a dalšího Itala Stefano Palummieriho. Objevili se zde i Walter Steding nebo Stefan Glaser s Formel Renault, kteří si odskočili ze své série na závod v Brně. V Brně startoval i Falk Schwarze z Německa, kterého známe z Haigo serie.

Podrobnější výsledky pak naleznete na odkazu Drexler Formula Cupu 2023.

Sezóna je u konce, jezdci převezmou své trofeje a my se můžeme těšit zase na další sezónu v roce 2024.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com