Van Diemen RF02 F1, formule, histrie, Formule 1, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Van Diemen RF02 F1, formule, histrie, Formule 1, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Van Diemen RF02

sanco | 3.5.09 | NF monoposty

Návrat formule Van Diemen RF 02. Vůz původně určený pro závody v Anglii a Austrálii se již několik sezón zúčastňoval závodů Národní formule s motorem Škoda. Monopost dostal výkonný motocyklový motor Kawasaki a zařadil se do kategorie Volné formule do 1400 ccm.

Vůz Van Diemen RF02
Motor Kawasaki 1400
Třída E2
Pilot rok 2009 Zbyněk Passer

Národní formule 1400 , nová třída E2 . Motor Kawasaki 1400 a Van Diemen RF02 , to je spojení současnosti, vůz pilotuje pan Zbyněk Passer, umění, nová technologie a dobře vyladěný monopost slaví úspěchy Mistr ČR 2009. Už si začínám zvykat jako za časů M.Schumachera, čtyři závody a čtyři vítezství týmu Chabr Motorsport. ( 2 krát Brno a 2 krát Most) Hovořil jsem s majitelem týmu Tomášem Chabrem, kterého vždy zastihnu u RF02 v plném nasazení zahloubaného nad agregátem. Malé úpravy původního vozu, vyladění předního křídla, uchycení motoru a uspořádání diferenciálu, chlazení agregátu, to jsou technologické změny, které tento monopost vystřelují dopředu. Popřejme tedy novým technologiím mnoho zdaru a doufejme, že se další stáje připojí.







Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com