Ve speciálu Mercedes se v Mostě představí i bývalý pilot F1 Karl Wendlinger DV, Grand Turismo, Most, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Ve speciálu Mercedes se v Mostě představí i bývalý pilot F1 Karl Wendlinger DV, Grand Turismo, Most, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Ve speciálu Mercedes se v Mostě představí i bývalý pilot F1 Karl Wendlinger

mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 22.9.16 | Aktuálně

DMG GT 2016

Už v pátek a v sobotu zažije mostecký autodrom premiéru závodů poháru DMV Gran Turismo Touring Car Cup, což je evropský okruhový seriál pro cestovní vozy i GT speciály.

Právě v jednom z nich – Mercedesu Benz SLS AMG GT3 – se spolu se stájovým německým kolegou Josefem Klüberem představí divákům i bývalý pilot F1 Rakušan Karl Wendlinger. Souboje silných a superrychlých strojů fanoušci mohou sledovat zdarma, vstupné se tentokrát neplatí.

Sedmačtyřicetiletý Karl Wendlinger startoval v seriálu F1, který je královskou disciplínou motoristického sportu, v letech 1991 až 1995. Osudnou se mu málem stala Velká cena Monaka v květnu 1994, kdy v pátečním tréninku těžce havaroval. Bylo to jen čtrnáct dní po Velké ceně San Marina, kde zahynul jeho krajan Roland Ratzenberger a také brazilská legenda Ayrton Senna. Wendlinger na slavném městském okruhu ztratil kontrolu nad vozem a v blízkosti tunelu narazil do bariéry. Utrpěl těžká zranění hlavy a zlomeniny obou nohou. Lékař FIA na místě stabilizoval jeho životní funkce.  Jezdec upadl do kómatu, z něhož se probral až po týdnu.

 Na startovní listině mosteckého závodu DMV, který je předposledním z celkem osmi podniků letošní 27. sezony, figuruje 26 jezdců. Nechybí mezi nimi ani Čech Martin Jansa z týmu Action Racing Mania s vozem Porsche 991 GT3 Cup. Diváci se mohou těšit i na další nádherné speciály, například Audi R8 LMS, Lamborghini Gallardo GT3, McLaren MP4-12 GT3, Porsche 997 GT3 Cup, Chrysler Viper GTS-R, Ferrari 488 GT3 nebo BMW M235i.

Zatímco pátek 23. září je na autodromu vyhrazen tréninku a kvalifikacím, v sobotu 24. září si to už závodníci rozdají v ostrých soubojích o body. „Praxe je tedy odlišná od toho, na co jsme zvyklí. V neděli už žádný závod není. Apeluji tedy na fanoušky, aby si to nespletli a nedorazili, jak se říká, s křížkem po funuse,“ upozornila obchodní a marketingová manažerka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

První závod série DMV GTC se jel na německém Hockenheimringu v roce 1990. Postupně přibývaly další okruhy v Německu a posléze i v jiných zemích, například Holandsku, Belgii, Lucembursku, Francii, Rakousku, České republice či Itálii.

Pohár DMV je podle Svobodové jednou z atraktivních novinek, které by měly diváky oslovit a přilákat v ještě větším množství na autodrom. „Nabídneme i další. Více ale prozradíme, až bude definitivně jasný kalendář akcí na příští rok. Tedy koncem října,“ uvedla.

Připomněla, že divákům budou v areálu v době závodů k dispozici také motokárová dráha a offroad dráha pro čtyřkolky, otevřené bude i dětské dopravní hřiště s prolézačkami a skluzavkou. „Dospělí se mohou posilnit v našem BARBUSU, což je pojízdný autokar přestavěný na bar. Nabízí mimo jiného alkoholické i nealkoholické nápoje včetně míchaných,“ doplnila Svobodová.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com