Vítězné double v Divákách uzavřelo závodní sezónu Vrchy, Nutrend, Racing , | Constructors F1

etina English Rusky

Vítězné double v Divákách uzavřelo závodní sezónu Vrchy, Nutrend, Racing , | Constructors F1 Constructors F1

Vítězné double v Divákách uzavřelo závodní sezónu

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 19.9.19 | Aktuálně

Nutrend Racing 2019

Domácí kopcová scéna uzavřela posledním podnikem v Divákách svoji 12 dílnou sérii závodů do vrchu pro rok 2019 a posledními „ostrými“ kilometry před zimní pauzou nepohrdl mimo jiné týmy ani Nutrend Racing.

 

1

Liqui Moly Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu 2019 navíc nabízelo šance na výrazné vylepšení závěrečných pozic v konečném hodnocení šampionátu pro Václava Janíka, který tuto možnost zužitkoval a po dvojici absolutních vítězství v Divákách mu při vyhlašování výsledků za letošní rok bude patřit druhá absolutní příčka za vítězným Milošem Benešem a ve skupině sportovních prototypů E2-SC bude za rok 2019 celkovým vítězem.

S blížícím se podzimem se uzavírají jednotlivé šampionáty motoristického sportu. Druhý zářijový víkend se zastavilo i dění domácího vrchařského šampionátu ročníku 2019. Událo se tomu po dvojitém závodě v okolí jihomoravských Diváků nedaleko Hustopečí, kde pod dohledem vinařů nebyly jen dozrávající hrozny v okolí závodní tratě, ale i čeští vrchaři v čele s Václavem Janíkem, který byl, coby reprezentant týmu Nutrend Racing, „papírovým“ favoritem na vítězství před zahájením závodního víkendu: „Letos jsme do českého šampionátu zasáhli během závodů v Brně, na Ecce Homo a také v Ústí, což nám zajistilo velkou porci bodů v rámci hodnocení skupiny E2-SC i absolutně. V Divákách se jedeme rozloučit s letošní závodní sezónou a rád bych uhájil i první příčku ve skupině. Dle listiny přihlášených by se mělo jednat o jednoduchou úlohu, protože soupeři s třílitrovými prototypy nejsou, ale i tak chci potěšit přihlížející svižnou jízdou a zároveň využijeme závodní víkend pro ověření některých nastavení. Spolu s námi v týmu bude startovat Jiří Špalek s dvoulitrem, který se toužil na závěr sezóny svést s naší technikou,“ popisoval pohled na účast v Divákách Václav Janík.

Pro 2400 metrů dlouhou trať tedy mechanici týmu připravovali duo sportovních prototypů pro Václava Janíka a hostujícího vrchaře Jiřího Špalka, který má se sportovními prototypy bohaté zkušenosti, když v uplynulých sezónách vodil po českých kopcích turbo Normu M20F.

Závodní víkend provázelo slunečné počasí, takže si jezdci nemuseli dělat starosti s přilnavostí a mohli se soustředit na maximální výkon.

2

Václav Janík si v sobotním programu poradil v souboji s časomírou dle předpokladu nejrychleji a s nejrychlejším časem dne 1:00,68 už v první závodní jízdě prakticky rozhodl o svém prvním vítězství v Divákách 2019. Jiří Špalek si ve třídě dvoulitrových prototypů zazávodil ve velkém stylu. I přes premiérový start na kopcích s dvoulitrem Nutrend Racing se vklínil mezi stálice českých vrchů Zdeňka Chudobu a Jaroslava Surowku po těsném souboji v obou jízdách, kdy o konečném stříbru pro Jiřího rozhodovaly desetiny sekundy.

3

Nic se neměnilo na scénáři ani o nedělním závodě. Václav Janík si s Normou M20FC Turbo ve dvou vyrovnaných jízdách připsal nejrychlejší časy dne a absolutně zvítězil a zpečetil zisk trofeje nejúspěšnějšího jezdce za rok 2019 ve skupině E2-SC pro sportovní prototypy v rámci českého šampionátu. Jiřímu Špalkovi se opět podařilo být součástí krásného souboje nejen v rámci třídy dvoulitrů, ale i o absolutní bronz. Minimální diference v časech tria Špalek – Surowka – Chudoba naplňovaly i nedělní závod. Jiří Špalek sice nakonec tahal za nejkratší konec a k sobotnímu stříbru přidal „jen“ nedělní bronz, ale i tak mu z tváře zářila spokojenost: „Skvělá zkušenost s tímto autem. Letos mě trápily v průběhu sezóny velké problémy s technikou na vlastním autě, takže jsem rád využil možnost svést se s Normou Nutrend Racingu. V průběhu víkendu jsem si perfektně zazávodil a konečně jsem se na závěr letošní sezóny pořádně svezl bez potíží s technikou,“ završil svým hodnocením závodní víkend v Divákách Jiří Špalek. „Z našeho pohledu to byl pohodový víkend. Situace se soupeři není v mé moci, někteří reprezentovali při posledním závodě mistrovství Evropy a někteří už do závěru sezóny nezasáhli, takže jsem jel v Divákách čistě pro svoji zábavu a pro diváky. Užil jsem si své jízdy, vyzkoušeli jsme úspěšně některé věci na autě, jenž bychom chtěli nasadit v nové sezóně 2020 a k tomu jsem dvakrát absolutně zvítězil. Díky týmu a jeho výborné práci fungovala v průběhu celého víkendu závodní technika a jsem rád, že byl spokojený i Jiří se startem v našich barvách. Celkově musím tento závodní víkend hodnotit kladně, byla to krásná tečka za letošní závodní sezónou,“ shrnul svými slovy poslední závod letošní sezóny Václav Janík – držitel vítězného double z Diváků 2019.

4 

Nutrend Racing si tedy v závěru domácí sezóny připsal díky vítězstvím Václava Janíka v Divákách úspěch v podobě celkového prvenství ve skupině E2-SC spolu se ziskem celkového druhého místa v absolutním hodnocení šampionátu za již nedostižným vítězem Milošem Benešem. Díky všem za podporu a přízeň při letošních kláních na domácích kopcích…

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com