Vrchařská sezóna 2021 v podání Janík Motorsport Janík Motorosport, IHCC, FIA, Nutrend, Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Vrchařská sezóna 2021 v podání Janík Motorsport Janík Motorosport, IHCC, FIA, Nutrend, Racing | Constructors F1 Constructors F1

Vrchařská sezóna 2021 v podání Janík Motorsport

Pavlína Janíková/ Janík Motorsport | 30.12.21 | Aktuálně

Janík Motorsport 2021 - zhodnocení

Ani v právě uplynulém roce nechyběl šternberský tým Janík Motorsport v barvách Nutrend Racing na přírodních tratích závodů do vrchu.

1
Tato disciplína „je součástí týmové DNA“ a tak se i loni se svými speciály objevovali jezdci na domácích i evropských tratích. Složitá covidová situace, která svírá v posledních měsících celý svět, se nevyhnula ani motoristickým akcím, což bylo patrné i na počtech uspořádaných vrchařských závodů. Primární byla pro tým účast v mezinárodním vrchařském poháru FIA – FIA IHCC 2021, ale měli jsme zastoupení i v historickém mistrovství Evropy a k tomu pochopitelně nemohlo chybět účinkování na domácí trati Ecce Homo Šternberk.

Souboje s časomírou a kopci se v loňském roce za Janík Motorsport zúčastnila celá řada jezdců. V soudobých vrchařských speciálech se především objevovali Václav Janík, Marek Rybníček, Jiří Svoboda a David Dědek. Svoji práci v roli reprezentanta šternberského týmu také odvedl Aleš Gänsdorfer mezi historickými závodními vozy v rámci evropského šampionátu.

2

Velký rozruch na začátku roku způsobil s novou technikou Marek Rybníček. Jeho čerstvě připravené KTM X-Bow GTX mělo za cíl vstoupit se svým jezdcem do evropského šampionátu ve skupině nejrychlejších cestovních vozů – mezi siluetami, ale s touto čerstvou novinkou si bohužel poradili sportovní komisaři tím nejhorším způsobem, vůz prozatímně nepřipustili na závodní tratě kvůli nevyjasněné homologaci. Sportovní cíle tak Marek Rybníček musel v rychlosti změnit. Z bojů s evropskou špičkou sešlo, zaměřil se tak alespoň na adaptaci svého speciálu na přírodní vrchařské tratě a rozvoj svých zkušeností s touto 530 koňovou „raketou“. Demonstrační jízdy při mistrovství Evropy na Ecce Homo následně doplnil starty v seriálu Maverick Hill Climb Czech 2021, kde dominoval v celém průběhu sezóny třídě E1+3000/2WD a demonstroval tím potenciál svého nového vozu pro nadcházející sezóny, kdy by chtěl opět bojovat na mezinárodní scéně.

S monopostem MTX 1-10 se v kategorii 5 snažil uspět v evropském šampionátu FIA historických vozů Aleš Gänsdorfer. V šestidílném seriálu soupeřil o titul především s českými kolegy z reprezentace.

3

 

Pilot reprezentující Janík Motorsport dokonce v úvodu sezóny vedl pořadí své kategorie. V druhé polovině sezóny dlouho opanoval stříbrnou pozici, aby nakonec završil letošní sezónu na konečné třetí příčce v kat. 5.

Trojice Václav Janík, David Dědek a Jiří Svoboda se zaměřila na starty v mezinárodním poháru FIA, jehož kalendář nakonec tvořily pouhé tři podniky. Polsko, Itálie a Německo se stali destinacemi, kde se rozdělovaly body do šampionátu. Jezdci týmu vstupovali do sezóny s rozdílnými pocity a cíli. „Hořký“ vstup do sezóny měl Václav Janík, kterého zklamaly změny předpisů, kdy se těsně před sezónou rozhodlo o omezení jeho závodní techniky, která se tak stala rázem nekonkurenceschopnou. Jednalo se o omezení pohonných jednotek využívajících turbodmychadlo, tedy Norma M20FC Turbo, s níž Václav Janík sbíral úspěchy v předešlých sezónách, musela zůstat v týmových dílnách. Na českého pilota tak čekal návrat zpět do monopostu F3000, a hledání opětovných návyků na předešlý vůz, který ho před lety dovezl k několika ziskům FIA trofeje. Stejnou techniku, monopost Lola F3000, připravil tým pro Jiřího Svobodu. Již tradičně se šternberský pilot snažil o zlepšení svých jezdeckých výkonů v mezinárodní konkurenci, a v letošní sezóně si mohl vyzkoušet přímé boje s týmovým kolegou s identickou technikou. V týmu se přece jen objevil i sportovní prototyp, když se ho zhostil David Dědek, jehož zlákala objemová třída do 2000 ccm. Norma M20FC s motorem Honda ho provezla velmi úspěšnou sezónou, kterou si s tímto „hravým“ spiderem její pilot nadmíru užil.

10 

První start čekal na jezdce Janík Motorsport na domácí trati Ecce Homo, kdy se tým zúčastnil v netradičním jarním termínu závodu na zkrácené verzi tratě. První letošní kilometry na domácím kopci přišly vhod před startem mezinárodních šampionátů. Úvod FIA International Hill Climb Cupu v polské Zaluži nebyl nikterak jednoduchou záležitostí. Na východě Evropy tradičně potrápily jezdce „náročné“ podmínky specificky uklouzané tratě. Českému týmu jezdců se však podařilo najít optimální rychlost a Janík Motorsport zaznamenal uspokojivý vstup do poháru a bral důležité body v první konfrontaci s mezinárodní konkurencí.

Po polském závodě následoval návrat na domácí trať, kde se již v tradičním termínu sešla kompletní evropská špička v rámci závodu mistrovství Evropy. Prestižní závod pro celý tým se tradičně nesl v duchu velké podpory domácích fanoušků a četných návštěv týmových partnerů, kterým se jezdci chtěli ukázat v nejlepším obraze. Trio závodních speciálů v čele s dvojicí monopostů F3000 bylo na trati radost sledovat, a že jezdci na domácí trati umí potvrdili dílčími úspěchy ve svých třídách a skupinách. Následoval další přesun tentokrát pod kopce do Itálie. Tam pokračoval FIA pohár svým vrcholným podnikem – před jezdci Nutrend Racing stál nejnáročnější kopec Evropy v Trentu. Již tak obtížný, přes 17 kilometrů dlouhý kopec, si připravil porci náročnosti navíc, prostřednictvím deštivého počasí. I tyto ošemetné podmínky dokázali všichni jezdci Nutrend Racing zdolat, a tak mohli mířit své další snahy k závěru krátkého kalendáře FIA IHCC 2021. Ten nasměroval závodní jezdce do německého Osnabrücku, kde zase čekala krátká ovšem velmi zrádná trať. Na skvěle připraveném kopci rozhodovaly minimální časové rozdíly a ty také určily konečné pořadí šampionátu.

Trojice závodů FIA poháru měla vždy rozdílné průběhy, ať už kvůli profilu tratě nebo podmínkám které panovaly. Nicméně situace se vyvinula tak, že v prvních dvou závodech nebyl prostor pro chyby, protože ztracené body by nebylo možné v závěrečném podniku dohnat. Tento základní předpoklad se jezdcům podporovaným Nutrend Racing podařilo splnit, a tak se dle předpokladu rozhodovalo o výsledku celé sezóny v posledním německém závodě, kde bojoval Václav Janík o celkové prvenství v kategorii II s Francouzem Petitem a David Dědek s Jiřím Svobodou soupeřili o konečné třetí místo. Časomíra v německém Osnabrücku rozhodla nakonec ve prospěch Francouze Petita, který potvrdil předpoklady a svůj rychlejší spider dovezl pro prvenství nejen v závodě, ale i v celém šampionátu: „Z pohledu týmu Nutrend bylo dosaženo maxima možného. FIA poháru se tým zúčastnil v kompletním programu a podařilo se dokončit všechny tři náročné závody. V konečném hodnocení získali jezdci 2., 3. a 4. místo v kategorii II, což je výsledek, který těší, jak jezdce, tak celý tým. Nebylo to nic snadného, museli jsme zvládnout přestup do jiného vozu, celý tým měl mnoho práce s přípravou třech vozů, navíc v kombinaci s účastí v evropském okruhovém šampionátu TCR. Vše jsme ale zvládli a odměnou nám je již zmíněný výsledek. Velké díky patří celému týmu i našim partnerům, bez jejichž přičinění by takového výsledku nebylo možné docílit“, uzavíral vrchařskou sezónu druhý muž celkového hodnocení kategorie II v rámci evropského poháru Václav Janík. Jak zmínil jezdci týmu si rozdělili i další pořadí v kategorii II, když třetí post obsadil po skvělé sezóně David Dědek díky bravurním jízdám s prototypem Norma a čtvrtý byl týmový kolega Jiří Svoboda.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com