Všechny závody, ve kterých na Red Bull Ringu startovali, jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra ovládli. FIA CEZ, Mičánek, Buggyra, Motorsport, F1, constructors | Constructors F1

etina English Rusky

Všechny závody, ve kterých na Red Bull Ringu startovali, jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra ovládli. FIA CEZ, Mičánek, Buggyra, Motorsport, F1, constructors | Constructors F1 Constructors F1

Všechny závody, ve kterých na Red Bull Ringu startovali, jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra ovládli.

Buggyra Press | 23.5.23 | Aktuálně

FIA CEZ 2023 - Mičánek Motorsport

Potvrzení dominance. Mičánek Motorsport powered by Buggyra ovládl v Rakousku sprinty i vytrvalost.Jáchym Galáš s Matějem Pavlíčkem si vezou body shodně za 1. a 2. místo ve třídě GTC, vytrvalostnímu závodu dominovali Kurt Wagner a Josef Záruba.

1

Ta čísla jsou impozantní. Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra poslal na Red Bull Ringu do třetího závodu středoevropského mistrovství FIA CEZ tři auta s pěti jezdci. A zpět do Česka jede s pěti pódii i výjimečným výsledkem v celkovém pořadí mezi všemi vozy GT. Kromě dominance v kategorii GTC totiž Jáchym Galáš s Matějem Pavlíčkem nechali za sebou i celé startovní pole výkonnějších vozů GT3. Jediný, kdo juniorské dvojici s Huracány odolal, byl suverénní vítěz celého víkendu Filip Salaquarda. „Ten výsledek ukazuje, že cesta, kterou jdeme, je správná. Musím poděkovat mechanikům a celému týmu, protože zvládnout zkoordinovat tři auta a pět jezdců, není jednoduché. Ale zvládli jsme to skvěle,“ hodnotí tým a jezdce manažer Jiří Mičánek jr. Na skvělý výsledek si tým zadělal už v kvalifikacích, které ve všech případech ovládl. Z týmového soupeření v kvalifikaci sprintu pak vyšel lépe Matěj Pavlíček, který celý víkend ukazoval skvělou formu.

2

První poháry do týmového boxu donesli za sobotní vytrvalostní závod Kurt Wagner s Josefem Zárubou. Závod rozjížděl Wagner, který předvedl skvělou jízdu a Zárubovi předával týmový Huracán na prvním místě. „Kurt jel skvěle a hodně mi to ulehčil. Já už jsem si jen předjel několik GT3 z jiných kategorií a stačilo mi výsledek udržet,“ chválil Wagnera Záruba. Zároveň potvrdil, že po druhém vítězství v řadě dvojice zabojuje i v dalších podnicích FIA CEZ s cílem získat titul mistrů České republiky.

Dramatické okamžiky pak nabídly nedělní sprinty. A Huracány v barvách Mičánek Motorsport powered by Buggyra v nich hrály hlavní role. Oba juniorští piloti se v obou případech „potkali“ v  souboji už v první zatáčce.

3

V prvním případě pak šlo o kontakt doslovně. Matěj Pavlíček skončil v prvním závodu po drobné kolizi s Galášem v hodinách a celý závod pak strávil skvělou stíhací jízdou. I když se oba vozy srazily, Galáš ani šéf týmu se na Pavlíčka nezlobili. „Po startu jsem jel vnější stopou, která byla sušší, Matěj jel vnitřkem. Když se to pokusil zavřít, aby nenarazil, najel na vysoký žlutý obrubník, který ho poslal do mě. Já jsem to ustál, on ne,“ popsal Galáš. Chyba Pavlíčka stála propad na úplný konec startovního pole, z něj se ale jezdec propracoval zpátky na druhé místo za Galáše. „Po tom kontaktu jsem se soustředil na to, abych už neudělal žádnou chybu. To se podařilo, měl jsem nejrychlejší auto na trati,“ říká Pavlíček, který skutečně zajel nejrychlejší kolo závodu. Do druhého závodu pak nastoupil s chladnější hlavou. V první zatáčce nechal Jáchyma Galáše opět dostat se před sebe, o několik zatáček později mu ale předjetí vrátil a krok za krokem si budoval náskok, který udržel až do cíle. V něm byl jen 5,6 vteřiny za absolutním vítězem Filipem Salaquardou s Audi R8 LMS GT3. Jen o 1,2 vteřiny později viděl šachovnicovou vlajku i Jáchym Galáš. Dvojice s Huracány za sebou nechala celý zbytek startovního pole třídy GT3. Na dohled měl stupně vítězů i Libor Dvořáček. Ten do ranního závodu vyjel na mokrých pneumatikách a rychle se propracoval do první pětice v absolutním pořadí a mohl pomýšlet na pódium ve třídě GTC. Pak ale o vybudovaný náskok přišel kvůli výjezdu safety car. Na osychající trati v závěru závodu nemohl konkurovat autům na slickách a dojel sedmý. Ve druhém závodě pak Dvořáček usiloval o čtvrté místo, nezaviněná kolize s Petrem Breckou jej ale poslala do hodin a na konečné osmé místo. Brecka za kontakt s Dvořáčkem dostal třicetivteřinovou penalizaci. „Dostal jsem ránu na kolo, takže pak jsem to nějak dokroužil s volantem pootočeným o 90 stupňů. Je to škoda, ale tento víkend beru hlavně jako přípravu na Lamborghini Super Trofeo za dva týdny,“ říká jezdec, který se v prvním podniku evropského cupového seriálu Lamborghini představí tradičně v posádce s Kurtem Wagnerem.

Junioři v poločase, rozbíhá se Super Trofeo
Závod na Red Bull Ringu uzavřel první polovinu sezony středoevropského okruhového mistrovství FIA CEZ. Desetitýdenní pauzu stráví jezdci Mičánek Motorsport powered by Buggyra na nejvyšších příčkách průběžného pořadí. Ve sprintech vede kategorii GTC Jáchym Galáš před Matějem Pavlíčkem, ve vytrvalosti jsou po dvou absolvovaných podnicích na prvním místě Kurt Wagner a Josef Záruba. Jiří Mičánek je s výkonem svého týmu po polovině sezony spokojený. A kromě výsledku si cení i toho, jak je juniorská dvojice vidět. „Oni momentálně dělají ty závody. To jak bojují, ať už mezi sebou nebo s jinými soupeři, patří k tomu nejlepšímu, co v celém šampionátu můžete sledovat.“ To stejné si myslí i Josef Záruba v roli kouče juniorské dvojice. „Po Oscherslebenu jsem říkal, že pojedeme o titul a bude jen otázka, jestli ho získá Matěj nebo Jáchym. Ukazuje se, že jsem měl pravdu,“ přípomíná Záruba. Pro tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra pauza v sezoně FIA CEZ neznamená volno. Už příští víkend se Jiří Mičánek představí na legendární vrchařské „jedenadvacítce“ v Ústí nad Orlicí, o týden později se pak tým v sestavě Bronislav Formánek-Karol Basz a Libor Dvořáček-Kurt Wagner představí v prvním podniku sezony Lamborghini Super Trofeo Europe na francouzském okruhu Paul Ricard v Le Castellet.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com