Výzva k bezpečnosti - Noc ze 14.-15.7.2005 F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Výzva k bezpečnosti - Noc ze 14.-15.7.2005 F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Výzva k bezpečnosti - Noc ze 14.-15.7.2005

mirek | 15.6.05 | Bezpečnost i v F1

Vážení pánové.
Změny v současných pravidlech sice ovlivnily pozici stáje Scuderia Ferrari Marlboro,což byl hlavní důvod změny, jenž si žádala především sledovanost F1 v TV a možná i určitá závistivá lobby. Domnívám se, že pneumatiky rozhodují nejen o dojezdu do cíle, ale i o přežití pilotů F1 . Havárie Kimiho Räikkönena v GP Evropy byla dost zrádná a jeho nohy přežily díky pevnosti monokoku . Potíže Fernanda Alonsa s jeho zadními pneumatikami a jeho dojezd do cíle byl opět zázrakem . Kdyby se naopak zavedly povinné 2 zastávky v boxu a to jako minimální, na dramatičnosti závodům by to přidalo i v soutěživosti týmového servisu, o což novými pravidly diváci přišli. Co do oblasti ekonomiky, náročnost výzkumu pneumatik pro celý závod F1 ovlivní finanční možnosti výrobců, které by naopak mohly vkládat do technologií budoucnosti pneumatik osobních vozů.

Asi můj dopis všem stájím a FIA neovlivní současná pravidla, každopádně by měl být alespoň zamyšlením nad bezpečností jezdů, o níž jako první bojoval trojnásobný mistr světa F1 sir Jackie Stewart. Můj dopis není kritikou pravidel, ale především výzvou k zachování bezpečnosti pilotů F1. Spojením všech stájí v boji o bezpečnost je určitě možné dosáhnout změn současných pravidel.

V Unhošti dne 15.6.2005

Bc.Miroslav Sanytrák,MBA

Majitel www.constr_4.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com