Vzpomínka na závodní stáj CarDo Racing z Mostu Historie, Most, CarDo Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Vzpomínka na závodní stáj CarDo Racing z Mostu Historie, Most, CarDo Racing | Constructors F1 Constructors F1

Vzpomínka na závodní stáj CarDo Racing z Mostu

Vláďa Rožánek | 24.12.23 | Aktuality

Constructorsf1.com

Vzpomínka na závodní stáj CarDo Racing z Mostu.

1

Na začátku všeho byly závody Škoda Pick-up a Jan Žemba za CarDo Racing, ale také jeho další kolega ze stáje CarDo Racing Luděk Měkuta, bývalý jezdec formule Škoda.

V barvách mostecké stáje se objevil také formulový jezdec Klaus Tanzmann (D) , který již bohužel není mezi námi a pilotoval vůz Reynard F3 při závodech Interserie.

Velmi zajímavou postavou ze stáje CarDo Racing je bezesporu Michal Dolák průkopník CarDo Racing. Syn majitele závodní stáje závodil od 16let, účastnil se závodů MMČR na okruzích s prototypem PRC BMW 3,0, BMW M3 v posádce s Dudou, později startoval na FIA GT s Janem Vonkou a jeho Porsche 996 GT, úspěšná účast při SCC European Sports Car Challenge s prototypy PRC BMW 3,0 a PRC Ford DVR F1 3,5ltr V8 Mader. Jednu sezónu absolvoval v BMW 1 Challenge 2006, pak startoval také s Robertem Šenkýřem, Markem Friedem, Petrem Vencálkem, Jiří Navrátilem na BMW M3 GTR ve sprintech a vytrvalostních závodech při MMČR na okruzích. Později odjel několik závodů s Ferrari 360 Challenge Petra Vacíka, a také s Ferrari 430 GT týmu Flex Motorsport s Kanaďanem Jannardem. Mezitím startoval Michal v prestižním seriálu FIA Truck Racing Championship FIA ETRC s kamionem MAN v sezóně 2007 a zatím poslední závody absolvoval s BMW M3 GTR týmu Šenkýř Motorsport. Jeho závodnické začátky však musíme hledat ve Škoda Pick-up Cupu, tedy ještě s kastlí od Favorita.

Mezi závodníky v barvách mostecké stáje zavzpomínejme také na Petra Vojáčka, Gábinu Jermanovou, Jiřího Lose, kteří jezdili pod CarDo Racing v závodech do vrchu.

Miroslav Jakeš jako junior usedl do Peugeotu 306 SP v závodech do vrchu za CarDo Racing s autem ex Jean Marca Charvina, později s ez něj stal velmi úspěšný jezdec v závodech MMČR Rallye.

David Losmann za CarDo Racing startoval s vozem Subaru Imprezza v závodech MMČR do vrchu

Adam Janouš – zaznamenal několik závodů se Škodou Octavia II v presitižním seriálu Škoda Octavia Cup.

Vladimír Berger – odjel se Škodou Octavia II závody ve Škoda Octavia Cupu, Adam Lacko pak s pronajatým vozem zvítězil v Mostě a na konci sezóny ho Štefan Rosina naboural v Mostě.

Závodní vozy s nimiž se objevili jezdci CarDo Racing na závodních tratích:

Škoda Pick-up Freestyle 1,3MPI., Škoda Octavia II 2,0 20V, PRC Ford DVR Cosworth F1 V8 3,5ltr, BMW M3 E36 GTR 3,2ltr 24V, BMW 130i 3,0, Ferrari 430 GT 3,5ltr, MAN TGA, Ferrari 360 Challenge, Peugeot 306 SP, Opel Astra OPC 2004, PRC SC 98 BMW 3,0

https://cardo-racing.com/zao/oindex.htm

Vláďa Rožánek

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com