Závěr sezóny HKC Racing Teamu s italským bronzem HKC,Racing, sezona, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Závěr sezóny HKC Racing Teamu s italským bronzem HKC,Racing, sezona, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

Závěr sezóny HKC Racing Teamu s italským bronzem

Dušan Matouš (HKC | 5.12.19 | Aktuálně

HKC RACING 2019

Kromě domácích motokárových a dalších triumfů zaznamenal mostecký závodní HKC Racing Team i jeden významný zahraniční.

Formulový pilot Matěj Kácovský navštívil v minulých dnech italské město Parma, aby si tu v sídle legendárního výrobce formulí Dallara při slavnostním vyhlašování vítězů převzal jednu z cen. V celkovém hodnocení letošního ročníku Italian Formula Trophy totiž v kategorii dvoulitrových monopostů Renault obsadil třetí místo. 

Matěj se účastnil podniků českého Carbonia Cupu, vybraných závodů motokár i dalších důležitých aktivit a tak ani nemohl jet všechny víkendy italské série. Přesto si stabilními výkony ve své třídě vybojoval bodový příděl, který znamenal celkově bronzovou pozici. V důstojném prostředí společenského sálu formulové továrny proběhl slavnostní akt s připomínkou průběhu celé sezóny a závěrečným vyhlášením a fotografováním vítězů jednotlivých kategorií.

"To, že Matěj vlastně ve své první sezóně poměrně prestižního zahraničního seriálu dokázal vybojovat celkové umístění na podiu, je pochopitelně obrovský úspěch. Máme letos několik mistrovských titulů z domácích seriálů, nicméně v takové umístění v zahraničí jsme ani ve snu nedoufali, zvlášť, když šlo o zkušební sezónu, ve které měl hlavně sbírat zkušenosti z velkého světa motorsportu mezi silnou konkurencí. To, že kromě toho sbíral i body, je fantastický bonus," řekl trenér Ivan Houzák.

Dodal, že jde pochopitelně i o velkou výzvu a závazek do dalších sezón, protože Matěj je ve věku, kdy musí dokázat skloubit studijní povinnosti se závoděním, testováním, technickou přípravou a dalšími aktivitami, které k motorsportu patří. Je ale nesporné, že prokázal velkou píli, učenlivost a silnou vůli. Spolu s talentem a nezbytným štěstím to jsou základní prvky, bez kterých se úspěch v motorsportu nedostavuje. Sezóna 2020 startuje už na jaře...

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com