Závody historických vozů ozdobí další atraktivní série. Most, historic, gran dprix, autodrom, Porsche 911, DRM | Constructors F1

etina English Rusky

Závody historických vozů ozdobí další atraktivní série. Most, historic, gran dprix, autodrom, Porsche 911, DRM | Constructors F1 Constructors F1

Závody historických vozů ozdobí další atraktivní série.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 7.11.17 | Aktuálně

Most 2017

Závody historických vozů ozdobí další atraktivní série

Druhý ročník souboje nádherných historických vozů The Most Historic Grand Prix, který mostecký autodrom přivítá v příštím roce o víkendu 22. až 24. června, doplní i závod legendárních speciálů z let 1972 – 1982 DRM Klassik. Fanoušci rychlých a silných veteránů si tak určitě přijdou na své, jako zlatý hřeb víkendu je čeká měření sil monopostů formule 1 zlatého věku, jež brázdily světové okruhy od konce 60. let minulého století do roku 1985.

V sérii DRM Klassik diváci uvidí například legendární vozy BMW 3.0 CSL, Porsche 911 Carrera, BMW M1, nebo monstra Skupiny 5 – Porsche 935, Ford Capri Turbo a řadu dalších. Zejména ostrá jízda posledně jmenovaných vozů, s nimiž se na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let jezdilo vytrvalostní mistrovství světa, je spektakulární podívanou. Siluety osazené motory s vysokým plnícím tlakem, plivající oheň z výfuků řídily hvězdy jako Klaus Ludwig, Nelson Piquet či Jacky Ickx.

Součástí startovního roštu je i plejáda strojů BMW M1. BMW Motorsport v roce 1979 pro tyto vozy v rámci velkých cen F1 uspořádal samostatnou sérii, které se účastnili i samotní piloti F1.

První ročník vyhrál například slavný Rakušan Niki Lauda. Plno exemplářů se ale dostalo i do rukou soukromníků, kteří s M1 závodili právě v německém DRM. „Tehdejší západoněmečtí závodníci neotáleli ani s návštěvou Československa, provizorní mostecký okruh u železničního nádraží nevyjímaje. Pro pamětníky to bude bezesporu nostalgická podívaná,“ doplnil zajímavost obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Vedle nablýskaných formulí a speciálů z DRM Klassik se dočkají obdivu motoristických nadšenců i další krásné veterány, jež zastupují čtyři po celé Evropě populární série: FIA Masters Historic Sports Car Championship, Gentlemen Drivers Pre-66 GT, Masters Pre-66 Touring Cars a oblíbené HAIGO, jež zahrnuje formule i cestovní vozy bývalého Poháru míru a přátelství socialistických zemí.

Součástí The Most Historic Grand Prix bude tradičně i bohatý a pestrý doprovodný program.

Milovníci a fandové automobilových veteránů určitě přivítají sraz jejich majitelů na diváckém svahu na polygonu. Své miláčky hrdí majitelé také vystaví a zúčastní se s nimi po oba víkendové dny defilé na závodním okruhu. Diváci se mohou těšit také na leteckou akrobatickou show nad areálem autodromu, na autogramiádu jezdců i osobností motoristického sportu, veřejnost bude volný přístup na startovní rošt, pit lane, tedy boxovou uličku a do servisní zóny. Stylové budou také oblíbené taxijízdy.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com