Šéf dopravní policie si vyzkoušel polygon mosteckého autodromu Autodrom,Most, šef, Policie ,ČR, 2020, f1, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

Šéf dopravní policie si vyzkoušel polygon mosteckého autodromu Autodrom,Most, šef, Policie ,ČR, 2020, f1, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

Šéf dopravní policie si vyzkoušel polygon mosteckého autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 20.2.20 | Bezpečnost i v F1

Autodrom Most 2020

Areál mosteckého autodromu navštívil ředitel dopravní policie Jiří Zlý společně s vedoucím policejního mototýmu Davidem Suchanem.

1

 

S vedením společnosti AUTODROM MOST v čele s předsedou představenstva Josefem Zajíčkem diskutovali o možnostech posílení bezpečnosti silničního provozu i případném školení řidičů policejních vozidel ve vyšších rychlostech s využitím velkého závodního okruhu. V doprovodu hlavního instruktora si pak policejní ředitel vyzkoušel za volantem výcvikového vozu technologie na plochách polygonu, které autodrom využívá při kurzech bezpečné jízdy.

Plukovník Jiří Zlý, který do svého jmenování v prosinci loňského roku vedl dopravní policisty v Moravskoslezském kraji, byl na mosteckém autodromu poprvé. „Areál je rozhlehlý, jsem příjemně překvapen možnostmi i rozmanitostí jeho využití. Pro mě je důležitý zejména aspekt bezpečnosti, zaujala mě proto nabídka kurzů bezpečné jízdy pro amatérské i profesionální řidiče. Jsem si vědom, že instruktoři autodromu úspěšně školili také řidiče vozů integrovaného záchranného systému včetně těch policejních,“ uvedl.

2

Připustil, že v budoucnu by se mohli řidiči policejních vozů učit předcházet, případně správně reagovat na krizové situace ve vyšších rychlostech také právě v areálu mosteckého autodromu s využitím jeho velkého závodního okruhu. „V současné době se naši řidiči školí na brněnském Masarykově okruhu. Ale jak jsem si ověřil, mostecký areál rovněž splňuje veškeré podmínky a parametry,“ doplnil Jiří Zlý.

Mostecký autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně.

3

Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například mladým začínajícím řidičům, ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Školí se zde i profesionální řidiči integrovaného záchranného systému, tedy policejních, sanitních a hasičských vozů. Kurzy využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.

Autodrom nezapomíná ani na motocyklisty. Kurzy bezpečné jízdy pro ně pořádá od jara do podzimu. Vedle klasických kurzů na asfaltových plochách a sportovněji zaměřený okruhový trénink s Mírou Lisým, koučuje tento mnohonásobný šampion České republiky v trialu i motoškolu pro cestovní endura.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com