Škoda Octavia Cup 2017: 18 přihlášených jezdců, juniorské talenty, více závodů i změna v bodování seriálu Škoda, Octavia, Cup, F1, Most, Benet | Constructors F1

etina English Rusky

Škoda Octavia Cup 2017: 18 přihlášených jezdců, juniorské talenty, více závodů i změna v bodování seriálu Škoda, Octavia, Cup, F1, Most, Benet | Constructors F1 Constructors F1

Škoda Octavia Cup 2017: 18 přihlášených jezdců, juniorské talenty, více závodů i změna v bodování seriálu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 12.4.17 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2017

Do druhého ročníku obnoveného Škoda Octavia Cupu podalo do uzávěrky přihlášku 18 jezdců.

Seriál se rozrostl o další dva soutěžní víkendy a změnil se systém bodování.  Mezi závodníky také přibyde juniorských talentů českého motorsportu. „Zájem závodníků nás těší. Klíčová je pro nás ale kvalita vozů i organizace celého seriálu. A jsme velmi rádi, že sezóna 2017 navazuje na tradici Škoda Octavia Cupu, který byl vždy vnímám jako líheň budoucích hvězd českého motorsportu,“ říká promotér závodů Josef Zajíček ze společnosti Benet Automotive.

Organizátoři připravili pro nadcházející sezónu tradičního seriálového okruhového závodu hned několik novinek. Tou hlavní je zvýšení počtu závodních víkendů z 5 na 7 a rozšíření počtu zemí. Nově se pojede seriál v německém Oschersleben a polské Poznani. „Zvýšení počtu závodů si přála většina jezdců loňské sezóny. V poli máme tři polské závodníky, které rádi jejich domácím podnikem podpoříme. Volba Poznaně byla proto jasná.  Registrujeme i zvýšený zájem u německých týmů. Přesně tímto směrem se chceme do budoucna ubírat. Šanci představit Octavia Cup v Německu při nejprestižnějším podniku okruhu v Oschersleben-TCR international jsme si nemohli nechat ujít “, říká zástupce promotéra závodů Josef Křenek.

Zájem ze strany závodních týmů je větší než při prvním obnoveném ročníku v roce 2016.

Mezi jezdci nechybí jak slavná jména českého motorsportu, tak nováčci a především junioři. Nejmladším bude český teprve sedmnáctiletý pilot Tomáš Korený startující za německý Ravenol San Team. Loni několikrát zvítězil v závodech Mistrovství Evropy cestovních vozů FIA ETCC v kategorii Super 1600,“ upřesňuje Josef Křenek.

Z důvodů zlepšení technické kvality vozu a změně předpisů FIA probíhal od ledna 2017 také technický upgrade vozu. Základem zůstává Škoda Octavia RS třetí generace s převodovkou DSG. U všech vozů došlo k montáži bezpečnostní nádrže, optimalizaci motoru a převodovky, vylepšení odvětrání interiéru a uchycení předního stabilizátoru. „Testy proběhly bez závažnějších problémů a s výsledkem jsme zatím spokojeni. Testovací pilot Jiří Jupa, který se i významnou měrou podílel na vývoji vozu Octavia Cup II, najel v posledním týdnu více než 200 kol v závodním režimu a chování vozu si pochvaloval,“ doplňuje Josef Křenek. Vůz váží 1120 kg a je vybaven dvoulitrovým čtyřválcovým TSI motorem, který je po mechanické stránce úplně stejný jako v normální Octavii RS. Jiná je pouze elektronika motoru, díky níž dosahuje octavie výkonu 280 koní a točivý moment se posunul na 380 Nm.

Změnilo se také bodování. Za první a druhé místo v závodě se nově uděluje méně bodů, bronz zůstává stejný a pak až do desátého místa počet bodů po dvou klesá. Proti loňsku se také mění udělování dodatečných bodů za vítězství v kvalifikaci. Každý jezdec bude mít také v konečném hodnocení možnost škrtnout jeden nejhorší výsledek z prvního a jeden nejhorší výsledek z druhého závodu. „Po loňské sezóně jsme připravovali několik modelů bodování. Nakonec zvítězil tento pohled a jsme přesvědčeni, že šampionát bude celkově až do poslední chvíle napínavější,“ říká sportovní ředitel závodů Michal Marek. Cenou pro absolutního vítěze bude startovné pro ročník 2018 ve výši 180.000 Kč. Pro všechny vozy platí pravidlo stejné konstrukce vozu, stejných závodních pneumatik a stejného paliva.

 

Dvakrát seriál zavítá na mostecký autodrom. Poprvé společně s populárním evropským šampionátem tahačů (Czech Truck Prix) na začátku září a podruhé souběžně s vyvrcholením mistrovství Evropy cestovních vozů FIA ETCC v první polovině října. „The Most Grand Finale o víkendu 6. až 8. října bude pro autodrom skutečně slavnostní tečkou za celou sezonou. Očekáváme účast tisíců diváků. Kromě závodů se mohou těšit i na bohatý doprovodný program. Připravujeme tzv. GIRD WALK, tedy otevření startovního roštu na dráze před startem hlavního závodu pro veřejnost, snad se nám podaří zařídit i exhibiční vystoupení pilota Petra Kopfsteina z Red Bull Air Race týmu,“ upřesnila ředitelka obchodu a marketingu společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. 

Do seriálu se i letos zapojí první a doposud jediný pilot F1 Tomáš Enge, a to jako ambasador projektu Race of life zaměřeného na začínající i pokročilé závodníky. „V rámci Enge Academy Most i tento rok předávám jako kouč své zkušenosti všem, kteří se chtějí ve sportovní jízdě posunout dál. Praktická část se odehrává na malém i velkém závodním okruhu mosteckého autodromu a účastníci si mohou doplnit program o jízdu v závodní octavii, kterou považuji za výborné auto. Sám jsem si ji totiž v loňském roce vyzkoušel v ostrém závodu,“ potvrdil Tomáš Enge.

Motorland Bělá se tradičně postará o zázemí nejen pro závodní týmy, ale i pro promotéra seriálu a jeho hosty. Moderní mobilní kuchyně zajistí cateringové služby pro 150 osob. „Chceme využít zkušeností získaných naším dlouhodobým působením v prostředí automobilových soutěží. Pravidelně zajišťujeme naše služby například pro tovární tým Škoda Motorsport při jeho startech v rámci seriálu FIA Mistrovství světa WRC2 v rally. Skladbu potravin a doplňků konzultujeme s fyzioterapeuty“, říká výkonný ředitel Motorlandu Bělá Filip Schovánek.

Hlavními partnery závodu jsou společnosti ČEPS, Ravenol, Pirelli, Sonax, Benet Automotive, Autodrom Most, Motorland Bělá, agentura Pozitif a Autoklub ČR.  Hlavním mediálním partnerem je motoristický server Auto.cz.

 

ŠKODA OCTAVIA CUP

2017

Entrylist

 

Str. Nr:

Nat.

Competitor/Team

Driver

Car

Class

1

1

TBA

APEX RACING MEDIA KFT.

TBA

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

2

2

POL

BASENHURT A&T RT = RACING TEAM

Tomasz RZEPECKI

ŠKODA OCTAVIA CUP

junior

3

3

CZE

ACTION RACING MANIA

Michael VORBA

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

4

4

USA

AUTOMOTOKLUB MOST

August MACBETH

SONAX ŠKODA OCTAVIA CUP

 

5

5

CZE

ACTION RACING MANIA

Michal PETRŮ

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

6

6

CZE

ACTION RACING MANIA

David KLAR

ŠKODA OCTAVIA CUP

junior

7

7

SVK

BOHUŠ ŠESTÁK

Bohuš ŠESTÁK

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

8

8

CZE

MOTORSPORT SERVIS HORNAK

Radim ADÁMEK

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

9

9

CZE

XTUNING RACING

Jakub KLOBÁSA

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

10

11

CZE

CARPEK SERVICE

Tomáš PEKAŘ

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

11

17

POL

FULLINRACE ACADEMY

Maciej LASZKIEWICZ

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

12

18

CZE

 AUTO.CZ RACING

Martin MACHALA

AUTO.CZ ŠKODA OCTAVIA CUP

 

13

23

CZE

AUTOMOTOKLUB MOST

Martin SEMERÁD

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

14

24

POL

BASENHURT A&T RT = RACING TEAM

Adam RZEPECKI

ŠKODA OCTAVIA CUP

junior

15

25

AUT

YAWSPEED AUTOSPORT

Keijo Keke PLATZER

ŠKODA OCTAVIA CUP

junior

16

52

CZE

RAVENOL TEAM SAN

Tomáš KORENÝ

ŠKODA OCTAVIA CUP

junior

17

76

CZE

FULLINRACE ACADEMY

Petr ČÍŽEK

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

18

77

CZE

KV MOTOR TEAM

Richard MEIXNER

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

19

99

SVK

BRUTAL FISH RACING TEAM

Martin RYBA

ŠKODA OCTAVIA CUP

 

www.octaviacup.cz

 

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com