Adam Kout vítězí v druhém závodě ME superkartu. Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout vítězí v druhém závodě ME superkartu. Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout vítězí v druhém závodě ME superkartu.

Marek Chvála/Sport -Press,spol. s r.o./ foto Vratislav Ondráček | 22.5.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Reparát na jedničku

Adamu Koutovi se dokonale povedla odveta za podle jeho měřítek nepovedený vstup do ME superkartů. Nedělní jízdu na francouzském autodromu Lédenon po skvělé bitvě vyhrál.

1 

Protagonisty neobyčejného dramatu byli stejně jako v sobotu kromě českého obhájce titulu Peter Elkmann z Německa a Belgičan Yannick de Brabander. Rovněž průběh prvních kol byl téměř identický. „Po startu nastala taková tlačenice, že jsme měli co dělat, abychom se srovnali do úvodní série zatáček. Jezdil jsem zase třetí, ale drželi jsme pohromadě,“ vybavoval si bezprostředně po dojezdu Adam. Časomíra prozradila, že trojice na špici se při průjezdu cílem třetího kola dokonce vměstnala do pouhých dvou desetin sekundy! V následujícím okruhu náš reprezentant poprvé udeřil. „Vypadalo to, že udělá oba dva, ale Brabander ještě odolal,“ všiml si šéf Koutova týmu MS Kart Milan Šimák. Definitivní rozhodnutí padlo v šestém kole. „Na výjezdu z poslední zatáčky jsem byl rychlejší a na rovince jsem se posunul před Yannicka. Ještě se pokoušel mně předjetí oplatit, jenže už neměl nárok,“ konstatoval se zadostiučiněním vítěz, jemuž ve finiši nečekaně brzy odcházely zadní pneumatiky. I s touto nesnází se ale vypořádal a prvenství těsně uhájil.

„Obvykle mívám k Adamovu výkonu nejrůznější připomínky, tentokrát ho ovšem musím pochválit. Stanovenou taktiku splnil do posledního písmenka. Domů nakonec odjíždíme spokojeni, navíc následující podniky šampionátu v Doningtonu a Assenu by nám měly vyhovovat daleko více,“ uvedl Milan Šimák.

 

Výsledky 2. závodu:

1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)

2. Yannick de Brabander (B, MS Kart/VM, +0,214)

3. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +1,518)

4. Alexandre Sebastia (F, Anderson/DEA, +9,646)

5. Liam Morley (GB, Anderson/DEA, +20,264)

 

Průběžné pořadí:

1. Kout a Elkmann 41,
3. De Brabander 40,
4. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM) 23,
5. Julien Goullancourt (F, Anderson/DEA) 20…

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com