Adam Kout vstupuje do další sezony : 2015 Adam Kout, supercart, sezóna, 2015 | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout vstupuje do další sezony : 2015 Adam Kout, supercart, sezóna, 2015 | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout vstupuje do další sezony : 2015

Marek Chvála/Sport -Press,spol. s r.o. | 27.3.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Supercart

Adam Kout vstupuje do další sezony

  Český motokárový reprezentant Adam Kout zahájí tento víkend 28. a 29. března své letošní účinkování v kategorii superkartů. Vrcholem sezony bude pro něj opět účast v mistrovství Evropy, které se tentokrát skládá se tří podniků, pořádaných ve Velké Británii, Francii a Nizozemsku. Kout obhajuje pozici vicemistra kontinentu, netají se však ještě vyššími ambicemi. Nyní ho ovšem čeká úvodní klání European Superkart Series na francouzském okruhu Dijon - Prenois. „Je pro mě hodně důležité. Žádné předsezonní testování se totiž tentokrát neuskutečnilo, takže s károu se budu sžívat až tady. Současně chci ale zajet co nejlepší výsledek. V minulém roce jsem European Superkart Series vyhrál a letos bych prvenství samozřejmě rád získal znovu," netají se svými plány Adam, který zimní přestávku zasvětil zejména náročné fyzické přípravě.

 Velmi rušno bylo rovněž v dílnách prachatického MS Kartu, za nějž Adam Kout nastupuje. „Loňský stroj byl v podstatě prototypem, na němž jsme si ověřili řadu řešení," vysvětluje šéf týmu Milan Šimák. „Aktuální motokára má zásadně přepracovanou karoserii, pro kterou jsme použili úplně nový design včetně barevného řešení. Soustředili jsme se i na vylepšení chlazení a airboxu, úpravám se nevyhnul ani motor DEA. Nyní nastal čas vyzkoušet vše v ostrém závodním tempu." O něj se určitě postará konkurence, která se v Dijonu sejde. Přihlášeni jsou bronzový z ME 2014 Peter Elkmann, rychlý Brit Liam Morley a řada dobrých Francouzů.

Na programu jsou tři závody, všechny jsou vypsány na 11 kol. První se uskuteční v sobotu 28. 3. od 17.20 hodin, další dva v neděli 29. 3. od 9.35, respektive 13.30 hodin.   

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com