Akademie F4 CEZ má úspěch, nová generace závodníků a závodnic se hlásí o slovo F4, CEZ, Academy, aktuálně, monopost, Most, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Akademie F4 CEZ má úspěch, nová generace závodníků a závodnic se hlásí o slovo F4, CEZ, Academy, aktuálně, monopost, Most, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Akademie F4 CEZ má úspěch, nová generace závodníků a závodnic se hlásí o slovo

Aleš Sirný/tomáš Vacín /F4 CEZ /Miroslav Sanytrák | 2.4.24 | F4 CEZ Akademie

F4 CEZ Akademie 2024/2025

Akademie F4 CEZ, zaměřená na vyhledávání a výchovu nadcházející generace závodníků a závodnic pro sezonu 2025 v šampionátu F4 CEZ, má za sebou úspěšnou premiéru. Nejlépe hodnoceným nováčkem se v sérii intenzivních přípravných tréninků stal sedmnáctiletý Martin Knápek.

1

Rallycrossový závodník Martin Knápek se zúčastnil Akademie F4 CEZ spolu s dalšími mladými jezdci. Společně absolvovali náročný program, kombinující fyzický trénink, vystupování před médii, testování a závody na simulátorech, teorii včetně zkoušky závodní okruhové školy a nakonec i jízdu ve skutečné formuli 4 týmu SAPE Motorsport na okruhu v Mostě.

2

Knápek se na základě hodnocení všech disciplín stal celkovým vítězem se známkou 1,4. Druhý skončil Marek Mičík (1,8) a třetí Michelle Jandová (2,0). Výbornou práci odváděli i další úspěšní absolventi akademie Kristýna Kalistová, František Němec, Eric Boels a Marc Erweth (2,2). Další účastníci Natálie Jakuševová, Jan Dvořák, Matyáš Sovička a Eliška Pytlounová absolvovali z různých důvodů pouze část akademie, nicméně stále mají možnost ji během sezony úspěšně dokončit.

3

F4

10

Martin Knápek má nyní příležitost zúčastnit se šampionátu F4 CEZ za zvýhodněných podmínek. Mimo jiné byl také nejrychlejším jezdcem v závěrečném závodě na simulátorech a za vítězství získal možnost testu Renault Twingo v rámci volného tréninku před závodním víkendem Twingo Cupu.

„Celý koncept akademie se mi od začátku moc líbil a hned, jak jsem se o akademii dozvěděl, chtěl jsem toho být součástí. Každou sobotu jsme se scházeli a zlepšovali všechno, co by měl závodní jezdec zvládat. Myslím, že jsme si s ostatními závodníky „sedli“ a byli jsme dobrá parta. Zpočátku pro mě byla asi nejnáročnější fyzická příprava s trenérkou Jindřiškou. Z rallycrossu jsem byl sice zvyklý cvičit, ale přetížení ve formuli je mnohem větší a tomu byl přizpůsobený i samotný trénink. Postupem času jsem se ale zlepšoval. Další aktivitou bylo ježdění na simulátorech, u kterých musím přiznat, že jsem byl překvapený, jak mi dokážou pomoct do skutečné jízdy. U simulátorů nám hodně pomáhal Max Karhan, který nás postupně zrychloval. V neposlední řadě jsme také pracovali na sociálních sítích a procvičovali rozhovory na kameru, které jsme poté rozebírali s Tomášem Vacínem a dával nám tipy, jak vypadat před kamerou co nejpřirozeněji. Mediální příprava pro mě byla jedna z nejoblíbenějších částí akademie, ale nic z toho se nevyrovná testu s F4, na který nikdy nezapomenu. Jízda s formulí se nedá srovnat s ničím, co jsem doposud prožil. Už teď se těším na nové možnosti, které se mi výhrou F4 akademie otvírají,“ hodnotil Martin Knápek účast v akademii.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com