Autodrom hostí souboje motocyklů: MM ČR Miniracing a německý šampionát IDM IDM, autodrom Most, konstrukce, F1, formule 1,2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom hostí souboje motocyklů: MM ČR Miniracing a německý šampionát IDM IDM, autodrom Most, konstrukce, F1, formule 1,2019 | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom hostí souboje motocyklů: MM ČR Miniracing a německý šampionát IDM

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 8.8.19 | Aktuálně

IDM 2019

Víkend 10. a 11. srpna si na mosteckém autodromu užijí fanoušci závodů silničních motocyklů.
1

Po roce se v sobotu vrací na malý okruh v areálu polygonu republikový šampionát motocyklových talentů na maloobjemových speciálech. V Mezinárodní mistrovství a přeboru ČR Miniracing si to rozdají jezdci všech vypsaných kategorií. Na velkém závodním okruhu autodromu se pak pojede v sobotu i v neděli mistrovství Německa (IDM). Vstupenky lze zakoupit zde.

2

 

Návštěvníky závodního víkendu čeká na diváckém svahu autodromu i velmi zajímavý doprovodný program plný adrenalinu. Jedinečnou motorkářskou show se speciálními efekty totiž předvede kaskadérská skupina Crazy Day. „Kaskadéři budou vystupovat průběžně po celý den jak v sobotu, tak i v neděli. O show by tak neměl nikdo přijít,“ láká na jedinečnou podívanou obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Okruh na polygonu byl postaven při příležitosti evropského šampionátu minibiků v roce 2017. Republikové mistrovství, které bylo jeho součástí, se do Mostu vrací už potřetí. Časový harmonogram závodu zájemci najdou zde. „Okruh je výjimečný fantastickou pasáží, která připomíná slavnou vývrtku na okruhu Laguna Seca, kdy závodníci projíždějí esíčko v prudkém kopci. Zároveň se jedná o nejrychlejší trať v seriálu Miniracing,“ zhodnotil okruh Aleš Eder z organizačního týmů šampionátu minibiků.

Pro Mistrovství ČR Miniracing jsou vypsané třídy Minimoto Junior A, Minimoto Junior B, Mini GP Stock, Mini GP Open, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP, Senior Open 50 a Minimotard. V Mezinárodním přeboru ČR jezdci bojují o celkové vítězství ve třídě Mini GP O. Průběžné pořadí jezdců zde.

Ve třídách Minimoto junior A a B a ve třídě Senior Open si vedoucí závodníci Vít Bromovský, Adam Vyskočil a Tomáš Zdařil udržují na čele šampionátu velký náskok.

3

Nicméně i souboje o druhé a třetí místo budou atraktivní, titul vicemistra ČR je stále ve všech třídách otevřený. „Ve třídách Mini GP Stock, Mini GP Open a Mini GP O se naopak bude počítat každý bod. Jakýkoli výpadek jezdce z čela tabulky může průběžnými výsledky dramaticky zahýbat. To samé platí i pro třídy Jawa RS a GP. V Jawa GP je sice stále neporažený Lukáš Plíšek, jeho náskok 55 bodů se dá ale smazat velmi rychle,“ doplnil Aleš Eder.

Fanoušci jistě poženou dopředu místního talentovaného jezdce, teprve osmiletého Romana Durdise. Ve své kategorii Minimoto Junior A mu patří průběžná bronzová příčka. Na motorku si Roman poprvé sedl před dvěma lety a hned se ukázalo, že je mimořádně nadaným. O tom, že by to mohl dotáhnout daleko, svědčí i příprava malého závodníka. Je totiž ve velmi dobrých rukou. „Romana rozjezdil mostecký závodník Tomáš Zajíc. Nyní organizovaně trénuje pod vedením Lukáše Peška, který za svou kariéru dosáhl mnoha úspěchů a byl dlouholetým účastníkem mistrovství světa silničních motocyklů,“ upřesnil otec nadějného jezdce Roman Durdis starší.

Jediným českým účastníkem mezinárodního německého mistrovství IDM je v letošní sezoně sedmnáctiletý David Kubáň, který bojuje o body v juniorské třídě Supersport 300. Nevede si vůbec špatně, výsledky mu zatím stačí na umístění těsně pod stupni vítězů. V Mostě se proto pokusí probojovat na medailové příčky průběžného pořadí, na třetího Nizozemce Velthuizena David ztrácí jen šest bodů. Časový harmonogram závodního víkendu IDM v Mostě zde.

IDM je prestižním seriálem, který má silnou tradici. Letos si připomíná 95. výročí premiéry na okruzích. Kromě německých se jezdí i v Belgii či Nizozemí, letos se po delší době vrací do České republiky.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com