Autoklub ČR získal ve FIA post prezidenta výboru AČR, doprava, FIA | Constructors F1

etina English Rusky

Autoklub ČR získal ve FIA post prezidenta výboru AČR, doprava, FIA | Constructors F1 Constructors F1

Autoklub ČR získal ve FIA post prezidenta výboru

AČR PRESS | 15.2.24 | Aktuality

AČR 2024

Pozice Autoklubu České republiky v Mezinárodní automobilové federaci FIA opět posiluje. Generální sekretář Autoklubu ČR Tomáš Kunc byl zvolen prezidentem Výboru pro okruhový sport. Nově ustavené výbory podléhají přímo Světové radě motorsportu FIA a řídí pověřené komise. Pod Tomáše Kunce spadá sedm komisí, jeho Výbor jich má nejvíc ze všech.

1

O ustavení řídících výborů jako koordinačních článků nad jednotlivými komisemi rozhodla Světová rada motorsportu FIA na listopadovém zasedání a stanovila seznam kandidátů, který vznikal i na návrh národních federací. Samotná volba pak proběhla 6. února 2024. Světová rada motorsportu ustavila devět výborů – okruhový sport, silniční sport, jednosedadlové vozy, bezpečnost, udržitelnost a inovace, homologace, sportovní kluby, jezdce a historický motorsport.

Výbor Tomáše Kunce řídí komise Grand Touring, cestovních vozů, šampionátů vozů Electric&New Energy, trucků, dragsterů, driftingu a esportu. „Je to pro mě a Autoklub ČR obrovská pocta a také výraz ocenění naší práce, zkušeností a schopností. Jako prezident výboru budu podléhat přímo Světové radě motorsportu. Beru to jako velkou výzvu a příležitost, vedle klasických kategorií, jako jsou cestovní vozy nebo trucky, mám pod sebou nové disciplíny, jež si svoji pozici v motorsportu teprve budují. Je skvělé být u toho,“ uvedl Tomáš Kunc.

Od konce roku 2021 má Autoklub České republiky v osobě prezidenta Jana Šťovíčka zastoupení ve Světové radě motorsportu FIA. Významným diplomatickým úspěchem je pak jmenování Jana Šťovíčka do pozice Výboru pro spolupráci mezi FIA a FIM, v historii vůbec prvního oficiálního orgánu partnerství mezi oběma nejvyššími federacemi motorsportu a motorismu. „Blahopřeji Tomáši Kuncovi. Jeho volba do pozice prezidenta Výboru pro okruhový sport FIA s tak širokým záběrem je velmi významná, nejen pro Autoklub, ale pro celou Českou republiku. Posilujeme naši pozici a tvoříme budoucnost Mezinárodní automobilové federace,“ doplnil Jan Šťovíček.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com