Běžečtí vytrvalci změří po roce síly v areálu mosteckého autodromu Autodrom, Most, běh, běhání, diváci, Petr Fulín, | Constructors F1

etina English Rusky

Běžečtí vytrvalci změří po roce síly v areálu mosteckého autodromu Autodrom, Most, běh, běhání, diváci, Petr Fulín, | Constructors F1 Constructors F1

Běžečtí vytrvalci změří po roce síly v areálu mosteckého autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 17.9.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

Běžečtí vytrvalci změří po roce síly v areálu mosteckého autodromu.

Na úspěšnou loňskou premiéru naváže 3. listopadu na mosteckém autodromu druhý ročník amatérských vytrvalostních závodů The Most HALFMARATHON #2. Vzhledem k vybrané lokalitě nebudou mezi startujícími chybět ani osobnosti motoristického sportu. „Účast v roli vodiče už potvrdil motocyklový závodník, účastník světového šampionátu superbike Jakub Smrž,“ prozradila hlavní organizátorka akce a ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková. Zájemci se mohou přihlásit do závodu zde.

1

 

Účastníci běhu i diváci se podle ní mohou těšit na další známé sportovce, jednání s nimi pokračují. Startérem by mohl být trojnásobný šampion evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petr Fulín. „Ráda bych přivítala také ultramaratonce Kateřinu Kašparovou a Ondřeje Veličku. Z loňské premiéry našeho půlmaratonu se museli omluvit, běželi ve stejném termínu čtyřiadvacetihodinový závod v Číně. Snad to letos vyjde,“ doufá Raková.

2

Jednou z novinek letošního ročníku je částečná změna trati. Loni běžci využívali velký okruh autodromu i asfaltové výcvikové plochy polygonu. Letos zpestříme povrch šotolinou a závod možná povede i po offroadové trati. Z vložených závodů zopakujeme běh dětí a maminek s kočárky na cílové rovince okruhu. Přidáme nejspíš i štafetový závod. A motivací pro absolutního vítěze v mužské a ženské kategorii bude jistě prize money, tedy finanční odměna,“ upřesnila ředitelka polygonu.

Při premiéře v roce 2017 se postavilo na start 151 běžců, letos pořadatelé chtějí překročit hranici 200 mužů a žen. Půlmaraton měří 21,0975 kilometru. Závodníci odstartují v 11:00 hodin, časový limit pro dokončení závodu jsou čtyři hodiny. Běžci jsou rozděleni do pěti věkových kategorií: muži do 39 let a nad 39 let, ženy do 39 let a nad 39 let a muži a ženy nad 65 let.

3

Startovné ve výši 350 Kč zahrnuje kromě medaile pro tři nejlepší v každé kategorii také startovní číslo, občerstvení během závodu a po doběhnutí i teplou polévku v místní restauraci. „Na místě registrace stojí 450 Kč, což je ve srovnání s loňským rokem o 150 korun méně,“ doplnila Veronika Raková.

Premiérovým vítězem půlmaratonu premiérového ročníku na mosteckém autodromu se stal Jan Žaloudek z Mostu. Domácí vytrvalec tak zároveň časem 1:17,08 hodiny ustanovil rekord mítinku. Titul nejrychlejší ženy prvního ročníku půlmaratonu patří Ivaně Vávrů z Chomutova, která trať dlouhou 21,0975 kilometru zdolala v čase 1:33,42 hodiny. Do cíle v čase 2:36,06 hodiny dorazil i nejstarší účastník půlmaratonu, tehdy šestasedmdesátiletý Karel Červenka z Hory Svaté Kateřiny.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com