Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře Memoriál, J.Bergr, F1, závody, vozíčkáři, Autodrom , Most, | Constructors F1

etina English Rusky

Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře Memoriál, J.Bergr, F1, závody, vozíčkáři, Autodrom , Most, | Constructors F1 Constructors F1

Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře

Bohumil Pácl/AČR | 30.8.23 | Aktuality

Memoriál 2023

V pátek 22. září 2023 se na Autodromu Vysoké Mýto koná 37. ročník mistrovství České republiky v ručním ovládání automobilů pro motoristy vozíčkáře. Soutěž nese jméno po svém zakladateli Jiřím Bergrovi a pod Autoklubem České republiky ji pořádá Asociace zdravotně postižených motoristů AČR ve spolupráci s Motoklubem vozíčkářů. Soutěž je otevřená široké řidičské veřejnosti v automobilech s ručním ovládáním.

O vítězství budou posádky bojovat ve čtyřech disciplínách – slalomu, jízdě na okruhu, jízdě zručnosti a sprintu.  Soutěžit se nebude v rychlosti, ale v pravidelnosti, stejně jako ve stále oblíbenější disciplíně motorsportu Regularity. První místo obsadí posádka, která ve dvou jízdách v disciplíně zajede čas s nejmenším rozdílem.

1

Zakladatelem soutěží v ručním ovládáním aut byl Jiří Bergr, talentovaný závodník, který po těžké nehodě na závodech ve Zvolenu v roce 1978 skončil na invalidním vozíku. Začal pořádat soutěže pro handicapované motoristy, jež slouží nejen k poměřování sil mezi jezdci, ale také k utužování jejich řidičských schopností. Když nás v roce 2018 navždy opustil, od následujícího roku se soutěž koná jako memoriál na jeho počest.

„Jirka Bergr byl úžasný činorodý člověk, velmi rád na něj vzpomínám. Je skvělé, že se u nás našla parta stejně nadšených lidí, kteří v pořádání soutěží pro handicapované motoristy úspěšně pokračují. Činnost Asociace zdravotně postižených motoristů je důležitou součástí našich aktivit a dlouhodobě ji podporujeme,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

11

Vysoké Mýto v Pardubickém kraji je pro svoji polohu přístupné pro motoristy z celé republiky, soutěž se tady konala také v předloňském roce. „Areál vysokomýtského Autodromu je moc pěkný, čistý, kompaktní, plně bezbariérový a otevřen bude pouze pro potřeby našeho závodu, takže nám je plně k dispozici. Srdečně zvu i ty motoristy vozíčkáře, kteří na naší soutěži ještě nebyli. Přijeďte poznat nové kamarády a porovnat svůj řidičský um. Je to také jedinečná příležitost se zdokonalit za volantem a vyzkoušet auto na uzavřeném okruhu,“ řekl Pavel Vindyš, předseda Výkonného výboru Asociace zdravotně postižených motoristů AČR.

Jedinou podmínkou účasti je povinnost mít s sebou helmu, startovné je symbolických 100 Kč (při platbě na místě 200 Kč), v ceně je svačina a oběd. Další informace najdete na webu soutěže https://memorial-jiriho-bergra.webnode.cz/, kde je k dispozici ke stažení přihláška. S podáním přihlášky neváhejte, kapacita soutěže je omezena. Parťáci a doprovod závodníků vítán.

V případě dotazů kontaktujte Gabrielu Knapovou z realizačního týmu e-mailem G.Knapova@seznam.cz nebo telefonicky 724 707 754, a to i včetně možných tipů na vhodné bezbariérové ubytování v okolí, pokud jste zdaleka, nebo si chcete výlet do Vysokého Mýta protáhnout na celý víkend.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com