Bratislavský Autosalon tento rok láme rekordy Autosalon, Bratislava, 2018, Značky, umístění, Mercedes, rekord, | Constructors F1

etina English Rusky

Bratislavský Autosalon tento rok láme rekordy Autosalon, Bratislava, 2018, Značky, umístění, Mercedes, rekord, | Constructors F1 Constructors F1

Bratislavský Autosalon tento rok láme rekordy

Ing. Antónia Mištaľová/Incheba a.s. | 19.4.18 | Aktuality

Autosalon Bratislava 2018

Bratislavský Autosalon tento rok láme rekordy

Najočakávanejšia udalosť roka pre automobilových nadšencov v strednej Európe prináša do Bratislavy rekordné zastúpenie značiek, viac ako 80 slovenských výstavných premiér i špeciálnu lahôdku Mercedes-AMG Project ONE. Autosalon opäť sľubuje komplexnú ponuku toho najlepšieho z automobilového priemyslu a nezabudnuteľnú motoristickú show. Od 24. do 29. apríla na ploche 40 000 m2 predstaví po prvýkrát v histórii svojho konania 50 značiek, ktoré odprezentujú aktuálne premiéry i dlho očakávané modely. Podujatie doplní sprievodný program pre dospelých i tých najmenších; po minuloročnom úspechu Detského mini Autosalona podujatie pokračuje elegantnou expozíciou detských elektrických autíčok aj tento rok. 

Značky na Autosalone

Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Citroёn, Corvette, Dacia, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Honda, Hyundai, Chevrolet, Isuzu, Iveco, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lada, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, McLaren, Mercedes-AMG, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Ram, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Tesla, Toyota, VW, VW úžitkové vozidlá, ZhiDou

Bratislavský Autosalon sa počas 28-ročnej existencie vyprofiloval na najprestížnejšie automobilové podujatie nielen na Slovensku, ale i v celom stredoeurópskom regióne. Každý rok prináša do Bratislavy desiatky výstavných premiér, ktoré boli len nedávno odhalené v Ženeve. Tento rok ich návštevníkom odhalí viac ako 80, medzi ktorými nebudú chýbať ani skutočné špeciality či limitované série. Na Autosalon po prvýkrát prichádza ázijská značka elektromobilov ZhiDou a po dlhom čase sa predstavia značky Abarth, Dodge, Isuzu a RAM. Nablýskané autá všetkých druhov – hatchbacky, sedany, kupé, SUV, offroady, roadstery, kabriolety, superšporty, limuzíny a ďalšie typy vozidiel v rôznych cenových kategóriách, od širšie prístupných až po najluxusnejšie automobily za stovky tisíc eur opäť potvrdia, že bratislavský Autosalon svojou ponukou určite nebude ani tento rok zaostávať za premiérovou Ženevou.

Mercedes-AMG Project ONE

Najväčším lákadlom tohtoročného Autosalona, okrem výstavných premiér v jednotlivých expozíciách, bude nepochybne štúdia dvojmiestneho super-športového vozidla Mercedes-AMG Project ONE, ktorá prináša technológiu Formuly 1 pre cestné vozidlá s možnosťou jazdy na bežných komunikáciách.  Poháňa ho benzínový šesťvalcový turbomotor 1,6-litra z F1 a štyri elektromotory a z 0 na 200 km/h zrýchli za menej ako šesť sekúnd. Maximálna rýchlosť je 350 km/h a namiesto pretekárskeho paliva umožňuje použiť bežne dostupný benzín Super plus. Model bude vyrábaný v limitovej edícii 99 ks a jeho hodnota sa pohybuje v sume 2,5 miliónov Eur.

V expozícii Mercedes-Benz budú mať návštevníci možnosť pozrieť si zblízka aj historicky prvý automobil Benz Patent-Motorwagen, ktorý si dal ako vozidlo poháňané benzínovým motorom patentovať v roku 1886 Carl Benz.

Slovenské výstavné premiéry

V slovenskej premiére bude na Autosalone hneď niekoľko dlho očakávaných modelov: Volkswagen odprezentuje nový model Touareg, Jaguar prinesie extrémne silný sedan XE SV Project 8, ktorý sa vyrába len v 300-kusovej limitovanej sérii a má 600 koní, Peugeot predstaví nový 5 dverový fastback s radikálnym dizajnom a novými technológiami Peugeot 508, Toyota ukáže inovovaný model Aygo v segmente A. V expozícii Hondy nájdeme hneď tri novinky Hondu CR-V, Hondu Civic a Hondu Jazz 1,5 Dynamic. Absolútnu slovenskú premiéru bude mať nová Kia Ceed.

Audi Centrum Bratislava predstaví novinku Audi A8, novú generáciu vlajkovej lode Audi a v slovenskej  premiére Audi A7. Okrem toho bude pozornosť návštevníkov určite pútať špeciál Audi R8 LMS tímu Audi Sport Slovakia. V expozícii Mercedesu sa návštevníci budú môcť zoznámiť napríklad aj s novou triedou A, ktorá sa radí na popredné miesta nielen vďaka rozhraniu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ale aj vďaka ponuke celého radu funkcií, ktoré boli doteraz vyhradené len triede luxusných vozidiel. Pred svojim oficiálnym uvedením na trh si môžu návštevníci prehliadnuť aj nový model Mazdy 6. 

Kompletný zoznam výstavných premiér nájdete v prílohe.

Exclusive Salon

Bratislavský Autosalon bude už po ôsmy krát sprevádzať prehliadka luxusných vozidiel, ktoré sa pýšia neprehliadnuteľným dizajnom a extrémne výkonným motorom. Tento rok budú v sekcii Exclusive Salon pastvou pre oči exkluzívne modely značiek Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati, McLaren a Rolls Royce.

Karavany

Milovníkov dovoleniek a oddychu na štyroch kolesách určite poteší bohaté zastúpenie karavanov, obytných vozidiel a prívesov. V tomto roku prehliadku automobilov doplní rekordných 24 značiek, medzi ktorými si nájdu nielen luxusné kúsky, ale aj dizajnové chuťovky inšpirované 50. rokmi, v modernom prevedení s plným komfortom a krásnou eleganciou. 

Značky karavanov a obytných vozidiel

Adria, Dethleffs, Carado, Caravan International, Concorde, Eriba, Fendt, Frankia, Globe Traveller, Hymer, Hymercar, Challenger, Knaus, Laika, Mobilvetta, Morelo, Roller Team, Sterckeman, Sun Living, Sunlight, Tanja Vans, Tabbert, T@B, Weinsberg

Sprievodný program

Okrem atraktívnych výstavných premiér sa chystá aj motormi nabitý program. Testovacie jazdy tento rok ponúkajú modely značky HYUNDAI, NISSAN a OPEL. Z odborných podujatí sa uskutoční kuriérsky test úžitkových vozidiel. Na fanúšikov najrôznejších úprav a vylepšení čaká v nedeľu ráno obľúbené otvorenie tuningovej sezóny. Pre malých fanúšikov štvorkolesových tátošov je pripravený Detský mini Autosalon, kde si deti zajazdia na miniatúrnych modeloch vystavujúcich značiek. Bezpečnosť a nutnosť používania bezpečnostných pásov priblížia simulátory nárazu a prevrátenia vozidla.

Partneri bratislavského Autosalona

Hlavným partnerom výstavy je aj tento rok spoločnosť OMV Slovensko a hlavným mediálnym partnerom je RTVS a dopravné spravodajstvo Zelená vlna. Redaktori dopravného spravodajstva a relácie Pozor, zákruta budú priamo z výstaviska naživo informovať o dianí na výstave.

Bratislavský Autosalon bude otvorený od 24. do 29. apríla, utorok je vyhradený novinárom a pozvaným hosťom v čase od 9.00 do 17.00, v stredu až sobotu od 9.00 do 19.00 a v nedeľu od 9.00 do 18.00. Vstupenky sú žrebovateľné o hodnotné ceny - BMW X2 na 6 mesiacov od GROUP M, a. s., palivovú kartu v hodnote 1 000 EUR od OMV Slovensko, s.r.o. a VIP kartu pre 2 osoby s parkingom na výstavy a veľtrhy organizované Inchebou.

 

Zoznam výstavných premiér (k 19.4.2018)

 

Zoznam výstavných premiér 2018

   

ABARTH:

FIAT 500 ABARTH limitovaná edícia Yamaha

   

ALFA ROMEO:

Stelvio QV 2018

   

ASTON MARTIN:

DB11 V8

   

AUDI:

A8

 

A7

 

Audi R8 LMS pretekársky špeciál

   

BENTLEY:

Bentayga V8 benzín

   

BMW:

BMW X2

 

BMW 6GT

 

BMW M5 First Edition

   

CADILLAC:

XT5

 

CT6

                                                         

ESCALADE

   

CITROËN:

C4 CACTUS

 

C3 ELLE

   

CORVETTE:

Grand sport

   

DACIA:

Duster

DODGE:

DURANGO R/T AWD

 

CHALLENGER SRT HELLCAT

   

FERRARI:

488

   

FIAT:

Tipo kombi S-design

   

HONDA:

CR-V

 

Civic

 

Jazz 1,5 Dynamic

   

HYUNDAI:

Santa Fe

 

Kona electric

   

CHEVROLET:

Camaro V8

   

IVECO:                                              

Stralis Abarth

                                                        

Stralis All Blacks

                                                         

Daily Blue Power

                                                           

JAGUAR:

XE SV Project 8

 

E-Pace

   

JEEP:

Wrangler 2018

 

Renegade Trailhawk 2018

   

KIA:

Ceed

 

Sorento

 

Optima SW PHEV

 

Niro PHEV

   

KAIPAN:

57a

   

LADA:

Vesta SW

 

Vesta SW Cross

   

LAMBORGHINI:

Huracán Performante

 

Aventador

   

LEXUS:

RX L

   

MASERATI:

Levante GranSport (MY18)

 

Ghibli GranLusso (MY18)

   

MAZDA:

Mazda 6

   

MERCEDES-AMG:

Project ONE show car

 

GT 4-dverové kupé

   

MERCEDES-BENZ:

Trieda A

 

Trieda G

 

Trieda C

 

CLS

 

Trieda S kupé

 

Sprinter

   

MINI:

Cooper

                                                         

Cabrio

   

MITSUBISHI:

ASX

                                                        

Eclipse Cross

                                                           

Outlander

   

NISSAN:

LEAF 100% elektromobil

   

OPEL:

Grandland X 2.0 CDTI

 

Insignia GSI

 

Astra GSI

   

PEUGEOT:

508

   

RAM:

LONGHORN CREW CAB 4 x 4

   

RENAULT:

Megane RS

 

Twingo GT

   

ROLLS ROYCE:

Dawn

 

Wraith

   

SUZUKI:

Swift Sport

   

ŠKODA:

Fabia – faceliftovaná verzia

   

TOYOTA:

AYGO

   

VW:

Touareg

   

VW – úžitkové vozidlá:

Multivan PanAmericana

 

Amarok Dark Label

   

ZHIDOU:

D2S elektromobil

   
   
   

Obytné vozy, karavany a prívesy

   
   

STYROTHERM:                               

obytný príves FANDT model  BRILLANT 700

   

DANAX:                                            

Concorde Carver 840L – luxusné obytné auto 

   

CARAVANIA:                                   

MORELO Palace 84 FB

                                                          

ERIBA Troll 530 Rockabilly

   

AUTO KORA TOP                            

Challenger obytné auto

                                                          

Sterckeman karavan

   

TOP TRADE                                      

FRANKIA I 8400 GD Platin

                                                           

FRANKIA T 72 GD

                                                           

GLOBE TRAVELLER VOYAGER Z

 

Rozmiestnenie automobilových značiek podľa hál



A0                          Tesla

 

A1                          Isuzu, Kaipan, Lada, Piaggio

 

B0                          Kia, Mazda, Škoda, VW, VW úžitkové vozidlá

 

B1                                          Alfa Romeo, Dacia, Jaguar, Jeep, Land Rover, Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Range Rover, Renault, Smart, Suzuki

 

B stred                 Honda

 

B2                          Citroёn, Hyundai, Lexus, Opel, Peugeot, Toyota           

 

D                                            Abarth, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Corvette, Dodge, Ferrari, Fiat, Chevrolet, Lamborghini, Maserati, McLaren, Mini, Mitsubishi, Nissan, Ram, Rolls Royce, ZhiDou

 

Voľná plocha                    Fiat Profesional, Hyundai, Iveco, Kia, Nissan, Opel, VW úžitkové vozidlá

 

 

Rozmiestnenie značiek obytných vozov podľa hál

 

A1                          Carado, Concorde, Fendt, Knaus, Mobilvetta, Tabbert, T@B, Weinsberg

 

D2                          Adria, Caravan International, Dethleffs, Eriba, Frankia, Globe Traveller, Hymer, HymerCar, Challenger, Laika, Morelo, Roller Team, Sterckeman, Sun Living, Sunlight, Tanja Vans

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com