Brembo doporučuje "nebrzdit" , Silverstone klade na brzdy vysoké nároky. Brembo, F1, formule 1, brzdy | Constructors F1

etina English Rusky

Brembo doporučuje "nebrzdit" , Silverstone klade na brzdy vysoké nároky. Brembo, F1, formule 1, brzdy | Constructors F1 Constructors F1

Brembo doporučuje "nebrzdit" , Silverstone klade na brzdy vysoké nároky.

Brembo/ Daniele Bettini/ Brembo | 3.7.22 | Aktuality

Brembo brzdy 2022 - Velká Británie - F1

Prvním podnikem v letní sezóně je Grand Prix Velké Británie, i když letos se kvalifikační závod sprintu nebude konat v sobotu. Podle techniků Brembo spadá okruh Silverstone do kategorie tratí, které kladou na brzdy jen malé nároky. Na stupnici od 1 do 5 je hodnocena 2 na indexu obtížnosti - nižší než všechny ostatní skladby v aktuálním rozvrhu.

Brembo

Šest epizod brzdění, které trvají méně než 2 sekundy

Největším rizikem v britské GP je zasklení třecího materiálu způsobené problémy, které přivedly kotouče a podložky z uhlíkových vláken na minimální provozní teplotu. Materiál Brembo byl však speciálně navržen tak, aby tomuto problému zabránil. K dispozici je 9 zatáček, kde jsou brzdy použity celkem 13,5 sekundy na kolo, což představuje 15% celého závodu.

Z těchto 9 brzdných epizod klesá rychlost pod 75 km / h (47 mph) na více než polovině z nich a relativní brzdná dráha je proto také krátká. 3 brzdné epizody, na druhé straně, mají zpomalení 4G a trvají déle než 2 sekundy. Od startovní čáry až po šachovnicovou vlajku má každý jezdec na brzdový pedál celkovou zátěž 44 tun, což je jeden z nejnižších v sezóně.

1

50% pokles rychlosti v zatáčce 6

Z 9 brzdných úseků na britské GP jsou 3 klasifikovány jako velmi náročné na brzdy, 2 jsou střední obtížnosti a další 4 jsou lehké.

Nejtěžší je v zatáčce 6, protože řidiči na něj přijíždějí s plným plynem po zatáčce 5 (Aintree) a dosahují rychlosti 324 km / h (201 mph). Brzdy používají ke snížení rychlosti o 50% za 2,4 sekundy a urazí vzdálenost 142 metrů (155 yardů). Za tímto účelem řidiči aplikují zatížení 127 kg (279 lb) na brzdový pedál a podstoupí zpomalení 4,2 g.

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com