Buggyra vyráží vstříc nové truckové sezoně. Cíl je jasný: útok na nejvyšší příčky Buggyra, Racing, Formule, FIA ETRC, 2022, | Constructors F1

etina English Rusky

Buggyra vyráží vstříc nové truckové sezoně. Cíl je jasný: útok na nejvyšší příčky Buggyra, Racing, Formule, FIA ETRC, 2022, | Constructors F1 Constructors F1

Buggyra vyráží vstříc nové truckové sezoně. Cíl je jasný: útok na nejvyšší příčky

Buggyra Press | 20.5.22 | Aktuálně

FIA ETRC - Buggyra ZM Racing-2022

Buggyra ZM Racing se o víkendu vrací ke svým kořenům. V italském Misanu startuje nová sezona mistrovství Evropy tahačů na okruzích. Disciplíny, v níž tým už dlouhé roky sbírá výborné výsledky. Do trucků Buggyra DV50 usednou Adam Lacko a Téo Calvet. Aliyyah Koloc dala letos přednost přípravě na premiérový start na Rallye Dakar a závodům EuroNASCAR a sportovních vozů GT. Návrat ke dvoučlennému týmu ovšem neznamená ústup z ambicí. Naopak, tým míří velmi vysoko.

1

„Ambice jsou jasné. Chceme přivézt ty nejlepší výsledky. Máme dva výborné piloty a vylepšený vůz. Došlo ke změnám na nápravě i na brzdném systému. Přidali jsme na výkonu motoru, ale zároveň držíme životnost. Tyto kroky by nás měly posunout zase o kousek kupředu. Cíl u Adama je jasný, útočit na nejvyšší příčky. Samozřejmě bychom chtěli získat titul, ale takových je na startovní listině hodně,“ prohlásil se smíchem manažer Buggyry pro komunikaci Jan Kalivoda.

Téo jede v evropských trucích druhou sezonu. Ten má jednoznačný cíl vyhrát pohár nováčků a být co nejblíže evropské špičce,“ dodal Kalivoda. Mistr Evropy z roku 2017 Lacko se po předsezonních testech usmíval, ale je si vědom, že uspět nebude v tak nabité konkurencí vůbec snadné.

2

„Časy v testech byly dobré, ale všechno se vždycky ukáže až v Misanu. Myslím si, že jdeme správnou cestou. Jako každý rok jsou ambice jasné: na konci sezony stupně vítězů. Vždycky bojujeme o tu nejvyšší příčku, ale nebude to jednoduché. Konkurence je silná a stále se zmenšují rozestupy. V měřáku se do jedné desetiny vešlo klidně i pět jezdců. Je to dobré pro diváky, protože na trati nejsou tak velké rozestupy. Jedeme nalepeni na sobě a čekáme, kdo udělá chybu,“ uvedl Adam Lacko. Téo Calvet si při předsezonních testech v Mostě vyzkoušel Lackův tahač a mistr Evropy se zase pár kol svezl v tom jeho.

Bylo skvělé moci si vyzkoušet i Adamův truck. A navíc mi pomohl s nastavením mého vozu. Jsem rád, že mám po svém boku tak zkušeného pilota. Čeká nás další vyrovnaná sezona, v Evropském šampionátu je velké množství kvalitních jezdců. Abychom uspěli, budeme muset hodně bojovat. V celkovém pořadí se chci vejít do první šestky a samozřejmě vyhrát Promoter’s Cup. No a v ideálním případě i hodnocení týmů,“ sdělil 21letý Francouz. Lacka s Calvetem čeká dalších třináct soupeřů, kteří se přihlásili k účasti v celé sezoně. Mezi velké favority budou vedle obhájce titulu Norberta Kisse z Maďarska patřit určitě další piloti MANu, Němec Sascha Lenz, a španělský veterán Antonio Albacete. Čest Iveca také v této sezoně hájí šestinásobný mistr Evropy Jochen Hahn z Německa a či jeho krajanka Steffi Halm. Kalendář šampionátu se po covidvých restrikcích vrátil k normálu. Zatímco předloni se jely jen dva podniky - šampion se vůbec nevyhlašoval - a loni se konalo šest závodů, letošní sezona má opět osm dílů. To znamená, že jezdci budou mít k dispozici celkem 32 bodovaných jízd. Jejich rozložení během závodního víkendu se nemění. V sobotu i v neděli se pojede nejprve hlavní závod, po kterém bude následovat skromněji bodovaná jízda s otočeným pořadí první osmičky na startu. „Máme se na co těšit, na trati bude hodně bojů a během celé sezony budeme mít hodně stresu. A doufám, že na konci bude pěkný výsledek,“ uzavřel Adam Lacko.

 

Program závodů v Misanu:
Sobota 21. 5. 14:35
První závod 16:40
Druhý závod Neděle 22. 5 13:05
Třetí závod 15:10 Čtvrtý závod

Kalendář ME tahačů na okruzích 2022:
21. - 22. 5. Misano (Itálie)
11. - 12. 6. Hungaroring (Maďarsko)
2. - 3. 7. Slovakia Ring (Slovensko)
16. - 7. 7. Nürburgring (Německo)
3. - 4. 9. Most (Česko)
10. - 11. 9. Zolder (Belgie)
24. - 25. 9. Le Mans (Francie)
1. - 2. 10. Jarama (Španělsko

Zde si můžete sáhnout PDF

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com