Carboniacup odjel svůj letos druhý dvojzávod na Slovensku Carbonia Cup, 2022, Slovakia Ring, závod, | Constructors F1

etina English Rusky

Carboniacup odjel svůj letos druhý dvojzávod na Slovensku Carbonia Cup, 2022, Slovakia Ring, závod, | Constructors F1 Constructors F1

Carboniacup odjel svůj letos druhý dvojzávod na Slovensku

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 22.9.22 | Aktuálně

Carbonia Cup 2022 - Slovensko

Slovenský dvojzávod pomalu uchystal závěr sezóny Carboniacupu, kdo přijel měl šanci získat dost bodů v hodnocení jezdců šampionátu.

1 

Dvojzávody nebývají v Carboniacupu úplně běžné a letos se již druhý odehrál na stejném okruhu u Orechovej Potoni na Slovakia Ringu. Okruh je známý rychlými pasážemi, a tak přeci jen vyhovoval silnějším kubaturám, ale ani ty ostatní se nechtěly nechat zahanbit a vynahradily chybějící koníky závodním uměním, neb ne každý jezdec má vlohy být skvělým závodníkem. Každopádně se jezdci chtěli poprat o dvojité body, které také někteří dost potřebovali, neboť sezóna Carboniacupu se blíží svému finále. Ale pojďme na Slovakia Ring, kde sice trochu chybělo větší pole formulí, ale cestovním vozům vypomohli ve startovním poli domácí závodníci i Maďaři, kteří byli dobře vidět.

2 

Ve skupině formulových vozů D1dvakrát zvítězil Markus Dietze z Něměcka s formulí BMW. V automobilových 1400ccm dvakrát vyhrál Němec Hartmut Heidicke s Tark Kavor, před Zdeňkem Petanem na Tomisu 99-02 a jednou třetí dojel Detlef Schulze, který druhou jízdu bohužel nedokončil. V šestnáctistovkách dvakrát dominoval Polák Tomasz Wazynski na Renault Campus. Ačkoliv jména na stupních vítězů D4 byla stejná, průběh závodu vypadal jinak, a nakonec se radoval Honza Rieger s Glorií C8F, když dvakrát porazil Tsvetana Ilieva z Bulharska s Renaultem a dva bronzy odváží Lubomír Škarda s dalším Renaultem, který se k závodění na okruzích zase po čase vrátil. Ve skupině D5 nad 2000ccm si tentokrát vítězství a druhá místa podělili Frank Thalmann a Ralf Gläser z Německa s formulemi F4.

3 

Mezi Performery C1 kraloval Daniel Hentschel z Německa, když dvakrát zvítězil před Markusem Amesederem z Rakouska a jedno třetí místo uzmul ještě jeho krajan Markus Hofer. V C2 si pro dva zlata dokroužil překvapivě Maďar Andras Kirschner na Radicalu, když za svými zády zanechal novinku Funyo Jiřího Švece a dva bronzy odváží Rakušan Kapeller. V Caterhamech C3 dvakrát bral první místo Marek Bláha, když v prvním klání za ním dojeli Marek Svačinka a Simone Aglietti a ve druhé jízdě pak MiVi a Svačinka, na Agliettiho zbyly nepopulární brambory. První jízdu v C4 Caterhamech vyhrál Jakub Křeček před Jakubem Kirchnerem a Angelem Bratovanovem, v jízdě druhé pak vedení udržel opět Jakub Křeček, před Martinem Křečkem a bronzový skončil zde na Slovakia Ringu opět Angel Bratovanov. V C5 mezi KTM X-Bow vyhrál jednu jízdu Jan Mareček, před Miroslavem Šimonem a Petrem Koukolou, v jízdě druhé Mareček závod nedokončil, a tak si zlato odvezl Miroslav Šimon, před Petrem Koukolou.

V sériových vozech B1 odváží dva zlaté poháry David Drugda se Suzuki Swift Sport. Ve dvoulitrech B2 si z prvního závodu odvážejí poháry Miloš Merta se Subaru BRZ, Michal Zimmer s Hondou Civic a Polka Katarzyna Balawejder s Mazdou MX5. Druhý závod si pak pro zlato dojel Michal Zimmer s Hondou Civic, před Milošem Mertou se Subaru BRZ a Josefem Vágnerem na Toyotě GT86. Dvakrát nejlepším v B3 do 3000ccm byl na Slovakia Ringu Ondřej Zahradníček s BMW M3, když jednou porazil Tomáše Beneše s Alfou Romeo, který snad nechyběl zatím ani na jednom klání Carboniacupu a ve druhém závodě se před Beneše ještě vklínil Milan Zubatý s Fordem Fiesta. Radek Zimmer s Lotusem Exige pak odváží dvojité vítězství v B4 do 3500ccm, když dokázal porazit v první i druhé jízdě Romana Vácu s Mercedesem a po jednom bronzu si zasloužili Ondřej Frič na Lotusu Elise Cup a Petr Koutský s Mazdou MX-5. Ve skupině B5 nad 3500 dojeli jezdci dvakrát v pořadí Josef Hrdlička Porsche GT3 RS, Pavel Sovička Lotus Exige a Švýcar Robert Ziegler s Porsche GT3. V B6 mezi Abarthy zvítězil podvakrát Rado Obrtal, před dalším slovenským jezdcem Gabrielem Stejnerem.

Skupina A měla tentokrát velmi zajímavé pole soutěžících jezdců. V šestnáctistovkách odvezl dva zlaté poháry Matěj Sikhart ze Slovenska s Mazdou MX-5. Zatím co v A2 do 2000ccm vítězí v první jízdě Jiří Zeman s Hondou CRX, tak druhou pro změnu vyhrává Pavel Zeman s Mazdou RX8. V první jízdě skončil Pavel Zeman druhý a za ním dojel Gustav Niedelský s BMW 320. V jízdě druhé si druhé místo odvezl Gustav Niedelský s BMW 320 a bronz tentokrát bral Miroslav Beer se Subaru Impreza. Ve třílitrech B3 dojíždí jezdci v obou klání ve stejném pořadí a vítězí Walter Forster z Německa na BMW M3, před Olafem Haeusnerem na dalším BMW M3 a bronzy patřili Maďarovi Ivanu Ivanovovi s BMW 330i. Ve tři a půl litrech A4 vítězí v první jízdě Maďar Ferenc Taschner na BMW M3, druhý post obsadil Martin Tóth s dalším BMW M3 a bronzový pohár převzal Balázs Sziráczki na Seatu Leon. Druhý závod obsadil nejvyšší stupínek mezi tři a půl litry Balázs Sziráczki s Leonem, druhé místo patřilo Christophu Drauchovi z Německa na BMW M3 a bronz pak šel do rukou Martina Tótha s BMW M3. V A5 dvakrát porazil Rakušan Wolfgang Luber na Ferrari 430 Challenge svého německého kolegu s BMW Gerda Forstera. Ve víceupravených dvoulitrech A7 bohužel nikdo první závod nedokončil, tedy ani Julo Konček s Vauxhall Vectra, ani Bohuš Šesták s Peugeotem 306. Druhou jízdu vyhrál Günter Stubenrauch z Německa na VW Scirocco. V A9 nad 3500ccm s upravenými auty dominoval obě jízdy ToMi z RTR Projects s novým KTM X-Bow GT2, která si tak prošla vítěznou závodní premiérou. V první jízdě skončil na stříbrné pozici Jakub Klobása ze Sape Motorsport s Audi R8 GT4 a bronzový stupínek patřil Pavlu Sovičkovi z Lukamotorsport, ve jízdě druhé pak ToMi poráží Pavla Sovičku s Corvette ZR06 GT a Matthiase Starka z Německa na Porsche GT4.

Jezdce, kteří se přihlašují do Mostu na Grandfinále, prosíme o včasné přihlášky, neboť na poslední závod sezóny na domácí trati očekáváme plné startovní rošty.

Tak zase s Carboniacupem v Mostě 16.10. naviděnou! Vstup bude opět zdarma

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com