Carboniacup startuje do nové sezóny již v dubnu Carbonia , cup, autodrom, 2024 | Constructors F1

etina English Rusky

Carboniacup startuje do nové sezóny již v dubnu Carbonia , cup, autodrom, 2024 | Constructors F1 Constructors F1

Carboniacup startuje do nové sezóny již v dubnu

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 15.3.24 | Aktuálně

Carboniacup 2024

Další sezónu chystá pro fanoušky okruhového závodění seriál Carboniacup. Jedná se již o 14. sezónu v historii tohoto okruhového seriálu, kterou odstartujeme na Autodromu v Mostě.

Zimní přestávka pomalu končí a jezdci se chystají do nové sezóny a na motorech dolaďují poslední nastavení před jarním výjezdem na letiště apod. Vyhlášení vítězů z uplynulé sezony 2023 Hankook Carboniacupu se letos konalo trochu později, než je zvykem, avšak na své si jeho účastníci v hotelu Orea Pyramida Praha jistě přišli. Odnesli si ručně vyráběné trofeje, které si vyjezdili v minulé sezóně, hodnotné ceny od sponzorů a partnerů, popovídali si s přáteli u stolu, či pojedli při příjemném rautu a také ochutnali z velikého dortu, který každoročně vyrábí tradičně mostecká cukrárna.

1

Vlivem velkého korejského požáru továrny a jejich skladů na závodní pneumatiky Hankook, kdy mají momentálně velký výpadek výroby a nemohou zásobovat prodejce v mnoha zemích, a zásoby již došli, jsme byli nuceni pro letošek rozvázat spolupráci s firmou Hankook.

Podařilo se nám však sehnat a domluvit spolupráci s novým hlavním partnerem, a to se společností Zeknova, která také nabízí závodní pneumatiky, a tedy v sezoně 2024 bude seriál používat jméno ZEKNOVA CARBONIACUP.

Mimo jiné se také poprvé podařilo navázat na předchozí spolupráce s garantem dne a nyní obsadit jej na pozici generálního partnera celého seriálu závodů, kterým se stala společnost PANATTONI, která je největším developerem průmyslových nemovistostí v Evropě. Oběma firmám děkujeme. Dále pak stále nabízíme možnost prezentace pro firmy, a to jako garant dne jednotlivého závodu, který je volný.

2

V technických předpisech seriálu se moc změn neudálo, jen ve skupině B jsmě změnili a zakázali některé druhy pneumatik, které nepatří mezi vozy jezdící v sériové skupině, v případě větší účasti v A9 vždy vypíšeme vloženou kategorii GT4 a ve skupině prototypů skupiny C2 jsme se rozhodli jí objemově dodatečně rozdělit, a to na C2-1800ccm a silnější C2+ nad 1800ccm obsahu motoru.

Přípravy na sezónu bedlivě pokračují a prozatímní startovní listina je již skoro naplněná, těšíme se na setkání na závodní dráze, nebo s Vámi diváky v ochozech a tribuně, nebo při procházce po depu.

Na Autodromu v Mostě začínáme 7.4. a vstup je pro diváky samozřejmě zdarma.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com