Časopis FORMULE, září 2004, str.8. F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Časopis FORMULE, září 2004, str.8. F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Časopis FORMULE, září 2004, str.8.

Miroslav Sanytrák | 6.9.04 | Napsali o nás

www.constructorsf1.com

Český web byl obohacen o novou zajímavou adresu, věnovanou formuli 1 – www.constructorsf1.com. Na jeho přípravě se podílejí spolu s Miroslavem Sanytrákem také někdejší televizní komentátor F1 Luboš Pecháček a uznávaný automobilový designer Václav Král. Tvůrci stránky se rozhodli nekonkurovat zavedeným projektům, zaměřeným hlavně na aktuální zpravodajství a historické statistiky (i když i tohle zde návštěvník nalezne), ale soustředili svoji pozornost na konstrukční aspekt věci.

Zájemce se tak dozví, co je Pitotova trubice, jak vypadá wingauto, k čemu je u závodního vozu dobrá přítlačná síla nebo jak funguje spoiler. Šanci publikovat své designerské návrhy tu dostanou v mezinárodním měřítku také studenti vysokých škol.Redakce současně vyhlásila dvě soutěže. První, jejíž uzávěrka je až na konci příštího roku, je určena nadšeným fotografům z celého světa, z jejichž snímků bude vyhodnocen ten, který nejlépe zachycuje některý z komponentů monopostů z F1 nebo dalších špičkových seriálů. Druhá, nazvaná Skokan roku F1, ocení nádherným pohárem ze skláren Rückl toho pilota a stáj, kteří dosáhli v uplynulém roce největšího jezdeckého a technického pokroku.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com