Češi na stupních vítězů. Víkend plný motorsportu pokračuje na mosteckém okruhu v neděli! Autodrom , Most, 2021, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Češi na stupních vítězů. Víkend plný motorsportu pokračuje na mosteckém okruhu v neděli! Autodrom , Most, 2021, formule | Constructors F1 Constructors F1

Češi na stupních vítězů. Víkend plný motorsportu pokračuje na mosteckém okruhu v neděli!

Radek Laube/ Autodrom Most | 28.9.21 | Aktuality

Autodrom Most 2021

První den závodního víkendu na mosteckém autodromu přinesl napínavé souboje okruhových tahačů, evropské série NASCAR a formulí MAXX. Radost měli také domácí fanoušci: Adam Lacko z Buggyra Racing, bodoval mezi okruhovými tahači a Martin Doubek v NASCARech.

1

Kdo chtěl v sobotu vidět ryzí motorsport zamířil na autodrom do Mostu, kde se po oba víkendové dny koná tradiční Mistrovství Evropy okruhových tahačů. Atraktivní souboje nejrychlejších trucků letos doplnily ještě závody evropské série NASCAR, a MAXX Formula. Dohromady mohli diváci během soboty shlédnou pět mistrovských závodů.

„Dopolední kvalifikace byla sázkou do loterie, a to nám moc nevyšlo. Místy byla trať suchá, jinde za se mokrá a nakonec z toho bylo šesté místo. Povedl se mi start do hlavního závodu a svedl jsem několik tvrdých soubojů, ze kterých resultovalo třetí místo. V závěru na mě sice tlačil Španěl Albacete, ale pohlídal jsem si správné brzdění i stopu a pozici se mi podařilo udržet. V hendikepovém závodě už to bylo horší, protože klouzala spojka a byl problém na přední nápravě, kterou jsme neměli možnost odzkoušet. Takže už víme, co pro neděli změníme,“ zhodnotil sobotní závody Adam Lacko z Buggyra Racing. Mezi trucky se nejvíce dařilo maďarskému reprezentantovi Norbertu Kissovi, který v obou závodech zvítězil, nicméně po penalizaci na něj v druhém závodě zbyla až třetí příčka.

První závod NASCAR zdramatizoval déšť a vynucená zastávka v boxech na výměnu pneumatik. Vítěz Alon Day do něj startoval ze čtvrté pozice, ale po kolizi se na špici dokázal propracovat až z dvacáté příčky. Někdejší mistr světa F1 a vítěz Indy 500 Jacquese Villeneuve dojel jedenáctý.

Domácí Martin Doubek startoval až v druhém sobotním závodě. „Čekal jsem, že bude pršet, takže otázka spíš byla, jestli dát úplně nové nebo opotřebené pneumatiky. Věřili jsme, že tolik vody nespadne, a tak

volba padla na opotřebené. Bylo to správné rozhodnutí, ale kvůli vysokým tlakům pak v šestém kole přestaly fungovat a musel jsem je chladit v kalužích. Nakonec z toho bylo třetí místo a nezbývá něž se těšit na neděli, kdy věřím v ještě lepší výsledek,“ shrnul Doubek svůj sobotní závod.

Skvělou atmosféru v Mostě vytvořili také diváci, kteří znovu mohli zavítat i do depa a užít si tak závodní speciály z bezprostřední blízkosti. Závodní víkend pokračuje v neděli, kdy je pro diváky opět přichystaný program pěti závodů, ve kterých budou moci držet palce českým zástupcům jak mezi trucky, NASCARy, tak i v MAXX formuli, kde startuje Češka Veronika Jaksch.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com