Čistá mobilita - konference. Čistá mobilita, konference, | Constructors F1

etina English Rusky

Čistá mobilita - konference. Čistá mobilita, konference, | Constructors F1 Constructors F1

Čistá mobilita - konference.

Kristýna Žitná /agentura Pozitif,s.r.o. | 12.11.18 | Čistá mobilita

Čistá mobilita 2018

Konference potvrdila, že projekty čisté mobility mohou počítat s podporou státu

Podpora sebevědomých a ambiciózních projektů prosazujících do praxe čistou mobilitu je pro stát prioritní. Zaznělo to v příspěvcích představitelů klíčových resortů, tedy ministerstva životního prostředí, průmyslu a obchodu a dopravy na konferenci Čistá mobilita v ČR. Setkání zástupců státních institucí, energetických firem, automobilek či odborníků z vysokých škol uspořádal tento týden v prostorách Poslanecké sněmovny spolek Čistá mobilita společně se společností Česká hlava.

Na konferenci vystoupilo na 30 expertů, kteří se vyjadřovali k tématům souvisejících se ideou trvalého zlepšování kvality životního prostředí.

„Jsme zemí s vysokou tradicí a potenciálem technologických schopností. Čistá mobilita je proto velkou výzvou. Tento přelomový okamžik mnohem více propojuje automobilový průmysl, energetiku, ale také instituce zaměřené na vývoj, výzkum a inovace. Cílem konference bylo ujasnit si, kde se v tuto chvíli nacházíme, jaké prostředky máme a co ještě musíme podniknout k dosažení cíle v reálném časovém horizontu zhruba deseti let,“ uvedl předseda spolku Čistá mobilita Milan Urban.

Účastníci konference vyslechli informace o strategických cílech v oblasti čisté mobility včetně požadavků směrnic EU, reálné aktualizaci Národního akčního plánu, o dotačním operačním programu Doprava, ale i o nástrahách v oblasti CNG, bioCNG, LNG a LPG či překážkách v oblasti výroby a prodeje nových vozidel. Hovořilo se i o systémové podpoře nákupu automobilů na alternativní paliva pro firemní sféru a aktuální připravenosti elektroenergetiky na masivnější rozvoj elektromobility.

„Samozřejmě nebylo možné vyhnout se asi nejdiskutovanějším tématům, tedy dostupnosti sítě veřejných dobíjecích stanic, podpoře dobíjení v domácnostech nebo problematice garážování vozidel na alternativní paliva. Hovořilo se také o vodíku jako reálné budoucnosti,“ doplnil Urban.

Spolek je také partnerem čtyřdenního veletrhu e-SALON, zaměřeného na čistou mobilitu jako trend vývoje automobilového průmyslu. Přehlídku hostí ve dnech 15. až 18. listopadu výstaviště PVA Expo v pražských Letňanech. „Ve spolupráci s marketingovou agenturou Pozitif zabezpečíme odbornou interaktivní část veletrhu, kterou tematicky zaměříme například na bezpečnost silničního provozu, výukové programy v oblasti čisté mobility, soutěž Ecocar roku nebo motoristický sport s využitím elektromobilů,“ upřesnil Urban.

Spolek Čistá mobilita sleduje vývoj a trendy automobilového průmyslu v nejbližší budoucnosti. Jeho cílem je snížení emisí skleníkových plynů a znečišťujících látek z dopravy, podporuje proto myšlenky inovativního přístupu. Spolek navíc sdružuje průmyslové podniky, oborová sdružení a svazy, výzkumné a finanční instituce, národní orgány veřejné správy, uživatele, spotřebitele i odborníky využívající čistou mobilitu či podílející se na výzkumu, vývoji, inovacích nebo podpoře vozidel s alternativním pohonem.

Společnost Česká hlava je spolu s Úřadem vlády České republiky každoročním vyhlašovatelem stejnojmenných cen - nejprestižnějšího tuzemského ocenění za vědu a výzkum.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com