David Vršecký pojede o prázdninách Zlatou míli FIA, ETRC, David Vršecký, autodrom Most | Constructors F1

etina English Rusky

David Vršecký pojede o prázdninách Zlatou míli FIA, ETRC, David Vršecký, autodrom Most | Constructors F1 Constructors F1

David Vršecký pojede o prázdninách Zlatou míli

MGR.J.Foukal/Autodrom Most | 28.5.18 | Aktuálně

FIA ETRC 2018

David Vršecký pojede o prázdninách Zlatou míli

Dvojnásobný vítěz evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (ETRC) a držitel prestižního ocenění Zlatý volant David Vršecký z roudnického týmu Buggyra se v polovině prázdnin objeví na mosteckém okruhu v nezvyklé roli. „Organizujeme společně s týmem Buggyra originální výlet plný adrenalinu na našem okruhu pod názvem Zlatá míle, a to 27. a 28. července. Je zaměřen na vášnivé řidiče a milovníky motorsportu, nabízí však program pro celé rodiny,“ vysvětlila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Tereza Zajíčková s tím, že průvodcem výletu bude právě David Vršecký.

Účastníci výletu vyrazí z Prahy, první zastávkou bude technologické centrum týmu Buggyra v Roudnici nad Labem. „Následuje společná snídaně, návštěva zázemí týmu včetně prezentace tahačů a prohlídky minimuzea s expozicí závodního oblečení a stovkami vyhraných pohárů a cen,“ upřesnila Zajíčková.

Skupina pak bude pokračovat do areálu mosteckého autodromu, kde ji čeká exkurze po závodní věži, jízda v motokárách a na čtyřkolkách.

„Po stylovém obědě v boxech už přijde adrenalin. Každý se může projet ve vlastním voze po závodním okruhu, přitom využít koučinku Davida Vršeckého. Vítěze soutěže o taxijízdu pak David proveze po okruhu ve voze safety car. Každý účastník dostane dárek a také fotodokumentaci z výletu,“ doplnila Zajíčková.

Více informací zájemci získají zde, kde se mohou přihlásit na výlet prostřednictvím on-line formuláře.

Buggyra jako jeden z nejúspěšnějších týmů ETRC vykročila o uplynulém víkendu na okruhu v italském Misanu za obhajobou titulu. A to jak individuálního, kdy post úřadujícího evropského lídra z loňského roku drží pilot Adam Lacko, tak týmového. K dvojnásobnému úspěchu přispěl právě David Vršecký, letos jej v kokpitu druhého vozu nahradil Brit Oly Janes.

Start Buggyry za obhajobou v Misanu zkomplikovaly zdravotní potíže šampiona Lacka. Adam po náročné operaci a v bolestech nakonec všechny čtyři úvodní závody absolvoval. Zatímco v sobotu dokázal oba dojet na skvělé stříbrné příčce, v neděli už se tak nedařilo. Třetí závod po kolizi znamenal deváté místo, závěrečný nedělní závod po další kolizi už David nedojel. Premiéru nové sezony tak proměnil v průběžnou pátou pozici v celkovém hodnocení jezdců. Týmový kolega Oly Janes získal dvakrát pódium v hodnocení nováčků, žádný bod si však zatím nepřipsal. V hodnocení týmů je Buggyra po úvodním závodním víkendu rovněž pátá. Díky dvěma víkendovým vítězstvím se vedení v průběžném pořadí ujal Němec Jochen Hahn s vozem Iveco.

Fanoušci se na domácí pokračování šampionátu okruhových tahačů, které se uskuteční už tradičně pod názvem Czech Truck Prix na mosteckém autodromu, mohou těšit o víkendu 1. a 2. září.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com