Diváky autodromu potěší i letos leteckou akrobacií elitní pilot Petr Kopfstein Autodrom, Most, | Constructors F1

etina English Rusky

Diváky autodromu potěší i letos leteckou akrobacií elitní pilot Petr Kopfstein Autodrom, Most, | Constructors F1 Constructors F1

Diváky autodromu potěší i letos leteckou akrobacií elitní pilot Petr Kopfstein

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 1.2.18 | Aktuálně

Autodrom Most 2018

Diváky autodromu potěší i letos leteckou akrobacií elitní pilot Petr Kopfstein

1

Také v letošní sezoně se motorističtí fanoušci mohou těšit při návštěvě mosteckého autodromu vedle adrenalinových zážitků ze soubojů rychlých a silných závodních speciálů na dráze tradičně také na pestrý a zajímavý doprovodný program. Jedním z jeho vrcholů bude bezesporu letecká akrobatická show úspěšného účastníka světového šampionátu Red Bull Air Race Master Class Petra Kopfsteina.

Své umění Petr Kopfstein předvede nad areálem autodromu při dvou významných závodních víkendech.

Prvním z nich bude prestižní mezinárodní šampionát upravených supersportovních vozů ADAC GT Masters, který bude mít v Mostě premiéru 27. až 29. dubna.

Druhé představení leteckého esa si užijí diváci nejnavštěvovanějšího podniku každoročního závodního kalendáře autodromu, jímž je evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix. Ve dnech 31. srpna až 2. září jezdci a týmy přijedou na sever Čech už pošestadvacáté. Vstupenky na oba závodní víkendy je možné zakoupit zde a zde.

„Máme radost, že se nám podařilo sladit termíny. Našim fanouškům tak můžeme znovu nabídnout skvělou podívanou na Petrovo letecké umění. Věřím, že jeho vystoupení bude minimálně srovnatelné se zážitkem z velkého závodního okruhu, kde si to rozdají jezdci v nádherných strojích, ať už GT speciálech či tahačích,“ uvedla eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Tereza Zajíčková.

Petr Kopfstein oslaví 18. března 40. narozeniny.

Vystudoval obor matematické modely v ekonomii a úspěšně podniká. Akrobatické létání mu uhranulo, první vydělané peníze po vysoké škole investoval do kurzu akrobatického létání na letišti v rodných Karlových Varech.

Reprezentuje Českou republiku v letecké akrobacii v kategorii Unlimited a v již zmíněném seriálu Red Bull Air Race. Je historicky prvním vítězem Red Bull Air Race Challenger Cupu, který opanoval v roce 2014. Do kategorie Master Class přestoupil v roce 2016, svou premiérovou účast zúročil celkovým 14. místem. Hned v následujícím roce zaznamenal výrazný výkonnostní vzestup, když sezonu zakončil na velmi slušné páté příčce. Letošní ročník kategorie Master Class zahájí už 2. a 3. února závod v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Úspěch české letecké akrobatické školy potvrzuje účast hned dvou Čechů v prestižní Red Bull Air Race Mater Class. Už od roku 2010 zde působí i Martin Šonka, zatím nejlepšího umístění dosáhl loni, kdy mu těsně uniklo celkové vítězství. V rozhodujícím souboji o titul podlehl budoucímu japonskému šampionovi Yoshihide Muroyovi.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com