DO UHLÍŘSKÝCH JANOVIC DORAZILA SVĚTOVÁ ŠPIČKA ENDURA MMČR, motorky. | Constructors F1

etina English Rusky

DO UHLÍŘSKÝCH JANOVIC DORAZILA SVĚTOVÁ ŠPIČKA ENDURA MMČR, motorky. | Constructors F1 Constructors F1

DO UHLÍŘSKÝCH JANOVIC DORAZILA SVĚTOVÁ ŠPIČKA ENDURA

Jan Koudelka/ACČR | 20.9.19 | Aktuality

Mistrovství světa Enduro 2019

Světová endurová špička se po dlouhých čtrnácti letech vrátila do České republiky.
1


Šestý podnik Mistrovství světa v Enduru proběhl v Uhlířských Janovicích a odstartovalo zde mimo jiné nové partnerství mezi Autoklubem ČR a společností Lesy České republiky, s.p.

Návrat světové elity do České republiky vyšel skvěle. Parádně připravená trať, krásné slunečné počasí a davy natěšených fanoušků, kteří lemovali trať během obou soutěžních dní i pátečního prologu.  Čeští jezdci v čele s Patrikem Markvartem a Jiřím Hádkem měli pochopitelně velkou diváckou podporu a při každém průjezdu našich borců fanoušci hlasitě skandovali.

Trať v Uhlířských Janovicích si pochvalovali téměř všichni jezdci světové špičky, někteří dokonce prohlásili, že tento podnik byl zatím nejnáročnější v této sezóně.  Každý den museli zdolat 200 km náročným terénem a 10 měřených rychlostních zkoušek. Trať se navíc měnila každým průjezdem, silné stroje vyjely hluboké koleje, vylezly kořeny a kameny a na výjezdech bylo vytaháno hodně prachu. Jezdci ze sebe museli vydat maximum a divákům tak nabídli krásný sportovní zážitek. Pořadatelům se podařilo připravit trať a testy přesně tak, jak by mělo správné enduro vypadat. Zejména extrémní test v bývalém lomu prověřil formu všech 118 startujících jezdců.

2 

V Uhlířských Janovicích se ale jelo také naše domácí mistrovství pod názvem TM Racing Moto Coufal MMČR enduro.

V absolutním pořadí sobotního závodu zvítězil Patrik Markvart, druhý dojel Jiří Hádek a třetí Lukáš Kučera. V neděli zůstalo pořadí na prvních dvou místech stejné, na třetí pozici dojel Adolf Živný. 

Absolutní pořadí v MS Enduro GP bylo oba dny stejné. Zvítězil Bradley Freeman, druhý dojel Steve Holcombe a třetí příčku obsadil Danile McCanney.

Velkou premiéru si v Uhlířských Janovicích odbyla nově navázaná spolupráce Autoklubu ČR s Lesy ČR, které byly hlavním partnerem ENDURO GP ČESKÁ REPUBLIKA - UHLÍŘSKÉ JANOVICE. Nejbližší společnou akcí, na které se bude Autoklub ČR podílet, je Den za obnovu lesa. V jeden den, 19. října 2019, pomůže veřejnost ve všech krajích na čtrnácti místech v zemi obnovit lesy postižené kůrovcovou kalamitou. Akce je největší svého druhu v historii Lesů ČR. Má široký záběr a je určena všem, kteří mají k vztah k přírodě a kterým není lhostejné, jaký les poroste příštím generacím. Bližší informace můžete získat na www.sazimelesynovegenerace.cz.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com