Dramatická grand prix v Azerbajdžánu na okruhu v Baku 2017 Grand prix, F1, formule 1, okruh, | Constructors F1

etina English Rusky

Dramatická grand prix v Azerbajdžánu na okruhu v Baku 2017 Grand prix, F1, formule 1, okruh, | Constructors F1 Constructors F1

Dramatická grand prix v Azerbajdžánu na okruhu v Baku 2017

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 25.6.17 | Aktuality

F1 2017

Mnoho incidentů v Baku, velká cena byla v 23. kole zastavena a následně restartována.  

Na startu vyrazil dopředu Lewis Hamilton, za ním V.Bottas, který byl předjet Kimim na Ferrari a následně v prvním kolem najel V.Bottas do Kimiho Ferrari , který měl tak poškozený monopost , že musel odsoupit. Odštěpky aut lítaly vzduchem po střetu dvou Force Indií, saffety car vyjel na okruh, odjel cca ve 12 .kole a za několik minut musel vyjet znovu okruh byl tak silně zaněřáděný kousky monopostů, že byla vyvěšena červená vlajka a  závod je zastaven.

Ferrari opravilo jak monopost S.Vettela, tak monopost Kimiho Raikkonena a vrátilo ho do závodu.

24.kolo.: F.Massa restartuje z třetího místa a hned po odjetí saffety caru  hlásí nějaký defect na voze,ale jede se dál. 

 

24.kolo: Ricciardo předjíždí oba Williamsy na brzdy, F.Massa se propadá. 

 

25.kolo:  F.Massa se propadá dolu, něco s eděje na jeho monopostu. Jeden ze zadních tlumičů je špatný a monopst skáče jako kozo po trati. 

 

26.kole: Hamilton, Vettel, Ricciardo, Stoll, Magnusen,....... N.Hulkenberg odstupuje ze závodu díky uraženému pravému kolu, F.Massa odstupuje ze závodu, už se jeho monopost nepodařilo udžet v závidě pro bezpečnost. 

 

30.kolo: Lewsi Hamilton a jeho lem kolem hlavy se doslova "odfukuje" a lem se pohybuje nahoru. Rozestup Hamilton- Vettel je nyní 1,5 s. 

 

31.kolo: Lewis Hamilton jede do boxů, ostatní již do baxů nemusí. S.Vettel je na první místě. V boxu je připaveno několik lepících pásek.

 

32.kolo: Sebastian Vettel dostal penalizaci 10 s za incident za saffety carem, protože narazil do L.Hamilton a pak jej předjel a vrazil do něho . 

 

33.kolo: Vettel, Ricciardo, Stroll, Magnusen,Hamilton se propadá na 8.místo. Vettel v boxu 10s. Vettel se vrací před Hamiltonem na okruh. 

 

34.kolo. K.Raikkonnen a S. Perez dostávaí penealzaci za práci na jejich monopostech během zastávky v boxech .

 

35.kolo: Ricciardo, Stroll, Magnusen, Ocon, Bottas, Alonso, Vettel, Hamilton, Sainz,Grosjean.

 

37.kolo: Grosjean hlásí, že mu odešly brzdy , pořadí: Ricciardo, Stroll,Magnusen,Ocon, Bottas,Vettel, Hamilton, Alosnos, Sainz, Ericsson.

 

Dramatická velká cena v Baku pokračuje  a opravdu se závodí.

 

40.kolo: Ricciardo, Stroll, Bottas ( v 39.kole jede nejrychlejší kolo okruhu) , Ocon, Vettel, Hamilton, Magnusen, Alonso, Sainz, Ericsson

 

41.kolo: S.Perez hlásí rozbitou sedačku a dostává pokyn odstoupit. 

 

42.kolo: Vettel se dostává na čtvrté místo před E.Ocona. 

 

43.kolo: Hamilon předjíždí  Ocona a je na pátém místě a stíhá Vettela. 

 

46.kolo: Ricciardo, Stroll, Bottas, Vettel, Hamilton, Ocon, Magnusen, Sainz, Alonso, Wehrlain:Alonos je poprvé tento rok na bodech se svým McLarenem.V.Bottas získává sekundu  každým kolem na L.Strolla a do konce zbývá 5 kol. 

 

47.kolo. Kimi v boxech.

 

51.kolo: 105 tisísc sekundy  náskok V.Bottase před L. Strollem , který na cílové čáře se dostává na třetí místo. Super úspěch týmu Williams. Ricciardo na Red Bullu je vítězem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com