Dvě pokuty na grand prix formule 1 v Sao Paulu. Lewis Hamilton, Max Verstappen, Mercedes, Red Bull, grand prixc, formule 1, F1, construct, constructors, | Constructors F1

etina English Rusky

Dvě pokuty na grand prix formule 1 v Sao Paulu. Lewis Hamilton, Max Verstappen, Mercedes, Red Bull, grand prixc, formule 1, F1, construct, constructors, | Constructors F1 Constructors F1

Dvě pokuty na grand prix formule 1 v Sao Paulu.

Miroslav Sanytrák, foto: www.activepictures.cz | 14.11.21 | Komentáře - M.Sanytrák 2021

Formule 1 2021-Sao Paulo

Dalo by se to tak nazvat, ano pokuty a to pro Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena. 

Ta první, bych řekl, je byla horší než ta druhá. 

1) Lewis Hamilton byl diskvalifikován z kvalifikace a zanmenalo to posunutí na poslední pozici na startu kavlifikačního sprintu.
Příčinou bylo zadní křídlo,přesněji "klapka" zadního křídla, pravidla říkají , že při zavřební musí být mnezera 10 až 15 mm, při otevření DRS musí být max 85 mm,což u Hamiltonova monopostu nebylo.Díky tomu byl Lewisi Hamilton diskvalifikován a dost mu tato diskvalifikace ublížila.

2) Max Verstappen se pohyboval v parc fermé a údajně se dotkl zadního klřídla monopostu právě Lewise Hamitona, dostal pokutu 50.000 Euro. 

Můj komentář k této situaci ja jasný.

1) Monopost formule 1 je záležitostí týmu a mlůže dojít při kvalifikaci k jeho poškození  a není to tedy chyba pilota, ale technická závada.Bohužel větší otevření zadního křídla znamená dle měření větší rychlost monopostu a tím tedy možnost dosažení lepšího času. Jak tohle vyřešit, pilot technickou závadu neovlivní , není to jeho chyba. Z druhé strany však je rychlejší než ostatní piloti??? Jelikož se jedná o týmové dění, tedy pilot + monopost, je na místě poslední místo na startu.

A ted mi dovolte spekulaci, bylo tomu opravdu tak, či šlo o to pošlodit Lewise Hamiltona!!!!!

2) Nevěřím tomu, že by Max Verstappen svým dotykem poškodil křídlo monopostu,každopádně ale neměl tam co dělat!!! Pokuta 50 tisíc Euro je pro pilota v jeho platbách kapkou z jeho rozpočtu!

Spravedlnost - jak tohle skutečně posoudit?

Lewis nemohl za technickou závadu, ale byl díky ní údajně rychlejší! 
Max neměl co dělat v parc fermé. 

Komisaři to posoudil atka jak to posoudili, nevím však zda spravedlivě?????

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com