ELLEN LOHR: Naším cílem v roce 2016 jsou stupně vítězů Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

ELLEN LOHR: Naším cílem v roce 2016 jsou stupně vítězů Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1 Constructors F1

ELLEN LOHR: Naším cílem v roce 2016 jsou stupně vítězů

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 9.3.16 | Aktuálně

TRUCK 2016

Společnost AUTODROM MOST postupně zprostředkuje rozhovory se všemi účastníky letošního ročníku evropského šampionátu tahačů. Po úřadujícím mistru Evropy, maďarském závodníkovi Norbertu Kissovi, následuje první dáma truckového seriálu Ellen Lohr. Mostecký závodní okruh, pro který je Czech Truck Prix neprestižnějším podnikem v každoročním kalendáři, přivítá letos truckerské týmy, jejich doprovod a desetitisíce diváků o víkendu 2. až 4. září.

ROZHOVORY S ÚČASTNÍKY MISTROVSTVÍ EVROPY TAHAČŮ (2. díl)

Ellen Lohr je legendárním pojmem v paddocku FIA Evropského poháru tahačů. Po svém debutu v roce 1997 si získala tisíce německých fanoušků, a to zejména pro své odhodlání a nasazení napříč mnoha závody FIA ETRC. Úspěchy se pyšní ale i v dalších sériích, ať už ve formuli F3, v prestižním okruhovém seriálu DTM nebo v Rally Raids. Ellen je jednou z nejúspěšnějších ženských osobností v historii motorsportu.

Co si, Elen, myslíte o budoucnosti truckracingu?

Myslím, že jsou před námi některé zajímavé události. Je to úplně rozdílné od doby, kdy jsem poprvé závodila v tahači před devatenácti lety. Především tehdy soutěžilo více továrních týmů a já jezdila v kategorii Super Race Trucks pro jeden z nich (Mercedes). Jak víme, továrny a výrobci se účastní šampionátu v cyklech a obvykle po čase skončí. Osobně si myslím, že neúčast mnoha továren v soutěži není špatná věc a může být důvodem pro stabilní sérii závodů. Je to dobrý čas pro mnoho soukromých teamů, talenty a mnoho dalšího. Podpora výrobců je samozřejmě potřebná a důležitá, obzvláště ve vztahu k motorům. Myslím ale, že nyní zažíváme tu správnou vyváženost. Budoucnost s naším novým promotérem (ETRA Promotion GmbH) je velmi slibná a dají se očekávat některé velké kroky kupředu. Jsem o tom přesvědčena.

Řekněte nám o Vašich plánech pro rok 2016?

Loni jsem absolvovala první úplný ročník zpět ve FIA ETRC, když jsem předtím jezdila několik let off-road rally. Podívám-li se zpět do roku 2015, myslím, že byl poměrně úspěšný. Zajeli jsme několik dobrých závodů, kdy jsme skončili v první pětce s týmem the Lutz Bernau, který je jedním z nejvíce profesionálních v celém šampionátu. S výsledky této čtvrté sezony po mém návratu k truckracingu jsem tedy spokojena. Plán a cíl je pro tento rok jasný. Chceme se dostat na podia v několika závodech. Opět pojedu s týmem Lutz Bernau s vozem MAN. Technicky tak zůstáváme konzistentní. Chceme být lepší než loni. Samozřejmě, víme, že asi nebudeme šampiony. Jsme si ale jisti, že letos zajedeme několik dobrých výsledků.

Přehodnotila jste během kariéry pohled na výzvu závodit v tahači?

Pro mě je pocit řídit závodní tahač stále stejný jako z konce devadesátých let. Samozřejmě nastaly technické změny, jako například výkon motoru. Ale i při návratu v roce 2012 jsem se cítila v tahači velmi dobře. Pravdou je, že když jsem poprvé sedla do závodního tahače v roce 1997, byl to pro mě v porovnání se

 

závoděním v DTM šok. Když jsem se ale do kabiny trucku vrátila podruhé, věděla jsem už, co mohu očekávat. Jistě, závodění v tahačích je oproti jakémukoli jinému závodění úplně jiný styl. I tím se dá vysvětlit, proč jsou v šampionátu na vrcholu stále stejní čtyři jezdci. I tak si ale myslím, že šanci udělat si dobré jméno mají i mladí jezdci.

Líbí se Vám kalendář závodů FIA ETRC pro rok 2016?

Vždy je pro závody důležité vybudovat z podniku událost. Právě proto je například skvělým zážitkem víkend na Nürburgringu a také Red Bull Ringu. Le Mans se také rok od roku výrazně zlepšuje. Jako jezdec si závodění na těchto okruzích moc užívám.

Jací jsou fanoušci v truckracingu?

Nepochybuji o tom, že truckracing je z pohledu diváků jednou z nejzajímavějších událostí v motorsportu. Je zajímavý nejen pro fanoušky, kteří za námi dorazí na okruh, ale také pro diváky u televizních obrazovek a na nových mediálních kanálech. Velmi mě potěšilo, že ETRA přivedla šampionátu společnost Wige TV, která je velmi známým a respektovaným producentem. Chválím také promotéra za propagaci našeho šampionátu. Myslím, že to přinese mnoho nových fanoušku ruckracingu po celém světě.

Přílohy k tiskové zprávě:

Foto – Ellen Lohr (poskytla ETRA)

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com