Evropský seriál NASCAR se zastávkou v Mostě bude letos ještě atraktivnější NASCAR ,EU,F1, motorsport, závody, Evropa | Constructors F1

etina English Rusky

Evropský seriál NASCAR se zastávkou v Mostě bude letos ještě atraktivnější NASCAR ,EU,F1, motorsport, závody, Evropa | Constructors F1 Constructors F1

Evropský seriál NASCAR se zastávkou v Mostě bude letos ještě atraktivnější

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.1.19 | Aktuálně

NASCAR EU 2019

NASCAR Whelen Euro Series bude mít v roce 2019 ještě vyšší úroveň.

Počet závodů se rozšíří o podnik v Mostě, kde se pojede o posledním červnovém víkendu. Diváci se mohou těšit na zpestření o ženský element v podobě známé německé jezdkyně Ellen Lohrové, která se jako dosud jediná žena pyšní vítězstvím v závodě prestižní série DTM. Tuzemští fanoušci ji však mají v paměti především z pětiletého působení v evropském šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC), který je pod názvem Czech Truck Prix každoročně nejnavštěvovanějším závodním víkendem mosteckého autodromu. Letos se na sever Čech vrátí posedmadvacáté.

1

Pro příznivce závodů amerických sedanů v Evropě přinesl konec roku 2018 několik příznivých zpráv. Šampionát NASCAR Whelen Euro Series poprvé zavítá do České republiky, a to právě na mostecký autodrom.

2

Sezona začne 13. - 14. dubna na čtyřkilometrovém okruhu Ricarda Torma ve Valencii.

V květnu, o víkendu 11. a 12., stock cars zamíří do Itálie na 2,4 km dlouhý Autodromo di Franciacorta nedaleko Brescie. Mezi fanoušky amerických závodů nesmírně populární American SpeedFest se pojede 1. - 2. června na krátkém klubovém okruhu v Brands Hatch, který má charakter oválu.

Poté 28. až 30. června přijde česká premiéra v Mostě v rámci The Most American Show NASCAR, kde se o atraktivní náplň celého víkendu postarají i tradiční závody historických vozidel. Americké stock cars zde budou závodit v sobotu i v neděli.

3

Po roční přestávce se 13. - 14. července do kalendáře vrátí jediný závod na klasickém půlmílovém oválu s klopenými zatáčkami, nizozemské Raceway Venray. Po prázdninách přijdou play-off závody -semifinále 21. - 22. září na Hockenheimringu a velké finále 5. - 6. října v Belgii na okruhu Zolder.

Prezident pořádající organizace NWES Jerome Galpin připomíná: „Naší snahou je nabídnout fanouškům NASCAR v Evropě čisté závodění a dramatické souboje, stejně jako skvělou americkou atmosféru se spoustou zábavy kolem tratí. Stejně tak všem poskytneme jedinečný přístup k týmům, jezdcům a vozům. Jde nám o společnou oslavu vášně k závodům, které milujeme.“

Jednou z velkých hvězd, kterou přilákala NASCAR Whelen Euro Series, je Ellen Lohrová. Ve své jednatřicetileté závodní kariéře vystřídala nejrůznější typy automobilů. Je jedinou ženou, která vyhrála závod DTM. V sérii NASCAR bude startovat s vozem Chevrolet Camaro rakouského týmu Df1 Racing.

4

„Opravdu mám ráda závodění ze staré školy. Tady se musí stále usilovně pracovat na autě, a to se mi opravdu líbí. Vzhledem k nedostatku zkušeností nebudu hned patřit k nejrychlejším a budu potřebovat nějaký čas na učení, nicméně mou ambicí je zařadit se mezi nejlepší,“ zhodnotila své šance Ellen Lohrová.

V Mostě budou moci fanoušci držet palce i českému zástupci v tomto seriálu Martinu Doubkovi, který pojede s Chevroletem Camaro týmu Belgium Driver Academy s podporou svého Orion Racing Teamu.

5 

V polovině prosince se na italském okruhu Franciacorta konal velký test nováčků - 28 závodníků, kteří projevili zájem o účast v seriálu NASCAR Whelen Euro Series.

Jednalo se jak o zkušené jezdce z různých šampionátů GT a cestovních vozů, tak i o úplné nováčky přicházející z motokár. Ti všichni si na italském autodromu mohli poprvé vyzkoušet jízdu se stock cars. Navíc se s nimi o své zkušenosti podělili i tři vítězové ze závodů v loňské sezoně - Lucas Lasserre, Loris Hezemans a Gianmarco Ercoli.

6

Jako speciální host jim své zážitky se závody NASCAR v zámoří přiblížil i mistr světa F1 Jacques Villeneuve. Mezi zájemci o účast v šampionátu se objevili mj. i bývalý pilot F1 Michael Bleekemolen, jeho syn a veterán ze závodů GT Sebastiaan Bleekemolen, ale i Slovenka Michaela Dorčíková.

7

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com