Filip Salač byl klasifikován jako šestnáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač byl klasifikován jako šestnáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač byl klasifikován jako šestnáctý

AČR PRESS | 5.11.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2

 

1

 

Ve třetím volném tréninku zaznamenal český reprezentant třináctý čas a spokojenost před startem kvalifikace. Podařilo se mu totiž postoupit přímo do druhé kvalifikace a nemusel tak zraněnou ruku pokoušet v Q1. K silné bolesti se bohužel v kvalifikaci přidala i chyba týmu a s ní nevhodná zadní pneumatika. Přesto, že Filip jel na hraně možností, nedosáhl na tvrdé jeté pneumatice na lepší než šestnácté místo. Do zítřejšího závodu tak odstartuje z šesté řady s Pasinimi po své levici. 

Dneska ráno jsem po probuzení myslel, že je konec sezóny, protože mi ruka hodně natekla a nemohl jsem s ní skoro hýbat. Lékaři mi to dali do kupy a ve třetím volném tréninku jsem objel pár kol, abych zajel rychlé kolo a dostal se do druhé kvalifikace, to se podařilo i když to byl trochu punk. Do kvalifikace jsem byl motivovaný a ruka byla poměrně dobrá. Věděl jsem, že mohu zajet dobrý výsledek. Bohužel tam byla chyba od týmu, kdy se rozbil zadní nahřívák a nebyla připravená jiná náhradní guma. Kvalifikaci jsem tak jel na tvrdé a použité pneumatice. Pozice nebyla dobrá, zajel jsem do boxu na výměnu, ale nebyla připravená další pneumatika. Vrátil jsem se zpět na stejné pneumatice a povedlo se mi zajet docela slušný čas, na to, že to byla tvrdá ojetá pneumatika. Jel jsem hodně na hraně, uvidíme, co zítra závod. Hlavním cílem je dobře odstartovat a snažit se šetřit ruku, abych byl schopen závod dojet, to je nejdůležitější. Nemám úplně velké ambice, ta ruka je fakt špatná. Uvidíme, dám do toho všechno, jako jsem dával do teď a těším se na zítra,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 12:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com