Filip Salač má za sebou deštivé tréninky Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač má za sebou deštivé tréninky Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač má za sebou deštivé tréninky

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 22.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto 2 2022 Filip Salač

Dnes odstartoval volnými tréninky program pátého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na okruhu Portimão v Portugalsku. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Tréninky provázelo velmi deštivé počasí, ve druhém byl Filip klasifikován na šestnáctém místě.

1

První trénink znamenal pro Filipa výjezd až k jeho konci za silného deště. Odpoledne už podmínky na trati dovolily velmi výrazně zrychlit, a přestože žluté vlajky neumožnily českému jezdci dokončit rychlé kolo, získal solidní šestnáctou pozici. Salač si postěžoval na funkčnost pneumatik, poznamenal ale také, že podmínky jsou pro všechny stejné.

„Dnešní mokrý den byl divný. V prvním tréninku bylo hodně vody a většina jezdců ani nevyjela. Kdo vyjel, tak jedině až na posledních patnáct minut. Já vyjel taky, ale podle mě to bylo k ničemu, protože tam bylo strašně moc aquaplaningu. Odpoledne se jelo o nějakých 5 sekund rychleji než dopoledne. S dneškem jsem spokojený, popravdě jsem se tady docela bál na vodě. Poprvé na Moto2, trať zde není nebezpečná, ale je těžká. Je to tady nahoru dolu, složitý okruh. S pneumatikou, kterou máme na vodu a která nefunguje tak, jak bychom si představovali, to bylo těžší. Každopádně všichni jsme to měli stejné. Škoda žlutých vlajek, zrušily mi kolo, které by stačilo na nějaké jedenácté místo. Uvidíme zítra, jaké bude počasí. Jsme připraveni na vodu i na sucho z testů. Už se těším na zítra,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne středoevropského času.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com