Filip Salač má za sebou první tréninky v Sepangu Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač má za sebou první tréninky v Sepangu Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač má za sebou první tréninky v Sepangu

ACR PRESS | 21.10.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - GP Moto2 - 2022 Sepang

Dnes odstartoval volnými tréninky program předposledního závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na okruhu v Sepangu. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Jezdci dnes absolvovali první dva volné tréninky, Filip v nich zaznamenal dvanácté a třinácté místo.

V Sepangu tradičně míchá kartami počasí. První trénink znamenal pro Filipa dvanácté místo. Mohlo to být lepší, ale v průběhu tréninku měl český reprezentant defekt a musel zajet zpátky do boxů. Druhý trénink startoval ještě na sucha, ale v jeho průběhu přišel déšť a řada jezdců měla krizové situace. Došlo tak k zastavení tréninku červenými vlajkami a všichni nasadili mokré pneumatiky. Po vyjetí zpět na mokru se Filip prezentoval skvělými časy a opět dokázal, že mokrá trať mu sedí. Před zítřejším programem tak v týmu panuje spokojenost. Cílem českého jezdce zítra samozřejmě bude přímý postup do druhé části kvalifikace a co nejlepší výsledek v ní.

1 

„Od rána je zde velké horko, při prvním výjezdu jsme vyjeli na horších tvrdších pneumatikách a nebylo to špatné, měl jsem dobré tempo. Bohužel po přezutí na měkčí pneumatiky jsem měl defekt. Nebyl jsem sám, ale nevíme, čím to bylo. Musel jsem se vrátit do boxů a dali jsme tam zpět tvrdou pneumatiku. Do druhého tréninku jsme vyjeli na nových měkkých pneumatikách a hned jsem cítil posun vpřed na motocyklu. Bohužel ve druhém kole začalo pršet, bylo to hodně nebezpečné. Vjel jsem na dlouhou rovinku a bylo sucho a najednou na brzdách strašně pršelo, dráha byla úplně mokrá. Hodně jezdců vyletělo do kačírku, ale myslím, že nikdo nespadl. Poté byla červená vlajka a pak jsme vyjeli všichni na mokrých pneumatikách. V ten moment jsem byl nejrychlejší, dnešek tak hodnotíme pozitivně. Tempo je dobré na suchu i na mokru. Uvidíme, co počasí, protože tady člověk nikdy neví,“ okomentoval první den Filip Salač.

2 

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu ráno středoevropského času.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com