Filip Salač odstartuje z druhé řady Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač odstartuje z druhé řady Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač odstartuje z druhé řady

AČR PRESS | 24.9.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač - 2022

Druhým dnem pokračoval letošní šestnáctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Japonsku. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve druhém volném tréninku byl Salač čtvrtý a zajistil si tak přímý postup do Q2, ten přetavil v druhou řadu na startu zítřejšího závodu.

 Filip Salč

Ve druhém volném tréninku zaznamenal český reprezentant čtvrtý čas, v týmu tak vládla před kvalifikací velká spokojenost. Přední příčka samozřejmě znamenala přímý postup do druhé části kvalifikace. V té se poměrně razantně snížila přilnavost trati a kvalifikaci byla dokonce přerušena. Filip se tím nenechal rozhodit a přestože přiznával, že jel s obavami, kdy mu motocykl ustřelí, dokázal zajet senzační šestý čas. Po zrušení času Aldeguera byl dokonce pátým nejrychlejším jezdcem a do zítřejšího závodu tak odstartuje z druhé řady na gridu.

Dnes se volný trénink i kvalifikace jela na mokru, ráno byla přilnavost dobrá a celý trénink jsem atakoval první příčky. Bohužel 10 minut před koncem jsem byl delší na brzdy a chcípla mi motorka, když jsem zastavil ve štěrku. Musel jsem pak do boxu, protože nešla nastartovat. Každopádně i tak z toho bylo čtvrté místo a věděl jsem, že na vodě jsme rychlí. V kvalifikaci jsem po prvním výjezdu měl problém s přilnavostí, ale bylo to tratí, bojovali s tím všichni. Přilnavost oproti rannímu tréninku byla o dost menší, celkově podmínky byly složité. Čekali jsme, jestli nás vůbec pustí na trať, protože to bylo pozastavené. Na trati bylo opravdu hodně vody. Nakonec se mi podařilo zajet páté místo, je to super výsledek, jsem s tím hodně spokojený, dal jsem do toho 100 procent. Měl jsem strach, protože to fakt hodně klouzalo a čekal jsem, že z toho každou zatáčku vystoupím, jak jsem jel na hraně. Každopádně jsem moc rád za druhou řadu do zítřejšího závodu, kdy i na suchu jsme tady včera byli rychlí. Těším se, doufám, že se podaří start, budu se držet první skupinky a dopadne to dobře“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 6:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com