Filip Salač odstartuje ze sedmé řady Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1, Portugalsko, | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač odstartuje ze sedmé řady Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1, Portugalsko, | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač odstartuje ze sedmé řady

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 23.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač v barvách týmu Gresini Racing

Druhým dnem pokračoval letošní pátý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Portugalsku. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač třináctý a musel tak do Q1. V té se mu bohužel nepodařilo postoupit a zítra ho čeká start z 19. pozice.  

1

Filipovi ovlivnila dobře rozjetý třetí volný trénink červená vlajka. Na přímý postup do Q2 to tak těsně nestačilo a ani v Q1 se postup nepodařilo vybojovat. Neměl jednoduchou pozici, mezi jeho soupeře v první kvalifikaci patřil i vítěz posledního závodu Toni Arbolino. Za svůj výkon se ale nemusí stydět, opět za sebou nechal nováčky kategorie Moto2, tentokrát včetně Pedra Acosty. Loňský šampion kategorie Moto3 bude startovat zítra za Filipem z dvacáté pozice.

Dnes to byl trochu smolný den, protože ráno byl trénink přerušen červenou vlajkou v momentě, kdy jsem vedl. Měl jsem skvělý pocit, a i po červené vlajce jsem jezdil pořád okolo pátého místa. Bohužel jsem neviděl, že je poslední kolo a nestihl jsem zatlačit. Na přímý postup do Q2 to tedy nestačilo, nebylo tam potřebné zlepšení, protože jsem si nepřipravil závěrečný tlak. V kvalifikaci byly hodně těžké podmínky, bylo to částečné mokré a viděli jsme hodně pádů i v MotoGP. Bylo to opravdu těžké. Každopádně pocit jsem měl dobrý, ale bylo v rychlém kole jsem udělal hodně chyb. V posledním kole jsem dostal velký highsider v poslední zatáčce, naštěstí jsem to ustál, ale přišel jsem tím o tu postupovou pozici. Měl jsem úplně stejný čas jako čtvrtý Jurgen van den Goorbergh. Bohužel mě dali za něj, ale uvidíme zítra, jak se nám bude dařit v závodě. Cíl je nasbírat další zkušenosti v Moto2,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 15:30 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com