Filip Salač si připsal další dva body Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač si připsal další dva body Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač si připsal další dva body

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 24.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto 2- Filip Salač 2022

V neděli 24. dubna vyvrcholil letošní pátý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten startoval ze sedmé řady, závod ovlivnily pády i restart. Filip nakonec dokončil na čtrnáctém místě a připsal si další dva body do hodnocení šampionátu.

1

Ranní warm-up znamenal pro Filipa devatenácté místo. Laborování s nastavením motocyklu se bohužel přičinilo ke špatnému startu, po kterém český reprezentant ztratil několik pozic. V osmém kole upadlo hodně jezdců a závod byl zastaven. Pro restart se Filipův tým rozhodl pro mokré pneumatiky, očekávaný déšť bohužel nepřišel. Zbytkem závodu se tak Salač protrápil, nemusí ale úplně smutnit. Čtrnácté místo pro něj znamená další dva body do hodnocení kategorie Moto2.

„Dnes byl první suchý den tohoto víkendu. Ráno ve warm-upu se od začátku jelo hodně rychle. Snažil jsem se stíhat tempo, což se mi docela dařilo, ale měl jsem problém s přední částí motocyklu. Neměl jsem optimální přilnavost na předku a měl jsem velké riziko pádu. Do závodu jsem měl špatný start, protože jsme nastavovali Launch Control a motorka se mi hodně zvedla. Ztratil jsem na startu hodně pozic, byla to moje chyba. Poté začalo pršet, na prvním sektoru upadlo hodně jezdců, byla červená vlajka a restart závodu. Bohužel když jsme vyjížděli, u boxu poprchávalo a náš kouč nám řekl, že trať je úplně mokrá. Domluvili jsme se s týmem, že pojedeme na mokrých pneumatikách. To by chyba, modlil jsem se, aby pršelo, ale nevyšlo to. Teď jsme sice celý tým za hlupáky, ale kdyby zapršelo, byli bychom na pódiu. Chyba celého týmu, nebudu to na nikoho svádět, jsme jeden tým. Musíme se z toho poučit pro příště. Každopádně byl to wet race a kdyby zapršelo, na slickách bychom byli ztracení. Na mokrých pneumatikách se nedalo jet, hodně to klouzalo, kdo to zažil, ví, jaké to je. Jsem rád, že jsem alespoň předjel svého týmového kolegu. I tak je to škoda, pro mě další utrpěné body, ale uvidíme v Jerezu. Tu trať mám moc rád, je to jedna z jednodušších tratí, tak doufejme, že se mi tam začne dařit a polepšíme si. Děkuji všem za podporu,“ okomentoval pátý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká závod v Jerezu hned příští víkend. Ve Španělsku jezdci do závodu odstartují v neděli 1. května. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme přesně za týden.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com