Filip Salač skvěle rozjetý závod v Barceloně nedokončil Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač skvěle rozjetý závod v Barceloně nedokončil Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač skvěle rozjetý závod v Barceloně nedokončil

Bohumil Pácl/AČR | 5.6.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - Barcelona 2022

V neděli vyvrcholil závodní víkend Velké ceny Katalánska, devátého podniku letošního ročníku mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP. Do závodu odstartoval dvacet minut po poledni v kategorii Moto2 také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Na Circuit de Catalunya Barcelona (Montmeló) vyjel po letos druhé nejúspěšnější kvalifikaci z páté řady. Ve skvěle rozjetém závodě přišel bohužel ve třetím kole pád.

1

 

Filip Salač se po startu propadl ze třináctého místa na gridu o dvě pozice, ale ještě v prvním kole už byl dvanáctý. Pak se sice dostal o pozici níž, ale skvěle sjížděl před ním jedoucího Španěla Acostu, vítěze předchozí Velké ceny Itálie. Parádně rozjetý závod pro českého jezdce bohužel skončil v předposlední zatáčce třetího kola pádem.

„Ráno ve warm upu jsme zkoušeli jiné nastavení mapy akcelerace a plynu, ale nefungovala, jak bychom chtěli. Do závodu jsme se proto vrátili na původní nastavení. Měl jsem dobrý start, už v prvním kole jsem byl dvanáctý. Jel jsem v klidu, nikam jsem se netlačil, už jsem viděl, že za námi je mezera. Motorka fungovala perfektně, na výjezdech ze zatáček slidovala, ale bylo to v pohodě. Smál jsem se spokojeně do helmy, protože jsem si říkal, že konečně motorka super a mohl by to být dobrý závod. No a bohužel v předposlední zatáčce, kde se nebrzdí, tak když jsem sáhnul po plynu, ujelo mi přední kolo. Zavření předku jsem se snažil ustát, ale pak se mi bohužel přetočilo i zadní kolo, a to už se ustát nedalo. Moc mě to mrzí, každopádně byl to asi můj zatím nejlépe rozjetý závod. Cit je dobrý, jsem dobře naladěn psychicky, nastavení motorky bylo taky super. Myslím, že na další závod jsme připraveni dobře. Sachsenring je pro mě domácí závod, takže se na něj moc těším a doufám, že se tam povede zajet výsledek. Dneska motorka měla rozhodně na top ten,“ uvedl Filip Salač po závodě.

Velká cena Německa na Sachsenringu je příštím podnikem mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP a jede se za dva týdny.  

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com