Filip Salač v kvalifikaci šestnáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v kvalifikaci šestnáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v kvalifikaci šestnáctý

Bohumil Pácl/AČR | 18.6.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2-2022

Druhým dnem pokračoval letošní desátý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Německu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač nejrychlejší ze všech jezdců a připsal si tak první vítězství v tréninku kategorie Moto2. Přímý postup do Q2 přetavil v šestnácté místo na startu.

1

Ve třetím volném tréninku zaznamenal český reprezentant nejrychlejší čas, v týmu tak vládla před kvalifikací velká spokojenost. Kromě spokojenosti a historicky prvního vítězství v tréninku v Moto2 znamenal nejrychlejší čas i přímý postup do Q2. Do kvalifikace musel Salač vsadit vše na jednu sadu pneumatik, zde mu bohužel štěstí nepřálo. V rychlém kole ho nejprve zpomalil soupeř a ve snaze dohnat nabranou ztrátu nebyl v poslední zatáčce daleko od pádu. High sider naštěstí zvládl a zítra tak odstartuje ze šestnácté pozice na gridu.

Dnes byl hodně dobrý den. Ráno ve třetím volném tréninku šlo vše podle plánu, time attack ze začátku, podařilo se mi zajet hodně slušný čas a věděli jsme, že mě posune do druhé kvalifikace. Pak jsem měl race pace, který byl také dobrý a celkově jsme s týmem spokojení. Do kvalifikace bylo mnohem větší horko a měli jsme jen jednu sadu pneumatik. V rychlém kole mě jeden z jezdců zpomalil a pak jsem ještě dostal menší high sider v poslední zatáčce. Ztratil jsem okolo 0,3 sekundy. Škoda, ale na závod se těším. Doufám, že se mi povede start a užiju si to. Bude to fyzicky hodně těžké, je to náročná trať na levou stranu. Člověk bude chytat hodně velké křeče, ale moc se těším, bude to super, vidím tady spoustu českých vlajek a fanoušků. Já si to užívám, dnes první vítězství v tréninku mezi Moto2. Za mě super a s motorkou i týmem se posouváme stále dále, to je nejdůležitější,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 12:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com