Filip Salač v Sepangu jedenáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v Sepangu jedenáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v Sepangu jedenáctý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 23.10.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Sepang - Moto2

V neděli 23. října vyvrcholil letošní předposlední závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Po včerejším pádu a zranění byl jeho start v ohrožení, ale nakonec odstartoval z šesté řady a dojel si v bolestech pro skvělé jedenácté místo!

1

Filipův start po včerejším pádu a nebyl vůbec jistý, naopak spíše to vypadalo, že český jezdec dnes nebude zdravotně schopen závodit. Ráno se ale situace zdála lepší, ve warm-upu objel tři kola a byl klasifikován na šestnácté pozici. Po startu se Salačovi skvěle podařil start, posun o zhruba sedm pozic v prvním kole u českého jezdce nevidíme často, nicméně zde mu pomohl na hranici nejlepší desítky. Tato pozice se mu dařila držet, ale v závěru již měl silné bolesti zraněných prstů a ruky. Přesto nakonec cílem projel jako jedenáctý a za svůj odhodlaný výkon zaslouží velký obdiv. V tabulce tak před posledním závodem drží dvacátou příčku.

 

„Po včerejšku jsem byl na 99% přesvědčený, že nebudu schopen závodit, jsem na sebe hrdý, že jsem to nevzdal. Do warm-upu jsem nastoupil a s velkou bolestí jsem odjel tři kola, ani čas nebyl dobrý, neměl jsem v levé ruce příliš cit a sílu. Na brzdách jsem se opíral o dlaň a když jsem měnil směr jízdy, tak jsem se snažil pracovat více nohama. Do závodu jsem nakonec šel, měl jsem skvělý start, hned jsem se posunul asi na desáté nebo dvanácté místo po prvním kole. Jel jsem ve skupince, kde jsem bojoval o devátou pozici. Motorka fungovala výborně, bohužel čtyři kola do cíle mi začaly hrozně brnět prsty a celá ruka. Závěr závodu jsem tak dojel víceméně s jednou rukou a hodně jsem trpěl. Byl to jeden z mých nejbolestivějších závodů vůbec. Nebylo to takové to malé zranění, na které člověk v adrenalinu zapomene, cítil jsem to celých 40 minut závodu. Chtěl bych poděkovat všem, kdo mě podporují a věří mi. Dneska jsem do toho dal maximum a jsem na sebe hrdý, že jsem to nevzdal,“ okomentoval předposlední závod sezóny Filip Salač.

 

Kolotoč MotoGP teď čeká jeden víkend pauza a poté uvidíme závěrečný podnik sezóny ve španělské Valencii. Jak se zde bude Filipovi dařit, to se dozvíme v neděli 6. listopadu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com