Fun aréna mosteckého autodromu je v permanenci, školáci se střídají na dopravním hřišti Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Fun aréna mosteckého autodromu je v permanenci, školáci se střídají na dopravním hřišti Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Fun aréna mosteckého autodromu je v permanenci, školáci se střídají na dopravním hřišti

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 26.4.16 | Aktuality

MOST 2016

Nejen na velkém a malém okruhu, plochách sloužících pro výcvik bezpečné jízdy, rally či offroadové dráze mosteckého autodromu je v současné době živo. S příchodem jara si znovu našla své návštěvníky i Fun aréna. Největší zájem je tradičně o dětské dopravní hřiště, od začátku dubna je ale možné zapůjčit si po zimní přestávce opět i motokáry, čtyřkolky nebo buggy. Fun aréna je zdarma přístupná po celý týden nejširší veřejnosti.

Od 18. dubna do současnosti se na dětském dopravním hřišti a v učebnách v budově polygonu vystřídaly děti s učitelkami ze tří základních a mateřských škol. Na květen se ohlásily další. „Předpokládáme, že zájem neopadne až do začátku prázdnin. Obeslali jsme totiž s nabídkou teoretické a praktické výuky základů bezpečnosti silničního provozu zábavnou formou první stupně všech základních a také mateřské školy na Mostecku,“ uvedla manažerka provozu společnosti AUTODROM MOST Tereza Büttnerová.

Upozornila, že předškoláci a školáci s pedagogickým doprovodem si při návštěvě autodromu mohou zdarma prohlédnout celý areál včetně startovní věže či boxů. „A nejen oni. Každý, kdo navštíví Fun arénu. S přibývajícími teplotami je navíc velmi pravděpodobné, že k nám přijedou v době tréninků či testování. Zvláště pro chlapce a mužskou část návštěvníků obecně pak bude jistě nezapomenutelným zážitkem sledovat z bezpečné vzdálenosti silné a rychlé závodní speciály kroužící po našem velkém závodním okruhu,“ doplnila.

Školním výpravám se věnuje profesionální instruktor společnosti AUTODROM MOST. Nejprve v učebně ve třiceti až šedesátiminutovém bloku podle věku dětí vysvětlí principy bezpečnosti silničního provozu. Praktická část pak pokračuje na dopravním hřišti. „Vše ale samozřejmě formou hry a s pomocí omalovánek, razítek a dalších zábavních pomůcek, aby děti zaujal a udržel jejich pozornost,“ vysvětlila Büttnerová.

Dětské hřiště je dobře vybavené, a to včetně funkčních semaforů. Má navíc čerstvě obnovené dopravní značení. Jeho součástí jsou i certifikované prolézačky a skluzavka a minifotbalové hřiště s brankami. Děti si navíc nemusejí s sebou vozit vlastní kola. „Máme kola pro nejmenší děti i s přídavnými kolečky a také bicykly pro větší chlapce a dívky. Půjčujeme i koloběžky a odrážedla a samozřejmě přilby,“ vyjmenovala Büttnerová. Hřiště je otevřené po celý rok, od pondělí do neděle od 09:00 do 18:00 hodin. Půjčovna je v době od 1. listopadu do 31. března uzavřená.

Právě možnost půjčit si kola byl jeden z důvodů, proč se do areálu autodromu vydala i mateřská škola z Velké okružní ulice v Duchcově na Teplicku. „Učitelky s dětmi už dříve navštívily dopravní hřiště v Teplicích. Vzhledem k tomu, že si musely vézt i veškerou výbavu, byla ale doprava poměrně náročná a problematická. Přivítala jsem proto nabídku mosteckého autodromu, kterou jsem našla na webových stránkách jeho provozovatele,“ potvrdila ředitelka školky Zlatuše Dandová.

Motokáry, čtyřkolky a buggy si lze zapůjčit od 1. dubna do 31. října vždy v sobotu a v neděli od 09:00 do 18:00 hodin. Moderní venkovní motokárová dráha s kvalitním asfaltovým povrchem je dlouhá přes 300 m.

 

 

Dráha v terénu pro čtyřkolky a buggy se nachází hned vedle. V zázemí jsou k dispozici židle a stolky, je tak možné uspořádat například i narozeninovou oslavu. 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com