GP F1 Kanady 2011 F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1

etina English Rusky

GP F1 Kanady 2011 F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1 Constructors F1

GP F1 Kanady 2011

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 26.6.11 | Komentáře - M.Sanytrák 2011

Kvalifikaci F1 na okruhu v Montrealu si opět zajistil Sebastian Vettel . V pátečním tréninku však....

Kvalifikaci F1 na okruhu v Montrealu si opět zajistil Sebastian Vettel . V pátečním tréninku však narazil do zdi, nic se nestalo. Za ním však tentokrát oba vozy Scuderia Ferrari, kde vidíme znatelný pokrok. Dramatičnost letošní GP Kanady byla způsobena silným deštěm, pro který byl závod přerušen. Strat proběhl až ve čtvrtém kole za saffety carem díky mokré trati. Počasí se však zhoršovalo. Hamilton udělal velkou chybu a narazil do Butonu, Buton pokračuje v závodě a propadá se až na čtrnáctou pozici. Hamilton utrhl zadní závěs a odstupuje ze závodu. Pořadí Vettel , Alfonso, Massa, Rosberg, M.Schumacher, Kobajaši, Heidfeld. Na trati je opět Safetty car a Buton za jízdu za ním dostává penalizaci a opět se propadá.V 17. kole se opět více rozpršelo, přezouvá se na přechodné pneumatiky, ale jak se později ukáže, není to šťastná volba. Ve dvacátém kole opět vyjíždí saffety car a piloti se řadí do vláčku, hodně prší. Během jízdy za saffety carem se opět přezouvá zpět do mokra. 25. kolo a GP je přerušena.Restart po cca hodině a půl, Alonsa zavírá Buton, a ten zůstává viset na kraji dráhy a odstupuje ze závodu, opět na trať Saffety car, restart ve čtyřicátém kole.

Startovní rošt GP F1  Kanady:

S.Vettel F.Alonso
F.Massa M.Webber
L.Hamilton N.Rosberg
J.Button M.Schumacher
N.Heidfeld V.Petrov
P.di Resta P.Maldonado
K.Kobajaši A.Sutil
S.Buemi R.Barrichello
P.de la Rosa J.Alguersuari
J.Truli H.Kovalainen
V.Liuzzi T.Glock
N.Kartykejan J.D´Ambrosio
Ve 45,kole má náskok Vettel 4,5 s na druhého v té době jezdícího Kabajašiho, třeti jede F.Massa, za ním M.Schumacher, Heidfeld, Weber…53.kolo kolize F.Massa –mění přední čumák a propadá se. 54.kolo závodu-vede S.Vettel, za ním na druhém místě jezdí M.Schumacher, třetí jede M.Webber. V 56.kole odstupuje N.Heidfeld po srážce s před ním jedoucím Kobajašim, Heidfeld neubrzdil svůj vůz a odstupuje. Saffety car opět na trať, odklízejí se zbytky Heidfeldova vozu a drama probíhá dál. 60.kolo restart, vede S.Vettel před M.Schumacherem a M.Webberem. Za nimi jede J.Button, Petrov, Kobajaši…V šedesátém čtvrtém kole se před M.Schumachera dostává M.Webber, který dělá chybu a předjíždí jej J.Button, který se tak dostává na druhé místo a začíná stíhací za S.Vettelem.V posledním kole udělal S.Vetter jedinou chybu, uklouzl a ztratil první pozici, kterou okamžitě utrhl J.Button a po chvilce závod tímto pořadím skončil.
GP : 1.J.Button, 2.S.Vettel, 3. M.Webber




Felipe Massa


Fernando Alonso


Kamui Kobayashi


Kamui Kobayashi


Michael Schumacher


Sebastian Vettel

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com