Grand prix formule 1 Bahrainu vyhrál Sebastian Vettel na Ferrari. Bahrain, grand prix, F1, formule1, 2017 | Constructors F1

etina English Rusky

Grand prix formule 1 Bahrainu vyhrál Sebastian Vettel na Ferrari. Bahrain, grand prix, F1, formule1, 2017 | Constructors F1 Constructors F1

Grand prix formule 1 Bahrainu vyhrál Sebastian Vettel na Ferrari.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 16.4.17 | Komentáře - M.Sanytrák 2017

F1 2017

Grand prix formule 1 Bahrainu 2017, večerní závod.

 

 

1.kolo:  Bottas, Vettel , Hamilton, jedou za sebou a za nimi se bojuje o další místa.

11.kolo:Kevin Magnusen odstupuje ze závodu.

12.kolo: Max Verstappen – závada brzd na monopostu a Max odstupuje ze závodu.

 

13.kolo: Kontakt mezi monoposty Lance Stroll , Carlos Sainz odpadávají ze závodu. Saffety car vyjíždí na trať. Mercedesy jedou do boxů a mění gumy.

 

15.kolo: Saffety car na trati , Vettel, Bottas, Ricciardo, Hamilton, Massa, Raikkonnen, Hulkenberg, Ericcson, Perez, Grosjean

 

16.kolo: Saffety car odjíždí , Bottas se pere s Vettlem, Ferrari monopost F1 Vettela však drží první místo. F.Massa je na čtvrtém místě.

 

21.kolo: L.Hamilton dostává 5 sekund za incident v boxové uličce. Ale jedná se  o extrémně přísné posouzení. Penalizaci dostal za pomalou jízdu na 50 km/hod a pak zrychlil na 75 km/hod, místo 80km/hod v boxech.

 

23.kolo: Závod se jede v ostrém tempu, Lewis chce dojet Valtteriho  s tím, že jej brzdí, ale nevypadá to tak,rozdíl je 0,7 sekundy   a to na předjetí není. Mělo by dle komunikace dojít k výměně pozic.  Felipe Massa jede naproti tomu svůj pěkný závod a drží čtvrté místo.

 

24.kolo: K.Raikkonnen předjíždí F.Massu. 11.,12.,13. pozice se neustále mění - Palmer, Kvyat, Alonso. Alonso si stěžuje, že s tak slabým vozem ještě nejezdil, je to pro něho flustrující. Kontakt Kvyat-Palmer a přední křídlo Kvyata je poškozeno.

 

27.kolo: Týmová strategie Mercedes AMG Petronas týmu formule 1 – Lewis jde před Valtterio. Stíhací jízda Lewise na Sebastiana, rozdíl je přes 6 sekund, ale Sebastian musí do boxů pro pneumatiky, které rychle ztrácí své vlastnosti.

 

29.kolo: Ricciardo se dostává před Massu.

 

31.kolo: V.Bottas je v boxech pro žluté sadě pneu a dostává se na sedmé průběžné pořadí grand prix formule 1 Bahrainu .

 

33.kolo: Vettel, Hamilton, Raikkonnen, Ricciardo, Massa, Perez, Bottas, Hulkenberg, Ocon, Kvyat. V.Bottas na svém monopostu formule 1 má přední brdové kotouče Brembo úplně rožhavené a kouří se z nich .

 

34.kolo: Vettel zajíždí do boxů  a Bottas jede jedno kolo za druhým velmi rychle.

 

35.kolo: Hamilton, Raikkonnen, Vettel, Ricciardo, Bottas, Massa, Peres, Hulkenberg, Ocon, Kvyat

 

36.kolo: Týmová režie, Vettel se dostává před Raikkonnena a okamžitě jede rychleji …..

 

37.kolo: Hamilton - Vettel , rozdíl je 13,305 sekundy.

 

38.kolo: Raikkonnen je v boxech a při výjezdu se dostává na 5.místo za Ricciarda.Alonso se podivuje, jak je možné, že vozy za ním jsou 300m a na rovince jej předjedou, komunikace s inženýrem je nakonec taková, že Alonsovi je to všechno jedno . Mimochodem F.Alonso jede místo závodu F1 v Monaku 500 mil Indianopolis.

 

41.kolo:F. Alonso je na 13 . místě. L.Hamilton jede do boxů , stojí 5 sekund a potom dochází k výměně kol-žlutá sada-softy. Lewis se dostává na 3 .místo průběžného pořadí a na prvního Vettela ztrácí přes 19 sekund. Je to divné proč mu tým nedal supersofty? Možná to byla chyba týmu…..

 

43.kolo: Vettel, Bottas, Hamilton, Raikkonnen, Ricciardo, Massa, Perez, Grosjean, Hulkenberg, Ocon.

 

47.kolo: Dramatický závod pro první tři piloty: Vettel-Bottas-Hamilton, Lewis jede jako z partesu a dojíždí Valtteriho……Hamilton ještě může vyhrát grand prix Bahrainu formule 1.

 

48.kolo: Valtteri pouští Lewise, kolegialita zde je na místě. Stíhací jízda Lewise začíná.

 

51.kolo. Rozdíl mezi Sebastianem na Ferrari a Hamiltonem na Mercedesu je 8,893 sekundy, 5 sekund Lewisovi dost chybí! Sebastian si jede pro své letošní druhé vítězství .

 

52.kolo: M.Ericsson končí, odešla převodovka Sauberu F1. Vyvěšena žlutá vlajka.

 

57.kolo: Sebastian Vettel vítězí před Lewisem Hamiltonem a Valtteri Bottasem.

 

Nadšení u Ferrari bylo obrovské.

F1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com