Hankook Carboniacup 12.7. opět na Autodromu v Mostě Carbonia , cup, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook Carboniacup 12.7. opět na Autodromu v Mostě Carbonia , cup, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Hankook Carboniacup 12.7. opět na Autodromu v Mostě

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2023 | 9.7.23 | Aktuálně

Hankook Carboniacup 2023

Již druhý letošní závod na Autodromu v Mostě mají před sebou jezdci Hankook Carboniacupu a závodní den se bude konat pod záštitou výrobce nápojů F-Drive, která se stala garantem a den se tedy bude jmenovat F-DRIVE Racing Day. O svěží chuť tedy nebude v Mostě nouze.

1

Ke čtvrtému podniku se letos vydá pohár Hankook Carboniacup do Mostu. Pojede tady už podruhé, ale jarní teploty nyní nahradí žhavé léto, a tak si jezdci vyzkouší úplně jiné podmínky na závodní trati. Někteří už vyrazili na dovolené, ale startovní pole ve skupině A a D máme opravdu nabité. Na diváky, kteří mají vstup do depa zdarma čeká hned stovka zvučných aut. Objeví se zde i nováčci, a to nejen z Čech.

2 

Skupina A cestovních a GT vozů bude rozdělena na dva samostatné závody, i tak se do ní všichni nevejdou.

Ve skupině A1 uvidíme opět Zdeňka Sekyrku se Škodou 130 RS, kde pojede proti Jiřímu Čížkovi s Felicií, Jiřím Mikou s Citroenem Saxo VTS nebo Manfredem Fraisselem z Rakouska s Fiatem Ritmo Abarth. Ve skupině A1.3 se postaví na start v Mostě Jiří Bažata se Škodou 130 RS, Petr Zelenka s Suzuki Swift, dvě Lady Němců Schönfeldera a Rotha a Uwe Hahn se Zastavou, tedy strojem z bývalé Jugoslávie. Ve dvoulitrech skupina A2 zabojuje jezdec F-Drive Gusta Niedelský na Hondě Type R proti Mojmíru Pribulovi s Renaultem Clio, Jiřím Zemanem s Hondou CRX, Pavlem Zemanem s Mazdou RX8, či Christianu Heinzovi s BMW 320i.

Třílitry A3 uzavírají pole jezdců první skupiny A. V ní si zazávodí například Miroslav Látr s BMW 130i, Dalibor Vopat s Audi A3, Tomáš Zabloudil s BMW 130i a další plejáda vozů BMW v rukou německých pilotů Olafa Haeusnera, Franka Handschke, Uwe Schäfra nebo Mattiase Milkera.

3 

Závod A+ hostí silnější obsahy, nebo více upravené stroje. V A4 do 3500ccm pojede Riccardo Müller s VW Scirocco R-Cup, Martin Toth s BMW M3 GTR ze stáje Šenkýř Motorsport, nebo Christoph Drauch z Německa na dalším BMW M3. Skupina A5 nad 3500ccm přivítá opět Gerda a Waltera Forstera s jejich nadupanými BMW. Skupina A6 pro vozy Octavia III RS přivítá v Mostě trojici jezdců, tedy Josefa Vágnera, Davida Kratochvíla a Bedřicha Prokopa.

4 

V A7 mezi více upravenými dvoulitry předvedou svou techniku nováček Gustav Abele s Astrou GSI, Matěj Chabr s VW Golfem a Josef Dauerer a Günter Stubenrauch s VW Scirocco. V A8 do 3500ccm se sešla pěkná konkurence dvou Lotusů Elise Petra Krejsy a Ondřeje Friče. Své vozy TCR v Mostě na F-Drive Racing Day přiveze i Adam Franta s Cuprou TCR a dva vozy Cupra Competicion přivezou Radim Smejkal a Martin Čížek. Nad 3500ccm v A9 si Petr Koukola s KTM X-Bow GTX ze stáje Janík Motorsport změří síly s konkurencí v podobě Sergeje Pavlovce z RTR Projects Pavel Sovička pojede zvučný stroj Corvette Z06 GT a dvě Porsche 991 GT3 Cup pojedou Andrew Kunitsa a Patrik Šimek ze stáje GT Sport Technology. Startovní pole by také měla přijet zpěstřit velmi rychlá Praga R1.

Dvanáct vozů čeká na diváky mezi sériovými cestovními vozy skupiny B. V šestnáctistovkách startuje Jiří Zeman st, s Hondou CRX a David Drugda se Suzuki Swift. V B2 nováček z Německa Christian Höffken s BMW M3. Třílitry B3 mají nejvíce vozů, a to Zdeňka Čurdu s BMW 330ci, Milana Zubatého s Fordem Fiesta, Martina Hanzla s Alfou Romeo, Luboše Sázavu s MG ZS 180 a Petra Moučku s BMW. Silvestr Ulmann s Nissanem 350Z si to v B4 rozdá s Radkem Zimmerem na Lotusu Exige. V B5 nad 3500ccm pojede Pavel Sovička s Lotusem Exige Cup, Lukáš Urban s Alfou Romeo Giulia a Zdeněk Šimoník s BMW.

Jen osm vozů přivítá v Mostě skupina C prototypů a speciálních vozů. Ve skupině C1 s Performery a Pacemakery se přihlásit zatím jen Sven Kahnt, ale v C2 přijede velká placka PRC WPR60 s motorem Audi Turbo s jezdcem Peterem Kormannem, který jel už na jaře. Vůz postavil známý rakouský konstruktér Walter Pedrazza. Ve skupině s ním bude Friedrich Franz z Rakouska na Radicalu SR1. V C3 pro Caterhamy pojede Simone Aglietti v C4 pro větší objemy Jakub Kirchner a Jakub a Martin Křečkovi a do třetice všeho dobrého si z A a B ještě Pavel Sovička střihne jízdu v C4 s Caterhamem, myslíme, že se nám rodí Iron Man Carbonia cupu, jelikož aby jel jeden jezdec v jeden den ve 3 různých skupinách a různých vozech se nám ještě nestalo :-)

V C5 s rakouskou konstrukcí KTM X-Bow s motorem Audi pojede Miroslav Šimon a Tomi.  

Skupina D má pole jezdců plné až do maximální propustnosti určené pro tento závod. Ve skupině D1 pro formule s motocyklovými motory do 1400ccm si zazávodí Robert Hanžl s Glorií C8F po Riegerovi s Martinem Waltherem na Formel BMW. Mezi automobilovými motory do 1400ccm bude hájit domácí barvy Zdeněk Petan s Tomisem 99/02 týmu Chabr Motorsport proti Jürgenu Meissnerovi a Peteru Benzovi z Německa na MT77. V šestnáctistovkách přijedou pro body do Mostu Jan Karp s Renaultem Campus, Heiko Werner a Niklas Meisenzahl z Německa na F-ADAC, Nils Holger Wilms s Melkusem 90, či Hartmuth Heidicke s Tark-Kavor. Nejnabitější D4 do 2000ccm očekává tvrdé boje o body. Zabojují o ně Tomáš Pavel s Van Diemen, nováček Jiří Ruml s Martini Renault, Radek Kroupa s Renaultem SC95R, Libor Neckář S Toro Rosso formel Master, Rakušané Scharz, Schleuch a Moser na Opel Lotus a plejáda jezdců Formel Renault 2,0 v čele s Honzou Riegerem, Janem Wagenknechtem, Lubošem Škardou, Melanií Klausovou. Na uvolnění místa zatím čeká Polák Jakub Kanarek s Dallara 308. V D5 odstartují F4 a uvidíme zde Ondřeje Fuka s Šafářovým autem, Marka Skřivana ze Skylarks Karting Teamu, Jakuba Matuška z JMT Racing a dvě konkurence z Německa Franka Thalmanna a Ralfa Gläsera.

Zajímavé vozy a souboje na rozpáleném asfaltu můžete v Mostě vidět už tento týden 12.7. Diváci mají při F-Drive Racing Day vstup na tribuny a do depa zdarma. Podchod bude otevřen. Těšíme se na Vás.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com