Hankook Carboniacup pojede směrem do Brna po dlouhých 12letech Carbonia , cup, autodrom, 2023 | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook Carboniacup pojede směrem do Brna po dlouhých 12letech Carbonia , cup, autodrom, 2023 | Constructors F1 Constructors F1

Hankook Carboniacup pojede směrem do Brna po dlouhých 12letech

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2023 | 21.6.23 | Aktuálně

Carbonia Cup - Hankook - Brno 2023

 

Celkem 109 přihlášených vozů se po letech vrhne na Automotodrom Brno k dalším závodu Hankook Carboniacupu, tedy rozdělených na skupinu A cestovních vozů, skupina A+ pro vyšší zájem rozdělenou skupina A na dvě podle objemu motorů, skupina B sériových cestovních vozů, skupinu C speciálních vozů a prototypů a konečně D, tedy formulové monoposty. Maximální propustnost byla stanovena na 25 vozů ve skupině. Každá skupina pak má podle harmonogramu několik tréninků a kvalifikaci, podle které se pak startuje do závodu.

Skupina A cestovních vozů je rozdělena pro zvýšený zájem o tento závod na dvě části. V té slabší podle výkonu motoru se představí v A1 do 1600ccm dvě Škody 130RS jezdců Jiřího Bažaty a Zdeňka Sekyrky, kterým bude chtít vzít body hlavně Jiří Mika s Citroenem Saxo VTS, nebo Jiří Čížek se Škodou Felicia. V A1.3 pro třináctistovky pojede Uwe Hahn z Německa s vozem Zastava. Ve dvoulitrech A2 si to mezi sebou rozdají Radoslav Obrtal s půjčeným vozem Reanult Clio RS, Václav Raška s Audi A3, Gustav Niedelský s Hondou Type R nebo Jiří Zeman na Hondě CRX. Ve skupině A3 tedy mezi třílitry pojede Ondřej Kočka s BMW, Tomáš Zabloudil s BMW 130i, Maďar Ivan Ivanov s BMW 330ci a další plejáda vozů BMW především s německými piloty, kde pojede třeba Jürgen Schmitt s BMW 130i, Olaf Haeusner, Frank Handschke nebo Dalibor Vopat s dieselovým Audi A3. V A7 jede v Brně opět dvojice vozů VW Scirocco s Günterem Stubenrauchem a Josefem Dauererem.

1

A+ tedy silnější vozy co do výkonu motoru přivítají v Brně v A4 do 3500ccm Maďara Ference Taschnera s BMW M3, MiViho s BMW M3 GTR a s BMW M3 E46 GTR pak dva jezdce v barvách Šenkýř Motorsport, a to Jiřího Votavu a Martina Tótha. Andrej Somogyi pak přiveze VW Golf. Ve skupině A5 uvidíme Maďara Tápaie a dva německé jezdce Waltera a Gerda Forstera na silných BMW. Josef Vágner a David Kratochvíl pak pojedou s vozy Škoda Octavia III RS ve skupině A6. Ve více upravených vozech do 3500ccm A8 si to rozdají Adam Franta se Seatem Cuprou TCR a Petr Krejsa s Lotusem Elise. Nad 3500ccm pojede v Brně také velmi hezké a silné startovní pole. Boleslav Waszek přiveze Ferrari 430 GT3, Jan Mareček a Petr Koukola KTM X-Bow GTX, Pavel Sovička a Jens Mischke vozy Chevrolet Corvette Z06, jezdci Bouška, Beňo a Francouz J.M. Schuttrumpf vozy BMW M4 GT4, nebo Švýcar Daniel Tanno své Lamborghini ST EVO II.

2

Skupina B přivítá cestovní vozy. V Brně uvidíme v tomto závodu také větší pole vozů.

V B1 si přijede zazávodit Jiří Bárta s Citroenem a David Drugda se Suzuki. Ve dvoulitrech přiveze Toyotu GT86 Libor Šajner a Hondu Civic Michal Zimmer. Ve vozech do 3000ccm se předvedou Brně při Hankook Carboniacupu skupiny A3 dvě Alfy Romeo Tomáše Beneše a Lukáše Liebzeita, Luboš Sázava pojede na MG ZS 180, Milan Zubatý s Fordem Fiesta a Zdeněk Čurda s BMW 330ci. V autech do 3500ccm skupiny B4 zabojují v Brně Ondřej Frič s Lotusem Elise Cup, František Kodídek na BMW M3, Silvestr Ulmann s Nissanem 350Z, Petr Koutský s dalším japonským vozem Mazda MX5 a Radek Zimmer s Lotusem Exige. Nad 3500ccm vyrazí na trať ve skupině B5 Pavel Sovička s Lotusem Exige Cup, Stanislav Šedivec s Corvette ZR01, Lukáš Urban s Alfou Romeo Giulia, Václav Novozámský s AMG MB C63, Zdeněk Šimoník s opraveným BMW, nebo Peter Čižmárik s Porsche 991 GTS, chybět nebude Polák Tomasz Wazynski s Audi S8.

3 

Skupina C patří prototypům a speciálním konstrukcím. V C1 pojede Švýcar Markus Ameseder a Němec Daniel Hentschel s Performery a Sven Kahnt z Německa s nimi zazávodí na Pacemakeru. Tedy velmi rychlých strojích nízké hmotnosti. V C2 mezi prototypy uvidíme Řeka Panagiotise Soldatose, Rakušana Jürgena Kapellera, Maďara Andráse Kirschnera a Rakušana Friedricha Franze s různými vozy Radical. Jiří Švec s prototypem Funyo SP05 EVO bude chtít také body do šampionátu získat. C3 neboli slabší Caterhamy a jím podobné konstrukce mají v přihlášených vozech také Jakuba Kirchnera, Marka Svačinku, Marka Bláhu a Simone Agliettiho. V těch silnějších C4 se pak předvedou Angel Bratovanov s Jakubem Křečkem. V C5 s vozy KTM X-Bow pojedou ToMi, Sergej Pavlovec a Miroslav Šimon.

Carbonia Cup

Skupina D patří formulovým monopostům a občas se zde objeví i plnokrevná formule. Ve skupině D1 s motocyklovými motory do 1400ccm pojede Robert Hanžl s Glorií C8F proti tříčlenné německé přesile, na startu bude i Tom Flemming s další Glorií a dva jezdci s monoposty BMW, tedy Markus Dietze a Martin Walther. Ve skupině D2 s automobilovými motory do 1400ccm přiveze svoje náčiní Igor Lešinský s Van Diemen, Zdeněk Petan s Tomisem 99/02 a Němec Kay Hähner s Estonií 21. V šestnáctistovkách si pronajal formuli Campus Zbyněk Čurda a poměří síly s Nicklasem Meisenzahlem na F-ADAC. Dvoulitry bývají doménou F-Renault, nejinak tomu bude zde. S Formulí Renault 2,0 v Brně můžeme zahlédnout Jana Wagenknechta, Honzu Riegera, Luboše Škardu, Bulhara Ilieva, Timma Rädleina z Německa nebo Radka Kroupu. S vozem Opel Lotus s nimi změří síly Němec Reinhard Zängler, Libor Neckář s Toro Rosso F-Master nebo Tomáš Pavel tentokrát s Van Diemen. Ondřej Fuk se vydá do Brna v D5 pro vozy F4 s autem Vaška Šafáře, konkurovat mu budou Jakub Matušek z JMT Racing a Němec Frank Thalmann.

V Brně se při Enigoo Racing Day - Hankook Carbonicupu nudit rozhodně nebudete. Diváci mají vstup a vjezd na parkoviště u tribuny C zcela zdarma, a tak nás přijďte na Automotodrom do Brna 22.6. podpořit a zafandit svým oblíbeným jezdcům.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com