Hankook dodává pneumatiky originální výbavy (OE) pro nové Porsche Panamera Hankook, pneu, pneumatiky, Porsche, Panamera | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook dodává pneumatiky originální výbavy (OE) pro nové Porsche Panamera Hankook, pneu, pneumatiky, Porsche, Panamera | Constructors F1 Constructors F1

Hankook dodává pneumatiky originální výbavy (OE) pro nové Porsche Panamera

Hankook | 17.9.21 | Aktuality

Hankook 2021

Společnost Hankook zaznamenává výrazný nárůst objednávek UUHP pneumatik v programu originální výbavy, a to zejména v segmentu sportovních vozů.
Společnost nyní dodává OE pneumatiky i pro nové Porsche Panamera, jedná se o sportovní dezén Ventus S1 evo Z v rozměrech 19 a 20 palců.

 

Neu-Isenburg, Německo, 17. září 2021
Nejnovější verze Porsche Panamera bude v základní výbavě obouvat UUHP pneumatiky Hankook. V závislosti na modelu nebo na požadavcích zákazníka se bude jednat o na zakázku vyráběné pneumatiky Ventus S1 evo Z v rozměrech 265/45 ZR19 105Y XL ND0 nebo 275/40 ZR20 (106Y) XL ND0 na přední nápravě a 295/40 ZR19 108Y XL ND0 nebo 315/35 ZR20 (110Y) XL ND0 na zadní nápravě. Kromě testů výstupní kontroly, které jsou v tomto segmentu vozidel obvyklé, byly pneumatiky podrobeny rozsáhlým testům při maximální rychlosti na legendárním německém okruhu Nürburgring Nordschleife, kterému se mezi jezdci říká „Green Hell“ (zelené peklo). Tyto testy zajišťují mimořádnou pevnost pneumatiky a schopnost zvládat náročně podmínky a požadavky na výkon, který je nezbytný při sportovní jízdě.

"Porsche Panamera je vysoce výkonný čtyřmístný sportovní vůz poskytující výjimečný komfort," říká Sanghoon Lee, prezident Hankook Tire Europe. "Jsme proto velmi potěšeni, že jsme byli první, kdo mohl dodávat OE pneumatiky pro tento vůz, což dokazuje, že jsou naše výrobky velmi konkurenceschopné i v segmentu prémiových sportovních vozů. Hankook již vyvíjí další OE pneumatiky i pro budoucí modely vozů Porsche“.

Pneumatika Hankook Ventus S1 evo Z byla vyvinuta speciálně pro segment vozidel vyšší třídy, který je, co se týče pneumatik, obzvláště náročný. Proto je pneumatika vybavena aramidovým kompozitním materiálem ve dvouvrstvé kostře, který zabraňuje deformacím, které by jinak vedly k nežádoucímu zvětšení obvodu odvalující se pneumatiky, což by mohlo způsobit méně přesné chování řízení ve vysokých rychlostech, a to i přes možný vznik tepla, k němuž může dojít při intenzivním používání. Aramidová vlákna jsou extrémně tepelně odolná a vyznačují se vysokou pevností a dobrými tlumicími vlastnostmi a v poměru k velikosti mají nízkou hmotnost. Velmi pevná ocel v konstrukci a patce dodává novému dezénu Hankook dodatečnou stabilitu a v kombinaci se zesílenou bočnicí zajišťuje stabilitu na rovném povrchu, přesnost řízení při vysoké i maximální rychlosti i sportovní a dynamické jízdní vlastnosti.

"Naše nové pneumatiky Ventus S1 evo Z byly vyvinuty speciálně pro zajištění vysokého výkonu u špičkových sportovních vozů v různých podmínkách," vysvětluje Klaus Krause, vedoucí Evropského výzkumného a vývojového centra společnosti Hankook, "tyto pneumatiky podporují vynikající dynamiku a komfort nového Porsche Panamera a umožňují řidiči i cestujícím cestovat co nejpohodlněji."

Dalším klíčovým bodem ve vývoji pneumatiky Ventus S1 evo Z bylo zajištění vynikající přilnavost v různých povětrnostních podmínkách. Použitý běhoun pneumatiky byl „vypůjčen“ z motoristického sportu, aby byla zajištěna optimální interakce mezi plnivy, silikou a přírodními pryskyřicemi. Směs navíc obsahuje nejnovější generaci funkčně navržených polymerů, což zajišťuje trvale vysokou přilnavost v širokém rozsahu použití. Technologie směsi používaná při výrobě rovněž vychází z vývoje závodních pneumatik Hankook, kde se používají menší výrobní objemy a dávky materiálu. Ty se zpracovávají mnohem delší dobu způsobem, který chrání materiály použité ve směsi.

Tak, jak je to zejména u sportovních pneumatik obvyklé, Hankook Ventus S1 evo Z také používá asymetricky navržený dezén se zaměřením zejména na sportovní jízdní vlastnosti. Uspořádání jednotlivých bloků běhounu vůči sobě navzájem bylo vyvinuto tak, aby byla zajištěna optimální tuhost bloků v různých situacích. Tři hlavní odvodňovací drážky umístěné ve vnitřní části běhounu zajišťují rychlý odvod vody na mokré vozovce. Kromě toho byla zvláštní pozornost věnována vnější části běhounu pneumatiky, kde se ukazuje výrazně vyšší podíl požadavků na vysoký výkon při zatáčení a přesné boční vedení, zejména při velmi sportovní jízdě na suchu.

Nová pneumatika Hankook Ventus S1 evo Z se v současné době používá v rámci originální výbavy prémiových výrobců automobilů, převážně sportovních vozů. Bude k dispozici v 15 rozměrech od 19 do 21 palců s šířkou běhounu od 225 do 315 mm, a s profilovým číslem od 30 až do 45. V příštím roce bude nabídka dále doplňována o další rozměry, zejména v nejvyšší řadě.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com