Hankook Ventus Prime 4: Nová verze prémiových komfortních pneumatik ¬ Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook Ventus Prime 4: Nová verze prémiových komfortních pneumatik ¬ Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1 Constructors F1

Hankook Ventus Prime 4: Nová verze prémiových komfortních pneumatik ¬

Hankook | 3.3.22 | Aktuálně

Hankook 2022

Nyní k dispozici v mnoha rozměrech od 16 do 20 palců.

Novinka Ventus Prime 4 zaujme ve srovnání se svým úspěšným předchůdcem prakticky ve všech důležitých parametrech a nabízí další vylepšení výkonu.
Ovladatelnost a valivý odpor této nové vysoce výkonné generace prémiových pneumatik byly dále optimalizovány.
Také kilometrový nájezd se podařilo inženýrům společnosti Hankook zvýšit.

Neu-Isenburg, Německo, 3. března 2022 – Bezpečná ovladatelnost, dlouhá životnost, vysoký komfort, nízká hlučnost a snížený valivý odpor – to jsou klíčová kritéria, pokud jde o pneumatiky pro náročné řidiče, kteří jsou často na cestách. Úspěšná řada „Ventus Prime“ vždy splňovala tyto požadavky, a stala se tak nejprodávanější řadou letních pneumatik společnosti Hankook v Evropě. Nová pneumatika Ventus Prime 4 představuje vylepšenou kombinaci výkonu, bezpečnosti, komfortu a ekologických vlastností. Od uvedení na trh se nový profil letních pneumatik spolu s variantou pro SUV nabízí celkem v 67 rozměrech od 16 do 20 palců, v šířkách běhounu od 195 do 255 mm, výškou profilu od 40 do 65 a rychlostními indexy H až Y.

1

Od Ventus Prime 3 k Prime 4 – příběh úspěchu

Nový profil navazuje na Ventus Prime 3, dříve nejprodávanější pneumatiku Hankook v Evropě (přes 20 milionů kusů od roku 2015), která v té době stanovila nové standardy v brzdění na mokru, u valivého odporu a ovladatelnosti na suchém povrchu. V průběhu let to potvrdila celá řada mezinárodních odborných médii v nezávislých testech pneumatik. Ventus Prime 3 dokázal vyhrát pravděpodobně největší test letních pneumatik v Evropě, který uspořádal časopis Auto Bild s více než 50 pneumatikami všech značek a to hned dvakrát (2016, 2018). Prémiový komfortní profil Hankook docílil také nejlepšího hodnocení v mezinárodním testu pneumatik, který v roce 2018 provedl automobilový klub ADAC ve spolupráci se svými evropskými partnery. Na prestižním trhu dodavatelů pneumatik originální výbavy dokázala tato pneumatika přesvědčit o svém výkonu celou řadu výrobců vozidel. Pneumatikami Ventus Prime 3 tak byly a jsou vybaveny různé modely značek Audi, Ford, Hyundai, MINI, Opel, Seat, Škoda a VW.

„Našim inženýrům se podařilo dále zlepšit už tak vynikající výkon pneumatiky Ventus Prime 3,“ říká Sanghoon Lee, prezident Hankook Tire Europe.  „Nyní můžeme našim zákazníkům nabídnout novou generaci produktů zaručující ještě vyšší bezpečnost a komfort. Jsme proto přesvědčeni, že s pneumatikou Ventus Prime 4 naše společnost vyvinula úspěšného nástupce nejprodávanější pneumatiky Hankook v Evropě.“

Vlastnosti pneumatiky Ventus Prime 4 ve zkratce

Technologie „High Mileage Compound“ použitá u pneumatiky Hankook Ventus Prime 4 je rozhodující pro kilometrový nájezd, který je o dobrou pětinu vyšší než u jeho předchůdce. Inovativní kombinace materiálů má za následek větší tuhost bloků profilu, což má za následek nižší valivý odpor a menší opotřebení. Výkonnější polymery zajišťují silnější chemickou vazbu s plnivy. Celkově má modifikovaná matrice směsi vyšší obsah oxidu křemičitého. To má kromě výrazně nižšího opotřebení také za následek ještě vyšší kontrolu nad jízdními vlastnostmi, zejména na mokré vozovce. Pro další zlepšení výkonu inženýři Hankook upravili nejen směs pneumatiky, ale také tvar profilu a konturu pro obzvláště vyváženou a rovnou kontaktní plochu. Na jedné straně je tak minimalizováno opotřebení zejména na vnějších okrajích jednotlivých dezénových bloků, na druhé straně se tak výrazně zlepšil brzdný výkon, zejména na mokré vozovce. Díky nově vyvinutým polymerům, vyššímu podílu oxidu křemičitého, novému procesu míchání a použití přírodních olejů se pneumatika blýskne i snížením opotřebení, což se projevuje i na vyšším kilometrovém nájezdu.

Klaus Krause, vedoucí technického centra Hankook Europe v Hannoveru: „Naším cílem bylo snížit opotřebení – bez kompromisů v jiných kritériích. S novou generací pneumatik, Ventus Prime 4, se nám to podařilo. Zvýšili jsme životnost pneumatiky přibližně o 20 procent a zároveň jsme dosáhli lepší ovladatelnosti, vyššího komfortu a nižšího valivého odporu.“

Lepší ovladatelnost i na suché vozovce

Rychlejší odezva na suché vozovce byla také součástí požadavků na vývojáře společnosti Hankook a stala se předmětem mnoha testovacích jízd v nově vybudovaném testovacím centru Hankook ve španělské Idiadě. Zatímco předchozí pravoúhlé hrany bloků běhounu měly tendenci se při silném bočním zrychlení rolovat směrem dovnitř, Ventus Prime 4 tam má zaoblené hrany, které tomuto jevu zabraňují. I při sportovně projížděných zatáčkách je tak zajištěn co nejlepší kontakt profilu pneumatiky s povrchem vozovky. Technologie „Zigzag 3D Trend“ poprvé použitá u letních pneumatik Hankook navíc zlepšuje chování na suchu, protože zvyšuje třecí sílu bloku v souladu s jeho deformací.

Redukce hluku podle principu zvukotěsné komory

Inženýři zlepšili komfort odstraněním mnoha potenciálních zdrojů hluku. Klaus Krause: „Využili jsme stejný princip, který se používá k vytvoření anechoických komor – stěnu pohlcující zvuk. Odraz zvuku na vnitřních stěnách komory je výrazně minimalizován obložením z absorbčního materiálu. U Ventus Prime 4 jsme hrany bloků profilu opatřili radiální, klínovitou 3D strukturou, která funguje přesně podle tohoto principu a pohlcuje odrazy zvuku mezi bloky. A skutečně – při srovnávacích měřeních v laboratoři Hankook se podařilo v závislosti na rychlosti snížit hlučnost pneumatiky Ventus Prime 4 až o 2,5 dB(A). To odpovídá snížení vnímané hlučnosti přibližně o 20 procent. Dalším faktorem redukce hluku je vyšší počet profilových bloků. Zatímco u pneumatiky Ventus Prime 3 tvoří celý obvod pneumatiky 70 bloků, u Ventus Prime 4 stejného rozměru je profil rozdělen do 80 bloků. Tato optimalizace profilu je také patrná v celkově komfortnějším odvalování pneumatiky.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com